Главчев: Няма да приема да ни се вменяват функции

Водеща роля при провеждане на избори имат избирателните комисии
4 сеп 2024 12:08, Нели Христова
15
Главчев: Няма да приема да ни се вменяват функции
Снимка: БГНЕС

"Няма да приема да ни се вменяват функции, каквито не са предвидени по закон на служебното правителство", заяви служебният премиер Димитър Главчев преди редовното заседание на Министерския съвет.

По думите му предстои активната фаза на подготовката за провеждане на изборния процес.

"Разликата между редовното и служебното правителство е, че служебните правителства имат задължението да провеждат избори. В изборния кодекс много ясно е посочено, че водеща роля при провеждане на избори имат избирателните комисии", допълни Главчев.

Министрите ще разгледат проект на решение за определяне на представителите на МС в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от Избори 2024
Как партиите ще върнат изгубения си електорат?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Нищожество преди 1 седмица
Ти си кръгла нула. Нямаш право на собствено мнение. Не се бий в гърдите и без това задух те мъчи. Ти, Глупаков, ще приемеш всичко, каквото ти кажат! Бааах ти и безмозъчния червей.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Някой да каже на иф.премиер,че е гьобояджия на който умните българи не вярват.Бюлетини ще се купуват на ишлеме с чували,които ще отиват в централите на ДПС и ГЕРБ. Новият министър на вътрешното ни ведомство,още не седнал на стола си,започна промяна, подмяна на служители, с цел потулване на всички груби случаи с купуването на гласове.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сиганският барон пак си помислил, че него някой го бръсне за нещо.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 2, щял да каже Главчев, той цял месец се самопредлагаше, дори когато президентът даде мандат на фенката на незаменимия министър
8
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Главчев е прав за водещата роля на избирателните комисии.Обаче председателката на ЦИК Камелия Нейкова избяга и се скри в Азербайджан.Е,как тогава да се реализира тази водеща роля?
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гламчев, не си вменявай функции които не можеш да изпълняваш! Предният път бяха най-зле организираните избори изобщо в историята на съвременна България.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами напусни от Сметната палата тогава. Защо не изпълняваш това за което сам говориш?
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
заслужаваме си всичко, въпреки записите за "изпирането" на борисов и пеевски, българският народ гласува за ПП-ДБ, в Северозападна България 22% гласуваха за осъдения за корупция пеевски, а там няма турци, гласуваха срещу едно безплатно зареждане на бензиностанцията, сега заем за 4 млрд., всички областни бяха сменени с хора на пеевски, медиите и журналистите денонощно пишат хвалебствени оди за пеевски, но иначе са евроатлантици, а не признават американските санкции
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
а за какво ще използвате огромния заем - 4 млрд и половина - 1 млрд. за падеж на дълга, 1 млрд. за пенсии (от три месеца е премиер главчев и вече няма пари за пенсии, а бюджетът е на червено с милиард и половина), за какво са останалите 2 млрд. евро, борисов винаги е теглил такива големи заеми, да си живее комфортно, знаем чие е правителството, главчев е кадър на ГЕРБ (като се върна на власт 2015 борисов изтегли 8 млрд.заем, а вдигна шум за 1 млрд. на Орешарски за погасяване на дълга на борисов)
3
4
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Удри Главен!!!! Уволнение на всичко живо назначено от ППДБ. До крак.
2
3
 
1
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 1 седмица
Абе Главчев ви каза "ееете си мката", вие не, Калин ще е. Сега пак що Главчев тлва и главчев онова. Аз ако бях на мястото на главев, директно щях да кажа на всички любопитни и критици*ЕЕЕТЕСИМКАТА!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами то и Главната Калинка нещо се е объркала ама ще и сипят една студена вода.