ДПС на Доган: Апелът ни "България без Пеевски" не е само призив в отчаян акт на самосъхранение

Те зоват цялата политическа класа да се дистанцира от него
1 сеп 2024 18:30, Нели Христова
174
ДПС на Доган: Апелът ни "България без Пеевски" не е само призив в отчаян акт на самосъхранение
Снимка: БГНЕС

Необходимо е категорично дистанциране на българската политическа класа от Делян Пеевски. Така както смело реагираха Евроатлантическите ни партньори, чрез персонални санкции и категорични декларации срещу него и неговите действия.

Това се казва в обръщение до политическите парти от 50-то НС на ДПС на почетния председател д-р Ахмед Доган.

Ето и пълния текст на обръщението към партиите в 50-то НС

"Уважаеми колеги,

В разгара на поредната политическа криза в страната и преди началото на втори предсрочни избори за НС в тази календарна година, правим това обръщение към вас, а по този начин и към всички български граждани. През последните месеци ДПС се оказа в нетрадиционна за дългогодишната си история ситуация, превръщайки се в заложник на болните амбиции на един от двамата легитимно избрани свои председатели. Амбиции за еднолично управление на партията, изразяващи се в самостоятелно взимане на важни за партията и страната политически решения, без за тях да има необходимите дискусии, нито с другия председател на ДПС, нито в колективните органи на партията. В лицето на Делян Пеевски, партията ни се сблъска с патологичната му страст, превземането на бизнеси и фирми от негова страна, да бъде пренесена на терена на правене на политика, чрез превземането и на политически партии. ДПС има съпротивителните сили да дефинира проблема и решително да се справи с него, (легитимното изключване от членство в партията на Пеевски и допуснали фатална за тях зависимост от него други членове на ръководството, в унисон със същото желание на нашите членове и симпатизанти, не подлежи на съмнение). Никак не е сигурно обаче, че други партии, които са заплашени от същите рейдърски напъни от това лице, ще могат да се справят успешно. В тази връзка апелът ни "България без Пеевски" не е само призив в отчаян акт на самосъхранение от наша страна. Това е единственият и крайно необходим път за освобождаване на държавността в България от оковите на зависимостите и корупционните практики по високите етажи на управление.

Не веднъж през годините на прехода у нас, през диагнозите за много от болестите на младата ни демокрация, поставяни от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, е бил обвиняван, че и той е виновен за пораждането им. Наистина няма невинни в целия ни политически естаблишмент. Но много важен е фактът, че именно д-р Доган е един от малкото, по време на активното си участие в политическия живот на страната, който в ключови моменти за България е бил изпреварващо проактивен и е посочвал не само диагнозите, но е бил и съществена част от лечението. Сега случаят не е по-различен, но е драматично по-важен за бъдещото развитие на страната ни в сложната геостратегическа действителност. За това се наложи и завръщането му в оперативното управление на партията съобразно нейния устав. За това е и нашето послание днес.

През последните повече от 10 години всички ние лековато допуснахме ескалирането на процеси, зародили се далеч по-рано, по обсебването на основни стълбове на държавността и представляващите я институции. В тази ситуация да се остави без консолидирана твърда реакция на противопоставяне, срещу доказано користните цели на един самозабравил се човек, би било самоубийствено за всички демократични партии, допуснали това да се случи. ДПС умее да признава своите грешки, така както и да намира верните решения в трудни за страната ни моменти. Каквато и цена да е необходимо да бъде платена от партиите и техните лидери, необходими са решителност в действията и бягство от страха за личното и партийно благо. Необходимо е категорично дистанциране на българската политическа класа от Делян Пеевски. Така както смело реагираха Евроатлантическите ни партньори, чрез персонални санкции и категорични декларации срещу него и неговите действия.

Уважаеми колеги,

Обратното на нашия призив ще е поредното отстъпление от интересите на народа ни и окончателно затъване на България в блатото на посредствеността. Ще нулира шанса за ефективно приобщаване на страната ни към модерния и цивилизован свят, в институциите на който иначе формално фигурираме. Не трябва да допуснем това!

