Депутат от БСП напуска парламентарната група

Михаил Ставрев е подал заявление
8
Депутат от БСП напуска парламентарната група
Снимка: БСП-София

Михаил Ставрев напуска парламентарната група (ПГ) на "БСП за България". За постъпило от него заявление за напускане на групата съобщи председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян в началото на пленарното заседание.

Преди това депутатите приеха програмата за двата пленарни дни на 4 и 5 септември тази година.

Първа точка е предложение от народни представители от "Възраждане" и "Има такъв народ" за произвеждане на национален референдум с въпрос: "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?". Проекторешението е включено в програмата по предложение на парламентарната група на "Възраждане". Днес е първата сряда от месеца и съгласно правилника на НС парламентарните групи могат да предлагат точки, които задължително се включват в дневния ред.

По предложение на ПГ на "БСП За България" парламентът ще изслуша днес служебните министри на околната среда и водите Петър Димитров, на земеделието и храните Георги Тахов и на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова за задълбочаването на водната криза в страната. Рая Назарян съобщи, че служебният министър на енергетиката Владимир Малинов няма да може да участва в изслушването, защото е в чужбина, вместо него ще дойде заместник-министър.

Програмата предвижда още по предложение на "Има такъв народ" депутатите да разгледат проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да извади парогенераторите от оборудването, предназначено за АЕЦ "Белене", което подлежи на преговори за продажба на Украйна, до изготвянето на анализ за приложението на тези парогенератори за нуждите на АЕЦ „Козлодуй“.

Предложението на ПГ на ГЕРБ-СДС за първата сряда от месеца е парламентът да разгледа на второ четене промени в Закона за независимия финансов одит. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: бспМихаил Ставрев
Още от Избори 2024
Каракачанов: Ако конфликтът в ДПС завърши без кръв, ще е добре
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сутринта написах, че това е старт на предизборните шмекерии. Заличили са го. Защо ли?
3
0
 
4
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
ДПС и "Шалом"се пренареждат. Еври бари се цупи от преяждане. В очакване на Месията са,щото у лето 2026 Третиот храм на индийците на Авраам отваря врати у Барселона(SAGRADA FAMILIA).Та са в пренареждане кой да пляка повече поклони на избранникът. Вече започна и конкуренцията за главни палачи на предвидените египетски холокости.Има да си колят крави,птици,агнета и българи до пълна нирвана.
2
2
 
3
 
! Отговори
Кире преди 1 седмица
Леле, леле колко простотия има по този свят. Хората нямат вода за пиене, държавата е в разпад , а тези се интересуват как ще се казва валутата. Абе дайте им Долари и Евро в големи количества пък ги питайте има ли проблем че са в различна валута. Алоооо.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кули ме бора за някви соц екскременти. Всички червени червеи под земята.