Съветските "супервойници" през Втората световна

Американски учен описва зловещ експеримент, нареден от Сталин
Обновена: 24 юли 2011 07:53 | 24 юли 2011 07:53,
356
Съветските "супервойници" през Втората световна
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Когато другарят Сталин усетил заплахата от двата дявола – фашизма и капитализма, той разпоредил задействането на експериментална програма за създаване на „супервойници”, които да пазят страната от злото, пише Pravda.ru.

В периода 1936-1941 година съветските учени се заели с изпълнение на заповедта. Според американския историк Джеф Страсбърг има достатъчно доказателства, че в топсекретния проект участие са взели около 300 млади доброволци.

Войниците не били „блъскани” с химикали или дрогирани. В мозъците им били имплантирани златни електроди, като целта била елиминиране на усещането за болка.

Костите в крайниците на доброволците били замествани с импланти от титан, за да се намали до минимум вероятността от чупене на крайници и ампутации.

Страсбърг подчертава, че доброволците всъщност били принуждавани да участват в експеримента под заплахата от смъртна присъда.

След операциите половината от войниците били разпределени по военни поделения, докато останалите сформирали специален отряд. Седмица преди началото на Втората световна война този отряд е дислоциран край Брестката крепост в Беларус.

Още в първия ден от нацистката атака на 22 юни 1941 година всички „супер войници” от отряда са убити при артилерийски обстрел. „Свръхзащитата” им се оказва абсолютно безполезна.

Други 150 жертви на ужасяващите експерименти обаче все още били живи.

През 1945 година американците превземат тайна нацистка медицинска лаборатория. Вътре са намерени десетки тела на съветски войници, на които е правена аутопсия. Вместо кости в телата им имало стоманени протези. Имало дори офицер с метални ребра.

Някои от войниците били с изкуствено намален ръст. Предполага се, че тези „джуджета” е трябвало да станат пилоти, тъй като малкият им размер позволява товаренето на повече амуниции на борда на самолета.

Работата в центъра за произвеждане на универсални бойци била прекъсната скоро след разрастването на Втората световна война. Почти всички работници били мобилизирани в армията и загинали на фронта. Освен това по всяка вероятност тайните служби са се „погрижили” за тези, които са успели да се измъкнат от нацистките куршуми. Свидетелите са заличени.

След войната проектът е закрит като „неизгоден”. При наличието на атомни бомби, идеята за войници-терминатори се счита за отживелица.

Твърденията в книгата на Страсбърг не са единственият източник на информация за „супер войниците”. През 1994 година лекарят от Витебск Сергей Коноваленко намира останките на човек в старо гробище в покрайнините на града. Учудването му е голямо, когато установява, че за скелета има прикачени метални протези на панти.

Било очевидно, че протезите заместват човешките кости, и то не само ръцете и краката. Всяка от тях имала щампа с герба на СССР и надпис: „Харков. 05.39. АСЧ”.

Коноваленко не посмял да вземе протезите, защото смятал, че това е светотатство. Два дни по-късно минал през същото място, но тях вече ги нямало.

Лекарят решил да проведе собствено разследване. Открил, че преди войната в града е имало таен военен център, където крайниците и ставите на здрави войници били заменяни с изкуствени.

Коноваленко е убеден, че множество войници са умирали по време на подобни зловещи хирургически интервенции. Голяма част от оцелелите пък развивали мозъчни тумори или психически заболявания.

В крайна сметка съветските военни лекари не съумели до създадат армия от непобедими „супер войници”. Но Червената армия все пак печели войната...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
0
 
20
 
! Отговори
Алф преди 12 години
Дрън-дрън, та пляс!Титаниевите импланти са открити през 1952 от шведския ортопед Пер-Ингвар Брьонемарк. Откритието го е направил при опити със зайци а е минало доста време след това докато го въведат в практиката.
306
3
 
4
 
! Отговори
АНТИФАШИСТ преди 12 години
"Ръководителите"на налаганият на света така нареченият нов световен ред са в безпътица.Финансовата пирамида ФВР е във фактически фалит.Идинственият изход за тях е всеобщ хаос и войни.но дали?Светът не иска да стене под налаганият от тях ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОННОПАЗАРЕН ФАШИЗЪМ.САЩ-ЦЕНТЪРЪТ НА АНТИЧОВЕШКИТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ ТРЯБВА ДА ЗАГИНАТ!
305
4
 
4
 
! Отговори
АНТИФАШИСТ преди 12 години
"Ръководителите"на налаганият на света така нареченият нов световен ред са в безпътица.Финансовата пирамида ФВР е във фактически фалит.Идинственият изход за тях е всеобщ хаос и войни.но дали?Светът не иска да стене под налаганият от тях ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОННОПАЗАРЕН ФАШИЗЪМ.САЩ-ЦЕНТЪРЪТ НА АНТИЧОВЕШКИТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ ТРЯБВА ДА ЗАГИНАТ!
304
0
 
9
 
! Отговори
Конев преди 12 години
Хаааахахаха! 5 години са си подвозвали войниците на 1500 километров фронт и в продължение на близо 2000 км. а 200 немски дивизии им сервират водка и сельидка по гарите, където спирали за малко да разпускат... таааш*ак г-жа Петрова, лай*но в коридора!Не мога да отрека, че има големи артисти между "историците" от новото поколение! Това е резултатътот компютърните игри и историческите "материали" в интернет - там войната е точно това - купон. Искам да го видя този експерт в атака срещу "MG"...
303
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на източния фронт срещу Червената армия воюват 200немски дивизии + разни съюзни части, докато на западния едва 15-20 дивизии успяват доста да вгорчат положението на съюзниците... --------------------- С тая малка разлика, че на англо-американците им се е налагало да правят морски десант, а не просто да си подвозват войниците и техниката по готовите жп линии.
302
0
 
