Предоставяме хуманитарна помощ за Босна и Херцеговина

Средствата са за справяне с последиците от наводненията
16
Предоставяме хуманитарна помощ за Босна и Херцеговина
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет одобри предоставянето на хуманитарна помощ за Босна и Херцеговина в размер на 50 000 евро за отговор на най-неотложните хуманитарни потребности на населението на страната след опустошителните наводнения на 4 октомври 2024 г., реши правителството на днешното си заседание.

Водната стихия в балканската държава отне живота на най-малко 21 души и остави стотици семейства в бедствено положение.

Финансирането от България ще бъде осигурено от бюджета за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ на Министерството на външните работи.

Предоставянето на спешна хуманитарна помощ от страна на България в отговор на отправения от правителството на Босна и Херцеговина призив за подкрепа е акт на съпричастност в потвърждение на традиционно добрите отношения между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Избори 2024
ЦИК: Хартията за машините ще е с допълнителна защита
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 44 минути
Тези продажници докога ще раздават парите от данъците ни за всички други,но не и за БЪЛГАРИТЕ от които са събирани? Докога ще ги търпим да ни ограбват и унищожават? Хората от наводнените райони не получиха грам помощ от никого! Не получиха помощ и опожарените селища! Десетки къщи изгоряха,други изгърмяха край Елин Пелин,все по вина на безхаберните управници,но помощ нямаше! Навряха хората като сърдели в бракувани фургони и толкова,а идва зима,но на българомразците изобщо не им пука!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 56 минути
Срамота! 50хил. евро нема да стигине за корумпираните бошняшки политици, камо ли за пострадалете.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 57 минути
До Анонимен,к.10 Как няма да са съпричастни към Босна и Херцеговина депутатите и МС, като призивът е на Шиши Магнитски, а той вече се бори за премиер! Почти всички медии начело с Епицентър, Блиц и Днес упорито и от сърце агитират за него и крилото на турската партия ДПС-Ново начало.Старият милиционер от Банкя също стои като ПСА зад него.А хората с отнесени от реката или изгоряли от тазгодишните летни пожари къщи все още са без домове
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 58 минути
А на нашите хораотнесените от водата и с изгорелите къщи, по 1000 и отгоре лева и то не на всички. Няма лошо да помагат, но първо народа нашия се гледа, после чуждите. Помагат, ама с какви пари, нашите, не си теглят от своите сметки.
10
0
 
2
 
! Отговори
Жададык преди 1 час
Малко, но от сърце....Той шиши толкова изяжда и изсира за седмица. А и нали първа грижа на дупедавците е да разгромим военно и икономически Россия....всичко е окей.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тия смехотворни политици са съпричастни с всички освен с българите. Раздават нашите кинти, земя и ресурси като топли банички единствено условие е в личната ти карта да не пише България.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
50000 евро? Това някакъв майтап ли е?
7
0
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 2 часа
Босна и Херцеговина, ха. А за българите, които още живеят във фургони, кога.?
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Защо винаги когато стане бедствие в България на българите нищо не им изпращат а когато стане някакъв проблем в някаква държава която 95% от българите дори не подозират че съществува сме първа писта? Колко гърци помагат когато в Бг има бедствие? 0 броя.Колко турци босненци украйнци и тн помагат когато в България има проблем ? 0 броя. Даже и на македонците пратихме ваксини БЕЗПЛАТНО да не изпукат от ковид 19. За благодарност те запалиха бг знамена и биха и може би убиха няколко българи.Защо е така
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Едва ли има друга държава по света която да предостави толкова жалка ниска сума като хуманитарна помощ за друга страна. Едва ли. Прочухме се и тук!
4
0
 
7
 
! Отговори
Главчо преди 2 часа
Шиши така ни нареди. Всеки знае Кой е шефа!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
А село Воден изгоря без вода ! Нямаше помощ от Бургас,Ямбол ,Елхово не докараха вода ! Хората още са на улицата ! -тичай политикаре долен към босна, украйна ,хвръквай да докарваш със правителствения самолет араби , храни си амуджите в центъра на София
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тия имат по-хубави къщи от на българите, ама ще им помагат за българите по 1000 лева
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
А на българите кога