Изводите са за всички ни!", се казва в обръщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от Политика
ПП-ДБ подали сигнал срещу Пеевски, прокуратурата отказала да го разследва
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
15
 
! Отговори
Шушумигата преди 2 седмици
Ха ха ха, бездомния авантаджия отвръща на удара! Бита карта си Догане, след тоя срам, как се изнесе с подвита опашка от сараите. Не съм се и надявал да доживея да видя тоз сеир. Сбогом завинаги?
106
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
България без Пеевски и Боко!
105
2
 
14
 
! Отговори
ДПС преди 2 седмици
ДВИЖЕНИЕ за ПАРИ и САРАИ
104
3
 
12
 
! Отговори
Етническата карта преди 2 седмици
До сега Доган спекулираше с етническия мир. Повярвайте ми,ако някой друг или друга партия направеше това,веднага Сокола щеше да извади етническия коз от ръкава! Да,ама не,както казваше Бучаров! Сега този номер не върви,щото се трепят двете фракции на ДПС! Този път Доган беше надигран и ще му гледаме сеира! Дано поне къщата му в Дръдърци си я запазил,иначе го чака смрад!
103
3
 
10
 
! Отговори
Аха преди 2 седмици
А когато приехте прасето в партията и го издигнахте за председател, въпреки че знаехте, че краде чужди бизнеси и фалира банки, го защитавахте Нищо, ще сложите друг на негово място, нали?
102
1
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 седмици
До 110...Хохооо, аэ имам такава тениска, ама на Баце.
101
6
 
11
 
! Отговори
Сокола преди 2 седмици
Горкият Сокол! Разпределяше баницата,виеше обръчи от фирми,а ква стана тя?!! Едно напористо едро момче му взе всичко,даже партийната му ДПС! Да сваля потурите и се наведе да си върже цървулите,па дано умилостиви големия член на ДПСто
100
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо няма позиция на Бойко,Атанасов ,др Бойкикев,Асен.Защо не бранят колегата си от ДС Сокол Дамаджанов.
99
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е,и потурите му хвръкнаха на Сокола..
98
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Истината е една! Доган трябва да напусне чуждата собственост ако барикадира пред сараите без ток и интернет ще остане.
97
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Вън агент на ДС Доган от политиката. Живее като бей в два чужди луксозни имота.
96
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не знам как върви спора между Доган и Пеевски,но гледам, че хвърчи само перушина, един свински косъм не видох.
95
0
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 седмици
Ако Сокола публично се покае за стореното,извини се на българите и върне награбеното-може и да му дадем едно рамо срещу Свинята!Ама май е най-добре да се избият взаимно...
94
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Искам тениска със снимка на Шиши и надпис: "Аз вярвам само на този човек!"
93
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 2 седмици
Доган трябва да напусне чуждата собственост без всякакви условия! с викове и освирквания изгониха ви от партията. дотук беше с авантата. Доган останал без ток и интернет в сараите. Не разбрахте ли новото начало е факт вече феномена както вие го наричате е пеевски и е легетимен султан на дпс. Вие го избрахте.
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трагикомедията продължава. Всъшност вече е само комедия, защото мутрите си сърбат собствената попара, а ние ся ще гледаме от първия ред.
91
0
 
11
 
! Отговори
Призив на ППДБ преди 2 седмици
Христо Мравояда,Киро Простото и Наско Късака са изявили желание да направят жива верига пред Сарая в Росенец в защита на почетния Сокол Доган ага! Да подкрепим стария агент на КГБ,той не заслужава тая съдба
90
2
 
7
 
! Отговори
Капитанът преди 2 седмици
Как му проличава на тоя Ахмед азиатския ген, с това *почетния председател на ДПС уважаемия доктор Ахмед Доган*........те си харесват такива дълги имена и титли в стил Шехерезада. Докато белите европейци сме си кратко и ясно *Бонд.... Джеймс Бонд*
89
9
 
6
 
! Отговори
123 преди 2 седмици
Свинята ще ни докара до вътрешни безредици дано няма по голям план,на който е подизпълнител.
88
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В лето 2024-то Христо любимият и милостив господар цар Делян Шишман разпердушини е обезкости проскубаната алкохолизирана гарга Меди Савов ,оскуба го като Банашко бибе.