Партиите на прехода приключват, може да дойде нещо много страховито

България е зациклила, смята социологът Първан Симеонов
Обновена: 1 сеп 2024 11:31 | 1 сеп 2024 11:20, Петър Бойчев
128
Партиите на прехода приключват, може да дойде нещо много страховито
Снимка БГНЕС

За възможна опасна промяна в политическото пространство предупреди социологът Първан Симеонов по NOVA.

 „България е зациклила. Сега партиите на прехода са напът да приключат в познатия ни вид. На този фон може да дойде нещо голямо, много популистко, много страховито. Тук само мъдростта на политиците е това, на което може да разчитаме", прогнозира Първан Симеонов.

„Дойде време последните динозаври от прехода – БСП и ДПС, след като СДС вече го няма, след 33 години да приключат своето съществуване във формата, в който ги знаем", подкрепи го и политологът Стойчо Стойчев.

Според него напрежението пред имотите, обитавани от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е един имуществен спор. "Не виждам нищо притеснително в това че собственикът е тръгнал да влиза във владение. По-притеснително е какво се е случило с архива на партията", продължи политологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от Политика
БСП решава днес да изключи ли Нинова
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
5
 
! Отговори
До дфн преди 2 седмици
И аз съм дфн, но на мета-физическите науки, затова ми е ясно, че избиратели се привличат с общи лозунги и ясно определен враг. Враговете са ясни, а програмата ще се изработи при реални шансове за първо място в изборите. Хората все още не са убедени, че истинските врагове на България са Урсула, НАТО и Пеевски. С други думи, страдат от трансцендентални заблуди.
41
9
 
5
 
! Отговори
За мен е ясно преди 2 седмици
След залязването на партиите на прехода, които макар крадливи и схемаджийски, имаха някакво понятие от институционалност, се видя какво идва. Започна се с клоуните от шоуто, после бяха блуждаещите погледи на Наско и компания, величия, исторически паркове и сайънтолози. Всичко това ще бъде пометено от проект на льотчика радьов, който ще подкара овцете в територията по пътеката на орбан. С това ще гарантираме последното място в ЕС по всичко, и то ако не ни изгонят. Затова аз избрах да се махна.
40
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ето точно затова ще гласувам за ГЕРБ. Може да са лоши, но поне не са страшни. Баце Бойко си го знаем от 13 години. Видя се че промяната е пълна щета и хаос. А може и по-зле да стане. Затова глас за познатото и сигурното.
39
8
 
7
 
! Отговори
ИДВАТ ЕВРАЗИЙЦИ преди 2 седмици
ЩЕ ЖИВЕЕТЕ, КАТО ЕВРАЗИЙСКИТЕ ИСЛЯМИСТИ НА ППУТИН - ПО ОКОПИ И ЗЕМЛЯНКИ
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Военно положение и Народен съд за Тиквата Шиши-доган Копейкин, Просто Киро и С.ланинова :)))
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
гръцката система е като гърците ,пълна мошенгия, от къде на къде ще им дават бонус 15%, тва е чийтване. Нашата система е добра и скоро ще роди правителство
36
10
 
4
 
! Отговори
Гръцка система преди 2 седмици
На победителя да се дават 15 % бонус. Да правят правителство и да управляват. Като се издънят идват други. Това сега е Батак предизвикан от ППДБ. Ако ГЕРБ спечели да управлява. После пада и идва ПП. После пада итн. Ще се прави нещо а не 500 в канала за избори.
35
1
 
6
 
! Отговори
нн преди 2 седмици
Партии на прехода. Няма такова нещо, преход само за БСП наследник на единствената партия в Б-я БКП. БЗНС не се брой. Всичко беше хаус, появиха се нещо като партии, сбирщина по интереси прикрити като демократи. Единствено Борисов направи ГЕРБ която обедени много бълг. граждани и поне за сега има белези на партия в Б-я. Всички останали така наречени и регистрирани партии е нещо като сбирки по интереси. БСП си отива по обективни причини, старите ***, младите не искат. ДПС не е партия, етническа.
34
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ура ще влизаме в БРИКС а- Етопия по Индекс на човешко развитие/по ООН/на 142 място- хората живеят в колиби от глина и висят по автобуси и влакове!
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Откакто го направиха шеф на Галъп, е прихванал едновременно от протуберансите на Райчев в отвъдното на политическата реалност, така и от консервативно-закостенялото мислене на Стойчев или как му беше там името. Сега ще обслужва интересите на тези, които са истинските собственици на Галъп. Follow the money...
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само Пеевски да не дойде че каквото е останало от държавата ще съсипе нашто момченце.
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Край мажоритарна система означва , че Пеевски ще си купи 120 депутата и ще управлява, всеки местен дерибей с 15к гласа влиза депутат с тази ниска избирателна активност
30
7
 
7
 
! Отговори
Край преди 2 седмици
А може и да дойде нещо прекрасно - мажоритарна избирателна система и всичката тази тиня на Прехода да замине в канала на историята. Най-заслужилите от "елита" на екзотичин остров - Белене.
29
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Време е за Възраждане!
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
28 Ти влизай, ние оставаме, където сме.
27
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Народа масово гласува за Възраждане. Особено в малките градчета и селата.
26
7
 
18
 
! Отговори
Дфн преди 2 седмици
Тъй като съм разочарован от ПП ГЕРБ БСП итн, се опитах се да прочета какво предлагат Възраждане. Сайтът е силно извъртян обаче след 5 пъти успях да намеря програмата им. Трябва да ви кажа, че съм д.физ.н. и нищо ясно и конкретно не открих вътре. Общи и празни приказки на очевидно празни хора.
25
11
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Гласувайте за ЕС, па чакайте нещо по-различно...
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Май всички видяха, че България отново е на страната на губещите и в тази война.
23
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Очертава се до края на годината войната в Украйна да приключи с пълна победа за Русия. Това ще страшно и унищожително за всички подъръжници на режима в Киев.