Съветските "супервойници" през Втората световна

Американски учен описва зловещ експеримент, нареден от Сталин
Обновена: 24 юли 2011 07:53 | 24 юли 2011 07:53,
356
Съветските "супервойници" през Втората световна
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Когато другарят Сталин усетил заплахата от двата дявола – фашизма и капитализма, той разпоредил задействането на експериментална програма за създаване на „супервойници”, които да пазят страната от злото, пише Pravda.ru.

В периода 1936-1941 година съветските учени се заели с изпълнение на заповедта. Според американския историк Джеф Страсбърг има достатъчно доказателства, че в топсекретния проект участие са взели около 300 млади доброволци.

Войниците не били „блъскани” с химикали или дрогирани. В мозъците им били имплантирани златни електроди, като целта била елиминиране на усещането за болка.

Костите в крайниците на доброволците били замествани с импланти от титан, за да се намали до минимум вероятността от чупене на крайници и ампутации.

Страсбърг подчертава, че доброволците всъщност били принуждавани да участват в експеримента под заплахата от смъртна присъда.

След операциите половината от войниците били разпределени по военни поделения, докато останалите сформирали специален отряд. Седмица преди началото на Втората световна война този отряд е дислоциран край Брестката крепост в Беларус.

Още в първия ден от нацистката атака на 22 юни 1941 година всички „супер войници” от отряда са убити при артилерийски обстрел. „Свръхзащитата” им се оказва абсолютно безполезна.

Други 150 жертви на ужасяващите експерименти обаче все още били живи.

През 1945 година американците превземат тайна нацистка медицинска лаборатория. Вътре са намерени десетки тела на съветски войници, на които е правена аутопсия. Вместо кости в телата им имало стоманени протези. Имало дори офицер с метални ребра.

Някои от войниците били с изкуствено намален ръст. Предполага се, че тези „джуджета” е трябвало да станат пилоти, тъй като малкият им размер позволява товаренето на повече амуниции на борда на самолета.

Работата в центъра за произвеждане на универсални бойци била прекъсната скоро след разрастването на Втората световна война. Почти всички работници били мобилизирани в армията и загинали на фронта. Освен това по всяка вероятност тайните служби са се „погрижили” за тези, които са успели да се измъкнат от нацистките куршуми. Свидетелите са заличени.

След войната проектът е закрит като „неизгоден”. При наличието на атомни бомби, идеята за войници-терминатори се счита за отживелица.

Твърденията в книгата на Страсбърг не са единственият източник на информация за „супер войниците”. През 1994 година лекарят от Витебск Сергей Коноваленко намира останките на човек в старо гробище в покрайнините на града. Учудването му е голямо, когато установява, че за скелета има прикачени метални протези на панти.

Било очевидно, че протезите заместват човешките кости, и то не само ръцете и краката. Всяка от тях имала щампа с герба на СССР и надпис: „Харков. 05.39. АСЧ”.

Коноваленко не посмял да вземе протезите, защото смятал, че това е светотатство. Два дни по-късно минал през същото място, но тях вече ги нямало.

Лекарят решил да проведе собствено разследване. Открил, че преди войната в града е имало таен военен център, където крайниците и ставите на здрави войници били заменяни с изкуствени.

Коноваленко е убеден, че множество войници са умирали по време на подобни зловещи хирургически интервенции. Голяма част от оцелелите пък развивали мозъчни тумори или психически заболявания.

В крайна сметка съветските военни лекари не съумели до създадат армия от непобедими „супер войници”. Но Червената армия все пак печели войната...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
17
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
толкова глупости на едно място не бях чел до сега,включително и написаното в статията
46
7
 
13
 
! Отговори
нефашист и некомунис преди 12 години
tulski , душко , никой не твърди ,че Германия е победила във войната . Обаче е факт ,че Русия като победител е дала много повече жертви във войната , а като цяло сега , както и тогава там пак е мизерия , за разлика от в победена Гемания , въпреки репарациите ,които са изплащали и въпреки войната. Тука иде реч ,че победата в случая е била въпрос на цифри , не толкова на невероятно командване.
45
23
 
