Украинските сили поддържат натиска в руската Курска област

Руските сили постигат напредък в украинската Донецка област
9 окт 2024 08:20, Елка Василева
103
Украинските сили поддържат натиска в руската Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че украинските сили поддържат необходимия натиск върху руските войски в Курска област, където Киев предприе масово нахлуване през август, предаде Ройтерс.

"Сраженията в Курска област продължават вече трети месец и ние поддържаме необходимия натиск върху Русия в този сектор", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение след среща с висши командири от украинската армия.

Украинските сили превзеха десетки села в руската Курска област, намиращата се на границата с Украйна, въпреки че според Москва част от територията вече е била отвоювана. Междувременно руските сили постигат напредък в райони в украинската Донецка област, което е и основният фокус на руската военна кампания в Украйна.

По думите на Зеленски Украйна трябва да си осигури и разположи модерни ракети и да постигне по-бързи резултати с тях на бойното поле.

След пълномащабното нахлуване на Русия през февруари 2022 г. Украйна поиска от западните си партньори, главно от САЩ, да доставят сложни ракети с голям обсег.

Тя също така се съсредоточи върху бързото развитие на вътрешната оръжейна промишленост. Голяма част от вниманието е насочено към безпилотните летателни апарати, като миналата година Зеленски призова през 2024 г. да бъдат произведени 1 милион такива апарата, но официални лица подчертаха и значението на разработването на ракети.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от Войната в Украйна
Украйна хвана поредния ръководител, помагал на мъже да бягат от войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 минута
Украинския фронт пада като дом от карти.Явно руснаците ще зимуват на река Днепър
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 минути
Путин мачка като валяк по всички фронтове ,аЗеленски като някаква гейша бяга по западни форуми с план победьй.хахахахааха
97
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 3 минути
Елче ***, кафъ от глупостите ти - няма да чета повече твои матряли
96
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 минути
Иска или не иска,харесвали и или не и харесва,русия води война на своя територия,и определено инициативата там не и принадлежи,а в Украйна...в Украйна ще погребем руската имперска химера!
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 минути
Според дийпстейт украинските загуби надхвърлиха 1 милион груз 200 и 3 милиона груз 300.На ден 2500 фашиста се изпаряват от руските снаряди
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 20 минути
Наемниците убивали цивилни невъоръжени лица предимно възрастни хора в Суджа са говорили на полско литовски наречия. Извършили са мародерства в жилищата на хората. Те затова са там. Запада мълчи но има и много западняци наемници мародери.
93
2
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 22 минути
ФЕИК статия! Първо Зеленски не е президент на нищо. Второ руснаците почти са изгонили украинците от Курска област след като фашистите са обрали всичко що може за да се изхранят. Трето Донбас не е украински, а независима република. И да лъжете никой вече не ви вярва. Дори и тези които ви плащат.
92
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 23 минути
Дарените от България на Украйна самоходни артилерийски 122мм. гаубици "Гвоздика" убиват руски свинособаци.
91
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 29 минути
Москва е обявен за най добър град за живеене през 2023г. с най модерното метро в света , а долното може да го нарича както си иска само себе си описва.
90
1
 
6
 
! Отговори
ПЕТКО КАТЪРА преди 30 минути
И аз поддържам натиска върху комшийката,ама не поддава,калибърът ми бил малък!
89
3
 
9
 
! Отговори
09 преди 30 минути
До кога този клоун и нелигитимен президент ще изпраща на смърт украинските мъже.Ако Путин му прощава то ГОСПОД няма да има милост.Но той трябва да накаже и тези, които го наричат насърчават.
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 32 минути
Че те вече са минали Днепър бе кентавър.
87
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 33 минути
Таз клоака Москва не ни трябва.
86
0
 
2
 
! Отговори
ВГЗ преди 35 минути
А Пеевски добре ли е днес?
85
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 37 минути
До 75 Преди руските окупационни свинособаци да дойдат в България да попитат Зеленски дали ще ги пусне през Днепър;))))
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 39 минути
Освобождават се все повече територии по направление Песчанное.Руската армия до три дена излиза на река Оскол.България харесва тези новини
83
2
 
10
 
! Отговори
да бе, преди 39 минути
и вече като им дадат ракети, ще победят русия, и путин ще се предаде!.....на кукуво лято! само трупове ще останат от този чуждестранен легион, наемници предимно французи и англичани, - 18 000 в месомелачката!
82
1
 
3
 
! Отговори
До 74 преди 40 минути
До Говорит Москва! 74 Ако не вярваш и.д.и и виж лично. В края на краищата за българина силно важи поговорката "Око да види, ръка да пипне".
81
1
 
3
 
! Отговори
До 74 преди 40 минути
До Говорит Москва! 74 Ако не вярваш *** и виж лично. В края на краищата за българина силно важи поговорката "Око да види, ръка да пипне".
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 41 минути
До Анонимен 77 Голяма смешка, пълна фантация! Пробвай се в хумористичните издания, може да изкараш пари с тези фантазии.