Симеон Дянков: Не можем да влезем в еврозоната без редовен кабинет

Основното изискване е стабилна политическа среда
19 сеп 2024 09:15, Петър Бойчев
30
Симеон Дянков: Не можем да влезем в еврозоната без редовен кабинет
Снимка БГНЕС

България не може да влезе в еврозоната, без да има редовно правителство. Едно от основните изисквания за членство е да има стабилна политическа среда в страната, заяви бившият финансов министър Симеон Дянков пред бТВ.

Бавно вървим към по-ниска инфлация. Но така е и в референтните държави Дания, Кипър и Белгия. Така че може би няма да покрием този критерий до края на годината, обясни Дянков.

Част от парите по ПВУ, някъде около 800 млн. лв., вече са изгубени. Те бяха предвидени главно за енергийна сигурност, но трябваше да се изхарчат тази година, а това не бе направено, посочи бившият финансов министър.

ДПС се разцепи и това накара ИТН да завие. На последните избори те и ГЕРБ имаха мнозинство. Вече дори аритметично е трудно да се направи сметка, ще трябват поне четири партии за мнозинство в парламента, коментира още бившият министър.

Разцеплението в ДПС дойде по линията Русия-Украйна. Ако имаше редовно правителство, то много по-сериозно щеше да подкрепи Киев. Преди миналите избори имаше разговори между трите партии (ДПС, ИТН и ГЕРБ), разказа той.

Всички, които са за еврозоната, са с г-н Пеевски. ГЕРБ пък трябва да търси съмишленици. За мен това са "Ново начало", ИТН и може би БСП в новия си формат. Пеевски бе водещата сила да стават много от проектите в парламента, макар ГЕРБ да имаше повече депутати, каза още Дянков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от Общество
Първо заседание на ВСС за внасяне на кандидатури за нов главен прокурор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Хохъл преди 8 часа
Симеон Дянков: Не можем да влезем в еврозоната без постна пица.
26
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 10 часа
Защо постоянно Симеон Дянков е по медиите и щедро раздава акъл.Видяхме го,че като финансист не струва.Беше на път да събори правителството и Бойко беше принуден да го изгони.Живее в САЩ и е далече от родната действителност.
25
2
 
4
 
! Отговори
коментар преди 10 часа
Дано в близките две години въобще да нямаме редовен кабинет! Макар, че то и с редовен и със служебен все тая! България е продадена, остава българите да продължават да се продават сами, докато тая територия не бъде заличена като наименование България и българи! Всички сегашни нац. предатели са в отбора, който погреба България!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Постната пица се озърта пак да е министър, защото бездомника Влади и Маврудиев не стават, а Ананиев е вече твърде стар за да е пак министър.
23
0
 
3
 
! Отговори
И Слава Богу! преди 11 часа
А миекащия Симеончо да си хапва постната пица с кристали и да се моли да не дойде Видовден за него и останалата престъпна хунта на Прехода!!!
22
1
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 11 часа
До Мдааа.Какво е чудното?Дянков е евреин.Някой помни ли,как изобщо се появи на сцената?Жена му също е еврейка.Той е една говореща глава-говорител на чужди заповеди и мисли.
21
1
 
2
 
! Отговори
09 преди 11 часа
Тоя няма ли да си седне на някой части и да млъкне.Наслушахме се на тъпотия. Някой пита ли народа иска ли еврозона.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Ние не искаме и да влизаме. Тя се разпада. Толкова ли е трудно за политиците да прозрат това, че Марула разказва играта на ЕС от години вече. До края на мандата и ЕС ще е история
19
0
 
4
 
! Отговори
Минка преди 11 часа
Каква зона бе.При двама убити пилоти,по Живково време,от сержанта до генерала щеше да има късане на пагони пред строя.Когато торпедоносеца "Дръзки"експлоадира във Варненското пристанище,командир е мичман Тремол Иванов.Осъден е да плати стойността на кораба,нанесените щети на пристанището.За двамата загинали е осъден и лежи в затвора затова,че като командир не им е опазил живота.Напомням това как по царско време сме били в еврозоната,защото лева е бил конвертеруем,и е имало закони.
18
0
 
3
 
! Отговори
Мдааа преди 11 часа
Който е гледал интервюто тази сутрин, е чул две новини:1.За първи път Дянков каза,че ГЕРБ са виновни за ситуацията в момента;2.Разобличи ИТН, като каза че са водили преговори за правителство с Росен Желязков, противно на техните твърдения.
17
0
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 11 часа
Всички тези дето ги привикват да стават министри,ги е изучило БКП с парите ни още през соца.Милионери са но дължат това на България и затова се връщат.Да не мислиш,че им се занимава да са министри,вместо да си пътуват с яхтите?!Та къде си ти???!!!
16
0
 
6
 
! Отговори
Е,някой преди 11 часа
Най-после го каза: новата сглобка ГЕРБ,Пеевски,ИТН и БСП.Честото.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
До Още един доказан...ами защото ТИ РАЗБИРАШ ОТ ВСИЧКО- а Симеон Дянков е само ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАДЗОРНИЯТ СЪВЕТ НА ЕВРОПЕЙСКАТА БАНКА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ- КЪДЕ СИ ТИ- КЪДЕ Е ТОЙ?
14
3
 
1
 
! Отговори
Още един доказан преди 11 часа
измамник агитира за гласуване ! Защо да не може да се влезе в еврозоната без редовен кабинет бе *зарган* ? Ще се появят ли още манипулатори да баламосват хамавите българи ?
13
0
 
5
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 11 часа
Недопечената пицца Дянков пак изплува на повърхноста!
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Ами да я разформироваме тая държава на по-малки държавици на Дунавска и Румелия. Явно че няма да има кабинет повече никога. Плюс това Област с.Македония нали си е отделна.
11
1
 
8
 
! Отговори
Затвор за такива преди 11 часа
Тоя обра парите ни дето внасяме в НЗОК.После Борисов го оправдаваше,че за пенсионерите ги дал уж.Така и не ги върна.
10
5
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 11 часа
Разликата в Симеон Дянков и Асен Василев е, че Симеон Дянков си натъкмяваше числата във финансите и не се интересуваше от хората, следваше финансовата политика на икономии и служеше на мутромафиота Боко! А Асен Василев следваше политиката, в която искаше преди всичко вдигане на доходите на хората, служеше на малкия, средния бизнес и работниците, и финансовата политика, че "парите трябва да се завъртат в икономиката", а не да стоят на едно място и да се пестят!!!! Асен Василев е гений!!!
9
1
 
7
 
! Отговори
Германия затвори преди 11 часа
границите. Полша я обвинява, че по този начин убива Шенген. Българският албански реотан не загрява и продължава да се стреми към еврозоната.
8
0
 
7
 
! Отговори
Кондрат преди 11 часа
Каква зона бе Дянков.Олигарсите не желаят зона.Те желаят хаос,анархия.Да няма ред.Само в контролиран хаос се краде спокойно,и народа зяпа като препариран.Сега пак вдигате парите на тези които не са работили,или са били в сивата икономика.Площадите са пусти.На жълтите павета и кучета няма.От дни стресирате народа с аптеките и лекарствата.Защо обаче точно сега?Пилотите ги погребахме.Забравени са.Точка.Виновни-няма.