2
 
! Отговори
АТИЛА преди 12 години
Имате грешкаНе супервойници а супер славянски чифтокопитни е създал Сталин за да има с кой да се гаврят кавказките Българи.Доку Умаров е голям Българин и доказан природозащитник !!!Той заедно с УЙГУРО-БУЛГАРСКО БРАТСТВО вече години наред се грижат успешно с популацията на вреден Руски Юдохазарски и Славянски дивеч в Кавказ.Много скоро идавт и на Балканите за обмяна на опит по международна програма ЧИСТА БЪЛГАРИЯКАЗАХ !!!
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един мармот завива шоколад.........американски писател написал нещо .....тц,тц, може и да е вярно, но същото важи и за САЩ! А на бас, че не са останали назад
43
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
43Отвори доклад за икономическото състояние на страните по света и ще видиш, че победените си живеят царски, докато победителката СССР/Русия е бедна и западнала варварска държава, в която думата демокрация върви с думата фасадна. Пирова победа е това.
42
8
 
19
 
! Отговори
tulski преди 12 години
37, отвори учебник по история, там какво пише: победители във ВСВ - СССР, САЩ, Великобритания, Франция......името на Германия май нещо го няма.Не знам напоследък на българските фашистчета, кой им пуска тая муха, че Германия била спечелила ВСВ. Няма такива филми. В документа за БЕЗУСЛОВНА капитулация от 9 май стои подписа на фелдмаршал Кайтел.
41
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
31Ако изследват главата на стандартен комуноиден, ще изпитат трудност : кое е глава, кое е ***.
40
9
 
15
 
! Отговори
Др. Тодор ЖИВКОВ преди 12 години
Уважаеми другарки и другари! Прочетох в съветскиа вестник "Правда" измислена от КГБ история, с която другаря Сталин е обвинен в абсурдно престъпление. Целта е ората да си кажат- Това е невъзможно, начи и другите обвинения за геноцид към Сталин са измислица. Пропагандната машина на КГБ винаги е съумевала да внуши на народните маси своите идеи, чрез подфърлянето на такива ефтини статийки. Знайте, Сталин беше и ше си остане в историата като най- големиа главорез, заедно с приатела си Хитлер.
39
0
 
22
 
! Отговори
дълго време без сън преди 12 години
Единственото, за което има документи е, че във вермахта са били масово използвани амфетамини, за да издържат войниците по-дълго време без сън. По-късно се отказват от тях, защото времето за възстановяването на войника от въздействието им, било много дълго.
38
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво е това командване дето ще позволи да загубиш 4 (!!!) пъти повече хора от противника и после ще се хвалят, че били спечелили!?!
37
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
34Ако сравним жертвите от войната, май руснаците са яли хурката.
36
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя на снимката е убил повече руснаци от немците.И то ги е изтезавал, мъчил и те са били беззащитни, а немците просто са стреляли по отсрещният окоп.
35
1
 
10
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
Нали трябва да пишат книги от сорта на "Окултизвма в Третия райх" за да прибират паричките на тъпоъгълниците.
34
7
 
22
 
! Отговори
tulski преди 12 години
29, швабите викаш били гоУема раОта, само дето яли хурката. Как тъй стана ? Ха -Ха смешници сте вие домораслите фашаги.
33
3
 
11
 
! Отговори
agostina преди 12 години
samo hipotezi i fantasti4ni izmislici balvat tezi qnki. otli4nici.
32
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са приказки от 1001 нощ.
31
5
 
30
 
! Отговори
асфалт преди 12 години
Ако изследват пожарникаря ще установят, че черепа му е от ***, а сивото му вещество е подменено със сив асфалт!
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глупости ръсиш ти,уважаеми! През 30-те в Германия сигурно е нямало железници,затова са строили аутобани!?
29
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
съветските "супер войници" дето са гладни, жадни, боси и голи. Мръсни, вонящи и бедни. И в гърба им е опряно дулото на щрафбат. А си мръднал, а са те застреляли. Защото много от "супер войниците" се предават на германците.А в германската армия - ужас. Хората са възпитани, чисти, спретнати, добре облечени, нахранени.Носят ръчни часовници и ядат шоколад.Вижте някой съветски филм за войната облеклото на съветският войник и униформата на германеца. Ще видите разликата.Единият мръсен - изглежда отвратително, а другият чист с хубава униформа.
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълни глупости!