НС не прие кандидатурата на Бойко Рашков

132-ма народни представители са гласували “против”
5 сеп 2024 10:55, Инна Ангелова
56
НС не прие кандидатурата на Бойко Рашков
Снимка: БГНЕС

Бойко Рашков от ПП-ДБ не събра необходимата подкрепа и няма да оглави комисията за контрол над службите за сигурност. Той бе предложен от председателя на групата Николай Денков и от Надежда Йорданова. Номинацията на Рашков подкрепиха  37 депутати (ПП-ДБ, трима от "БСП за България", един от ИТН и един независим).

Против бяха 132 народни представители - от ГЕРБ-СДС, "Възраждане" , ПГ на ДПС, ИТН(12 души) и трима нечленуващи в група народни представители.

Седем депутати се въздържаха - четирима независими, един от ИТН и двама от ГЕРБ-СДС.
Бившият вътрешен министър трябваше да замени на поста досегашния председател Даниел Митов от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Надежда Йорданова, един от вносителите на проекта, обясни, че тази комисия е специфична, нейните председатели са на ротационен принцип и това е основанието за предложението Рашков да я ръководи през настоящата парламентарна сесия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от Страната
НСО с мерки за сигурност за честванията на Съединението в Пловдив утре
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Питащ преди 1 седмица
До кога прокуратрата ще си затваря очите и да не прави разследване на 23-те имота на Рашков за милиони. Били подарък от жена му нотариуската при развода! Пълна проверка и на нейната дейност. Как така е придобила тези имоти?
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП, ПАК ЗАЛОЖЕТЕ НА РАШКОВ И ЩЕ СТЕ ПОД ЧЕРТАТА!!! МАЙ САМО ВИЕ ВЯРВАТЕ НА РАШКОВ! РЕЗИЛ!!!
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ТО ОСТАВАШЕ И ДА Я ПРИЕМЕ!?? ЯВНО ПАЧКИТЕ НЕ СТИГНАХА!
40
2
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха тук само преди 1 седмица
трудномислещи драскат,което доказва две неща, че този сайт е достойна българска тъпня и, че мнголюдието в България е много про100 !
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Славчовият Тошко днес описа Рашков най-образно - "Не може да подкрепим ОНОВА НЕЩО"
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не мога да го мисля! Дори да получи разстройство от това,си има достатъчно тоалетни при нужда!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Комунистите бавно,но неумолимо си отиват,къде със срам,къде безочливо! Нагли,ненаситни,алчни..Каквито винаги са били! Даже и под прехвалената премяна на измамната Промяна!
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Снощи сънувах, че Алексей Петров, Бойко Борисов, Ахмед Доган и феномена Делян Пеевски са седнали да играят белот. Какво означава този сън - не знам.
35
1
 
5
 
! Отговори
от Перник преди 1 седмица
още една причина другаря рашков да се напие
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Покровителите на соцследователя, преследващите демократи в началото на прехода ,алкохолизираният с 29 спални във вилата си Рашков, смятат, че не било подсъдно да срещаш приятели вкъщи, които са улични в трафик?!
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къде се вре още този човек, Боже! Безочие и нахалство, достойни само за един скапан соц седовател и алкохолик, като Рашков.
32
6
 
1
 
! Отговори
Как за 35 г. не преди 1 седмица
разбрахте, че докато се делите на партии ще стоите вечно бедни и нещастни ? Защо в България се допускат толкова партии да участват в избори бе тъпчовци ? З а разделяй и владей не сте ли чували ? Кой ви обира и поддържа бедността ви ? Рашков поне се е захванал сериозно срещу корумпираните а вие смотолявените го охрачвате, ами тогава Пеевски правилно ви прави на маймунки !
31
11
 
5
 
! Отговори
мира преди 1 седмица
Много мръсни комунистически *** сте Не го искат защотто ще им види сметката на вашите крадци бе *** дето си ги защитавате от 30 г - Те сами почнаха като глутница вълци да се давят за кокала ама вие и това не виждате За 20 лв сте готови да пишете глупости винаги -жалки нещастници Спрете се най после 40 г чакахме комунизма да дойде а сега след 32 год още ще чакаме демокрация Аман от вас
30
5
 
3
 
! Отговори
до 26 преди 1 седмица
Про100 е, че си нещо про100 ! Цв.Василев е в Белград защото сърбите нямат споразумение с никоя служба за предаване на престъпници и никоя служба не може да влезе в Сърбия и да арестува престъпник, тук няма никаво значение Русия с кого е приятел бе малкоумен !
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПО ГОЛЯМА МАФИЯ ОТ ШАЙКАТА ШАРЛАТАНИ НЯМА 4 ГОДИНИ САБОТАЖИ 4 ГОДИНИ ГРАБЕЖИ 4 ГОДИНИ ЛЪЖИОВЛАДЯХА ДЪРЖАВАТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОЛИГАРСИТЕ НА ПЛАТЕНИТЕ БОЖКОВИ ПРОТЕСТИ НА ЮМРУЦИТЕ НА АЛА БА.А С ПРЕЗИДЕНТА РАШКОВ СТАР КОМУНИСТИЧЕСКИ СЛЕДОВАТЕЛ КАКВО Е СВЪРШИЛ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ НИЩООООООНО МИЛИОНИ ИМА В БАНКОВИТЕ СИ СМЕТКИ 22 ИМОТА 19 ТОАЛЕТНИ И ИСКА ОЩЕ ДОКОГА ТОВА ЕДНИ И СЪЩИ БЕЗНАКАЗАНО ДА СИ ВЪРШАТ КАКВОТО ИСКАТ ДОКОГААЪАО
28
15
 
5
 
! Отговори
Неподкрепилите преди 1 седмица
Рашков са *тайните* носители на корупцията и патериците на Пеевски ! Какъвто и да е бил Рашков преди, това не ме интересува, днес единствен лицемерно или не, атакува корумпираните, затова и никой не го иска на местото което е толкова необходимо на политическата корупция ! Гласувалите против яко се издъниха, така сами се издадоха ! НС е недосегаемото место на престъпниците !
27
3
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 1 седмица
В НС набърже му резнали квитанциите на Дамаджан Пръжков - и затова гледа толкова страшно...
26
4
 
10
 
! Отговори
ПРО100СТО Е : преди 1 седмица
ПП и ДПС СЕ ПОЗОВАВАТ НА ИЗКАЗВАНИЯ НА ИЗБЯГАЛИЯ БАНКЕР В БЕЛГРАД, СЪРБИЯ... А ЗНАЕМ ЧЕ СЪРБИЯ Е С РУСИЯ И ЧЕ Е НАЙ - МНОГО НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРИЯ, КАТО НИ ВЗЕХА ПОЛОВИН МАКЕДОНИЯ.....
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И с кой акъл предлагаш такъв човек на такива места? Без алабала няма как тези ппдб да те влезнат в парламента.
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Погледнете го само как гледа. И мен ще ме е страх да приема каквото и да е негово.