САЩ решават съдбата на Зеленски до дни

Киев е недоволен, че Вашингтон ограничава атаките срещу руски територии
7 сеп 2024 20:15, Петър Бойчев
442
САЩ решават съдбата на Зеленски до дни
Снимка БГНЕС

Украинският лидер ще направи последен опит да убеди президента на САЩ Джо Байдън да одобри бомбардирането на руска територия с помощта на американски ракети с голям обсег

Следващата седмица украинският президент Володимир Зеленски ще пътува до Съединените щати. Медиите наричат ​​целта на визитата му последния шанс на политика в конфликта с Руската федерация.

Както съобщава британското списание Economist, украинският лидер възнамерява да направи последен опит да убеди президента на САЩ Джо Байдън да одобри бомбардирането на руска територия с помощта на американски ракети с голям обсег.

Изданието подчертава, че „Зеленски скоро ще има последен шанс да убеди Байдън да промени подхода си, преди да напусне поста по време на срещата им в Ню Йорк следващата седмица“.

Авторите посочват, че Киев е все по-недоволен от факта, че Вашингтон ограничава атаките срещу руски територии. Официални лица, например ръководителят на украинското министерство на отбраната Рустем Умеров, подчертават, че Киев очаква забраната да бъде отменена.

Както каза той пред CNN, Украйна трябва да получи разрешение за използване на ракети ATACMS с голям обсег за нанасяне на удари по руски цели.

Същата медия посочи, че Съединените щати са дали на Украйна списък с цели за атаки, но още през юли администрацията на Байдън, въпреки че не изключи „облекчаване“ на забраната, не се отказа от последната.

Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг редица страни от Алианса са съгласни с подобни действия на Киев.

По-специално той посочи Обединеното кралство, което даде на Украйна оръжия без никакви ограничения, както и Франция, която даде зелена светлина за атаки с използване на ракети Storm Shadows / SCALP с голям обсег.

Експертите смятат посещението за последния шанс на Зеленски поради факта, че Байдън скоро ще напусне поста, а вероятният му наследник Доналд Тръмп остро критикува лоялността на САЩ към Киев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още по темата: САЩсъдбатаЗеленски
Още от Политика
Радан Кънев: Ударът дойде не от сглобката, а от провала на ротацията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това заиграване с удари по руските градове няма да свърши добре,някой ще плати огромната цена за това а ролята на жертвен агнец за жалост ще бъде Украйна и нейните поданици,не може да се отрече гениалният ход на западните режисьори,да сдавят два братски народа от които единият е на път да изчезне от лицето на земята!
253
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия е велика, защото Путин обича да милва черни чорки.
252
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво става с контранастъплението? Руснаците върнаха ли си вече Курск?
251
9
 
3
 
! Отговори
Архиваря преди 1 седмица
До 253, копейка, книгата е писана през 2021г.! Да, преди войната, което значи че е обективна, но пък съвсем на скоро, а не по времето на баба ти! И въпреки че автора е на 80 години, той е обиколил половината свят, а точно на тази възраст предприема опасното пътуване по цялото протежение на река Амур! Може да му прочетеш някои от книгите поне малко да се пообразоваш, че си кyь като да не като тъ-пан!
250
2
 
7
 
! Отговори
Джо преди 1 седмица
Гейм оувър Зиленски!
249
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В един момент Зелето ще го сготвят. Въпрос на време е.
248
0
 
7
 
! Отговори
ада на краварите преди 1 седмица
А що така днес са така изнервени центчетата, нали укрите побеждават по всички фронтове, хахахахаха.
247
0
 
5
 
! Отговори
Среща преди 1 седмица
На два политически труппа, в различин стадии на разпад!
246
0
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 1 седмица
Дедо Байдън му остават няколко седмици до края на мандата, а Зиленски отдавна е пресрочил срока си на годност и е нелигитимен!
245
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Доузеф пак се е изгубил в асансьора
244
0
 
4
 
! Отговори
Това преди 1 седмица
Някаква шега ли е? Съдбата на Зеленски отдавна е яснавирата във Флорида, Италия или Лондон..
243
2
 
2
 
! Отговори
До Архиваря преди 1 седмица
И ти си един архивар....Тя и България по времето на баба ти е била изостанала, ама какво от това? Кои времена са били тогава, кои са сега? И да не си му набор на 80-годишния тогава автор, та знаеш, че е обективно описанието?
242
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И Пoтю чака в бункера някой да му звънне.. Не бъдете жестоки!
241
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
со.росоиди, не забравяйте че зимите няма да са вечно топли!
240
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пичове, нашите партньори от НАТО осъдиха ли вече руския президент Путин в Хага ? До къде стигна процеса ?
239
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 239, копейка, а колко природен газ има в Световния океан, и до каква част от него има достъп твоята Русия, и до каква част САЩ?
238
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Франция е изцяло зависима от Африка, без урана на Афирка във Франция всичко ще спре да работи. И вече я изгониха от много африкански страни. Повечето страни които доставят уран на Франция са членки на ШОС или възнамеряват да се присъединят към ШОС.
237
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САЩ разполагат само с 5.3% от световните запаси на природен газ (Русия 24.3%), като самите САЩ са един от най-големите потребители. При това САЩ произвеждат близо два пъти повече газ от Русия, и само малка част могат да изнесат, всичко е за вътрешния пазар. Норвегия - 1%, Канада -1%, Азербайджан 0.5%.
236
11
 
4
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 1 седмица
Пичове, що така изнервихте чебурашките. Оставете ги да си помечтаят, да похвърлят атоми тази нощ, а утре като се събудят, реалността ще ги чака до кофите за ***. :))))))))))
235
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
2023 г. Евопа е купила повече газ от Русия отколкото от САЩ.

Спонсорирани публикации