Ахмед Доган вече нямал охрана от НСО и МВР

Не сме спокойни за сигурността му, твърдят сподвижниците му
4 сеп 2024 08:09, Петър Бойчев
64
Ахмед Доган вече нямал охрана от НСО и МВР
Снимка БГНЕС

Ахмед Доган вече няма охрана от НСО и МВР, заяви депутатът Тимур Халилов. От МВР уточниха, че охраната на почетния лидер на ДПС е свалена, след като данните, посочени в сигнала, подаден от Джевдет Чакъров не са потвърдени, предава БНТ.

Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, той в момента няма охрана, каза нечленуващият парламентарна група депутат Тимур Халилов пред имота в кв. „Бояна“, който доскоро беше обитаван от почетния председател на ДПС. Във видео, разпространени във фейсбук страницата „ДПС пресцентър“, Халилов добави, че от 5 дни насам гражданите нямат достъп до улицата в квартала.

Няма аргумент, с който да убедите гражданин на свободна, европейска България, че той не може да влезе в тази улица, която е публична собственост. В имота влизат само определени лица и това, което се снима вътре нас ни интересува, допълва Тимур Халилов.

Всеизвестен факт е, че този дом се е обитавал от д-р Ахмед Доган в продължение на 20 години и тук се е извършвала дейност, свързана с ДПС и сега да се поставя под съмнение, че този дом е бил обитаван от него, допълни народният представител, който подкрепя Джевдет Чакъров и почетния председател на ДПС.

В края на миналата седмица привърженици и симпатизанти на ДПС (без Пеевски и група) се събраха в столичния квартал „Бояна“, където се намира имотът, обитаван в годините назад от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. В петък се стига до ескалация на напрежението между хората и полицията, който охраняваше имота.

Именно тогава, от съобщение на МВР, стана ясно, че на почетния председател на ДПС е била незабавно осигурена охрана от НСО и МВР по сигнал, подаден от Джевдет Чакъров, който касае Ахмед Доган. "На лицето незабавно е осигурена охрана от НСО и МВР", написаха тогава от вътрешното министерство.  "Предприети са всички необходими оперативни действия и мероприятия за изясняване на данните, посочени в сигнала. Проведен е разпит на лицето, възприело тези данни, съдържащи фиксиран период от време и място, посочено от подателя на сигнала", обясняваха от МВР.

Според вътрешното министерство, "изнесените факти и обстоятелства не се потвърждават, тъй като е установено, че въпросното лице, посочено от подателя, не е било във фиксирания период от време на конкретното място".  МВР са предали резултатите от проверката са изпратени на компетентната прокуратура. От съобщението не става ясно дали след като не се е потвърдил сигнала, после е свалена и охраната на Доган, пише Сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: охранадоганМВРНСО
Още от Политика
Депутатите се връщат на работа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 2 седмици
Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Да, бе 200 снайпериста!
24
2
 
8
 
! Отговори
До до 5 преди 2 седмици
Дали Доган ще има охрана,въобще не ме интересува.Но ти ни казваш,че Пеевски владее държавата и службите и това е нормално?По никакъв начин не го приемам.
23
2
 
13
 
! Отговори
Питам само?! преди 2 седмици
А Бойко Борисов охраняват ли го още снайперисти за наша сметка?!
22
1
 
18
 
! Отговори
Браво: преди 2 седмици
"Правилният въпрос е:А досега защо е имал?!?"
21
1
 
9
 
! Отговори
Альооо преди 2 седмици
До 23. Статията е за Ахмет Доган, а не за лъжите на герберските трошляци!
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А на Боко Тиквата кой му плаща 16-те снайперисти, които го охраняват и от кого го пазят?
19
1
 
2
 
! Отговори
А какво преди 2 седмици
Има?
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
'охраната е свалена, след като данните, посочени в сигнала, не са потвърдени' -- целта бе да се активират уфсете дето гласуват за дпс и да стане етническа война начело с амед докян който да стане още по богат
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е, сега ние какво да направим? Капачки ли да му събираме?
16
1
 
6
 
! Отговори
до 16 преди 2 седмици
Знаем, че Пеевски беше финансов покровител на Доган не ни казваш нищо ново.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сега е момента за отсрелване на диви животни, които плюскат много и застрашават не само популациите на други животни, но и живота на нормалните хора.
14
1
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 2 седмици
Да, така беше, но те сега обсъждат, че е свалена НСО и МВР охраната на Доган, която беше назначена веднага след фалшивия сигнал на Чакъров, който звънял на 112 миналата седмица, да каже, че Доган е с опасност за живота. Министър Илков каза, че сигнала не е верен. Проверката е установила, че за лицето няма заплаха. Лицето не се намира на посочения адрес и не е установено да има застрашаване на неговата сигурност. Така след като назначиха НСО и МВР охрана, след часове беше свалена. Капиш?
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И защо този Доган с държавни пари да го охраняват защо цар ли е господар ли е не стига ли че години живее на държавна трапеза стига вече грабежи има ли изобщо закони изпълняват ли се
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 5 и до всички не разбрали. доганчу беше задлъжнял преди години с много пари и неговият спасител е? Шопарко пеевски. Затова и шопарко щракна с пръсти и джоганчу не е фактор. Някой пита ли се защо още никой не се застъпи за сигънина от парламента? Няма и да има много. турците са нагли и безочливи както и доста противник. Разкараха неговите хора от ДуПиСе и самият той е махала неговите след него. Тези са като vатницитe и за тор не стават.
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Охраната от НСО му е свалена още след като Христо и Иво Мирчев се търкаляха на плажа в Росенец. След това охраната беше свалена. Не е останал без НСО охрана сега, а преди около 3 или 4 години. Може да се провери.
10
1
 
21
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 седмици
Дайте го при мен. Най-сигурното място за Сокола е в клетката.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Каква поредна ромска драма Дами и Господа...
8
0
 
15
 
! Отговори
до 5 преди 2 седмици
Делян Пеевски няма да позволи държавата да назначи охрана на опърпания Сокол. Сега той разпределя порциите във власта и Дръндарския сопоL е в немилост.
7
2
 
17
 
! Отговори
Правилният въпрос е преди 2 седмици
А досега защо е имал?!?
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дерибеите да съберат по 20000 лева и да му платят охраната!