Ахмед Доган вече нямал охрана от НСО и МВР

Не сме спокойни за сигурността му, твърдят сподвижниците му
4 сеп 2024 08:09, Петър Бойчев
64
Ахмед Доган вече нямал охрана от НСО и МВР
Снимка БГНЕС

Ахмед Доган вече няма охрана от НСО и МВР, заяви депутатът Тимур Халилов. От МВР уточниха, че охраната на почетния лидер на ДПС е свалена, след като данните, посочени в сигнала, подаден от Джевдет Чакъров не са потвърдени, предава БНТ.

Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, той в момента няма охрана, каза нечленуващият парламентарна група депутат Тимур Халилов пред имота в кв. „Бояна“, който доскоро беше обитаван от почетния председател на ДПС. Във видео, разпространени във фейсбук страницата „ДПС пресцентър“, Халилов добави, че от 5 дни насам гражданите нямат достъп до улицата в квартала.

Няма аргумент, с който да убедите гражданин на свободна, европейска България, че той не може да влезе в тази улица, която е публична собственост. В имота влизат само определени лица и това, което се снима вътре нас ни интересува, допълва Тимур Халилов.

Всеизвестен факт е, че този дом се е обитавал от д-р Ахмед Доган в продължение на 20 години и тук се е извършвала дейност, свързана с ДПС и сега да се поставя под съмнение, че този дом е бил обитаван от него, допълни народният представител, който подкрепя Джевдет Чакъров и почетния председател на ДПС.

В края на миналата седмица привърженици и симпатизанти на ДПС (без Пеевски и група) се събраха в столичния квартал „Бояна“, където се намира имотът, обитаван в годините назад от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. В петък се стига до ескалация на напрежението между хората и полицията, който охраняваше имота.

Именно тогава, от съобщение на МВР, стана ясно, че на почетния председател на ДПС е била незабавно осигурена охрана от НСО и МВР по сигнал, подаден от Джевдет Чакъров, който касае Ахмед Доган. "На лицето незабавно е осигурена охрана от НСО и МВР", написаха тогава от вътрешното министерство.  "Предприети са всички необходими оперативни действия и мероприятия за изясняване на данните, посочени в сигнала. Проведен е разпит на лицето, възприело тези данни, съдържащи фиксиран период от време и място, посочено от подателя на сигнала", обясняваха от МВР.

Според вътрешното министерство, "изнесените факти и обстоятелства не се потвърждават, тъй като е установено, че въпросното лице, посочено от подателя, не е било във фиксирания период от време на конкретното място".  МВР са предали резултатите от проверката са изпратени на компетентната прокуратура. От съобщението не става ясно дали след като не се е потвърдил сигнала, после е свалена и охраната на Доган, пише Сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: охранадоганМВРНСО
Още от Политика
Депутатите се връщат на работа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
12
 
! Отговори
Хейт преди 2 седмици
О, Боже! Старецът ще трябва да пази сам откраднатото? Вместо да го пази с наши пари? Потресен съм!
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами да си наеме и да си плаща. Нали той разпределя парчетата от баницата.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Взел си е частна охрана. Отказал на една фирма офертата от 134 000 месечната такса за охрана. До преди дни са го охранявали от същата фирма, но е плащало някакво дружество и след като изтича договора спират да плащат. Така дефакто остава без охрана преди дни. След като се оказва, че Доган трябва лично да плаща за охрана, той се отказва. Но може би е намерил друга охрана. Няма да остане без гардове. Просто сега се опитват с фалшиви сигнали за опасност да получи държавна охрана за без пари.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ама който е крал, изнудвал и го е страх от разплата да си наеме охрана с негови пари.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А какво ни интересува това нас нормалните хора?