Румен Христов: Всички ще сме виновни, ако загубим част от парите по ПВУ

Лидерът на СДС коментира политически теми и трагедията в "Граф Игнатиево"
14 сеп 2024 21:42, Анисия Иванова
45

България има нужда от обновяване на авиопарка, особено този, който касае военно-въздушните сили. Така председателят на СДС Румен Христов коментира фаталния инцидент в авиобаза "Граф Игнатиево", при който загинаха двама пилоти.

"Вероятно трябва да има много сериозно разследване, защото става дума за загуба на два човешки живота. На млади хора, добре образовани, добре обучени, летци, с каквито България не разполага много", каза Христов в ефира на "Опорни хора".

Гостът коментира и необходимостта от редовна власт в България, която да взима подобни важни решения за страната.

"Редовната власт е изключително важна за нашите партньори отвън, но пък и тук, защото временните правителства все пак са с къс хоризонт, с определени важни задачи - провеждане на честни и прозрачни избори, но така или иначе те не могат да формират политики за дълъг период от време", посочи лидерът на СДС.

Редовното правителство е нужно и за да задвижи икономиката на страната, защото тя не е в добро състояние, каза още Христов.

"Големите, визионерските, геополитическите неща са по-важни, а оперативното управление на страната, за което не можем да се разберем, в крайна сметка би могло да преодолява тези различия. А тези, които не могат да бъдат преодолени, просто да бъдат оставени за един по-късен период от време", категоричен беше политикът пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос дали би управлявал в евентуална коалиция с ПП-ДБ, ИТН и най-вече БСП, той отговори по следния начин: "Много е рано да кажа, нека да минат изборите и тогава ще видите нашата реакция, но много трудно ще ни бъде да участваме в такава коалиция. В крайна сметка големият партньор е този, който ще вземе решенията, защото той ще носи тежката отговорност."

Христов цитира и политолози, според които е възможно следващото правителство да е с още повече партии или коалиции и да е "още по-фрагментирано, още по-трудно за водене на преговори и за намиране на допирни точки."

Всички ще сме виновни, ако загубим част от парите по Плана за възстановяване и устойчивост. Ние не сме толкова богата държава, че да си позволим да загубим малкото средства, които бихме могли да вземем от ЕС, заключи лидерът на СДС.

Целия разговор гледайте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от Избори 2024
Пеевски се надява на силно представяне на "ДПС-Ново начало"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
ха-ха преди 2 дни
Няма бивш комyнucm ! И дядо Румен го доказва за пореден път ! Все едно слушам делегати на XII-я конгрес на БКП - същите празни приказки и словесна баластра ,като безличните: "нужно е" ,"трябва" ,"необходимо е ","би могло" ! Дядо Румене , скрий си и не ни напомняй какво мекотело си , скрито зад седалищните части на еднокнижника , и двамата мислещи само за пари !
37
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 дни
решението е много просто напуснете политиката не се ли усещате че не ставатехванали сте кокала и не пускате защото сте прос-ти и алчни нищо не можете даработите създавате само прос-то-тии 20 процента изб активност нови изборинапролет отвратителни сте махнете се и не съсипваите повече родината ми
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тъкмо по-малко ще застроявате бетономорието с тъпите си хотели!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
И тоя е гладен за пари - чакали парите от ПВУ. Чакат ги като топъл хлеб за да ги усвоят ТЕ и Техните фирми - това са 10 милиярда , ще има и за ГЕРБ и ТЕ ги чакат ще има и за СДС - то в ГЕРБ и за двете ДПС - та. За народа и електората безплатен въздух все още.
34
0
 
9
 
! Отговори
бг преди 3 дни
въобще няко йс луша ли това същество
33
0
 
12
 
! Отговори
Дядката преди 3 дни
Не е така дядовото!Виновен ще е само Бойко Борисов ,който си мисли ,че като е първи ,с десетина гласа но далеч от 121 гласа може да предлага експертно правителство само от гербери???Като не може да си преглътне егото и да води преговори за равно отдалечено експертно правителство значи ТОЙ ще е виновен и не става за политик - да се маха
32
2
 
6
 
! Отговори
СДС БАНАНИ преди 3 дни
Трябвало редовно Правителство,щото партньорите отвън го искали,,Та вече най официално ни казват чв сме колония и васалите са се продали,,както Зеленски всеки час информира САЩ за войната
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
***
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Вие май иска кате вашата вина да бъде размита с други които не са виновни
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ти си един от виновниците
28
2
 
8
 
! Отговори
, преди 3 дни
Като ви заповядат брюкселските зелки и хоп на зелената гадина.Диларката ще ви предложи вакси вместо пари.
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Защо всички, знае се кои са виновни, тези, които спряха плана изготвен от ГЕРБ, да да вкарат в него приближени фирми, Радев и ПП ДБ.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Дали Р.Христов помни какво е гласувал през безбройните си престои в Парламента? При ниската избирателност каква част от българите представлява? "Сети се Мара да се побара", когато отново възникна въпроса за пари...и власт.
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Този,от Чие " име" говори???
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тези интервюта цел имат ли? Нищо съществено. Празни приказки от хора от които нищо не зависи, никой с влияние не слуша и което утре никой няма да помни
23
0
 
10
 
! Отговори
Вие преди 3 дни
никога няма да изгубите парите, ще ги изгубят обикновените хора(електората).
22
1
 
12
 
! Отговори
Не всички са виновни преди 3 дни
Румене, само ти си виновен, защото легитимираш Борисов, който е престъпник и руски шпионин и бъди сигурен, че един ден ще бъдеш съден заедно с него.
21
0
 
9
 
! Отговори
лекар преди 3 дни
Хайде всички вие каито сте виновни да си направите евтаназия . Платете си на квалифицирани лекари и ще ви се получи .
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тия пари са брюкселски подкуп за една шепа хора, срещу който те ще продадат националните интереси и народа. Хората не само че нямат полза, а в бъдеще ще страдат заради това, което ще трябва да правят в замяна на тия плащания.
19
2
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 3 дни
Всъщност, въпреки огромните очевидни различия в качеството, базово дълбинната изначална разлика между мен и другите коментатори е само една и тя е че аз съм умен, а другите коментатори не са.