12
 
! Отговори
Абсурдът преди 12 години
Яа, Х-Мен, историята на Логан (Wolverine) :))) Сега очакваме да напишат новина и за Uber Soldat-ите от Return To Castle Wolfenstein - там немците бяха "лошите".
301
2
 
24
 
! Отговори
Солдат преди 12 години
Хамерикански болни измишльотини!
300
1
 
20
 
! Отговори
фатгасмагории преди 12 години
Това спокойно може да е разказ за подготовка на американски войници за специални мисии, чиято подготовка се е извършва в някое закътано американско градче. В изобличителния материал авторът е сменил държавата, за да не бъде гонен от ФБР. А тия железа, платини ми напомня за първите разкази на фантасти писатели за това, какво преставляват роботите. Е сега роботите са вече биороботи, ама тогава науката е имала бегли познания за роботиката. Разказ пренесен от някоя книга, като действителност.
299
1
 
20
 
! Отговори
Superdebil преди 12 години
Trjabva da si amerikanec za da napishesh podobna glupotevica.
298
17
 
11
 
! Отговори
ЮЛИАН ВУЧКОВ преди 12 години
ТОЯ СТАЛИН Е БИЛ СУПЕР ПСИХО-ШИЗОФРЕНИЧЕН-МЕГА-ХИПЕР ***.КАК НЕ СЕ Е НАМЕРИЛ ЕДИН СМЕЛЧАГА ОТ ОБКРЪЖЕНИЕТО МУ ЗА ДА ГО ДУМНЕ И ДА СЕ СВЪРШИ ЕДИН ПЪТ ЗАВИНАГИ С ТАЯ ОТКАЧАЛКА.ТОЛКОВА Е ПРОСТО ИМА ЧОВЕК ИМА ПРОБЛЕМАЦИЯ НЯМА ЧОВЕК НЯМА ПРОБЛЕМАЦИЯ.
297
3
 
36
 
! Отговори
Владо преди 12 години
Тоя американец ако е учен - то аз съм космонавт. Сигурно е някой перко, който е закърмен с маниите на Маккарти. Вероятността да скочи от прозореца на някоя лудница с викове : "Руснаците идат!" е твърде голяма...
296
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
301Какво ли щеше да се случи с СССР Ако САЩ не бяха доставили въоръжение, муниции и суровини ?
295
2
 
37
 
! Отговори
Жуков преди 12 години
Абе един професор тук за пореден път му чета глупостите, че ако не били доставките на американците, ако не воювали с Хитлер англичаните и американците, Сталин щял да капитулира... Знам ли...?Какво ли обаче щеше да се случи със съюзниците Англия и САЩ, ако Хитлер беше спазил пакта за ненападение със СССР?Само факти: на източния фронт срещу Червената армия воюват 200немски дивизии + разни съюзни части, докато на западния едва 15-20 дивизии успяват доста да вгорчат положението на съюзниците...
294
6
 
5
 
! Отговори
НЕ ДУМАЙ БЕ , 298... преди 12 години
....ИСТОРИЯТА НА БКП И КПСС ОТ.... 1000 ГОДИНИ ЛИ Е....??!!!!ДА НЕ БИ ДА ГИ БЪРКАШ С ...."ЕВАНГЕЛИЕТО НА ЛУКА.....ХА,ХА,ХААА....А, др.СТАЛИН С МЕСИЯТА.....???!!!!МАЙ ...НАТАМ ОТИВА РАБОТАТА....ХА,ХА,ХА,ААААААААААААААААА.....
293
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето какво се получава човек като забрави да си пие хаповете....Не забравяйте за да не станете за смях като тоя "историк" и като по-долу коментиращите
292
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само болен мозък може да пише подобни глупости. И тоя Джеф Страсбърг бил историк и имал "доказателства". Абе, историк, ама американски. Те като си нямат история и не могат да си обучат добре историците.
291
11
 
5
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА... преди 12 години
...ЯВНО СИ ОТКАЗАЛ РУСКИТЕ *** 296....МИНАЛ СИ НА АМЕРИКАНСКИ!ПОХВАЛНО....!!!КОМУНИСТИТЕ СТЕ ВИНАГИ..... "В КРАК С ВРЕМЕТО"...ХА,ХА,АААА...!...И "ДР. ПЪРВИ" ....ПРАВЕШЕ СЪЩОТО!ЗА ТОВА , ПОБЕДАТА БЕШЕ НЕГОВА....ХА,ХА,ХА,АААААА....
290
3
 
4
 
! Отговори
до 295 преди 12 години
*** off-казано на български
289
36
 
10
 
! Отговори
РУСНАЦИТЕ.... преди 12 години
...ВСЕ СЕ БЯХА УСРАЛИ ПОД МОСКВА!ХИТЛЕР , ЩЕШЕ ДА ГИ НАТИКА В СИБИР НА МАЙКА ИМ В *** , АКО НЕ БЕШЕ ОНОВА КУЦО КУЧЕ РУЗВЕЛТ, КОЙТО ЗАПОЧНА ДА ГИ ХРАНИ С КОНСЕРВИ, ДА ГИ ОБЛИЧА И ДА ГИ СНАБДЯВА С ТЕХНИКА И....ЦЕЛИ САМОЛЕТНИ И ТАНКОВИ ДВИГАТЕЛИ!ВСИЧКО СЕ ПРЕНАСЯШЕ ПО Т.Н. "СЕВЕРЕН МОРСКИ ПЪТ"...ДО АРХАНГЕЛСК!КАТО КАПАК--РУСНАЦИТЕ ОТКАЗАХА ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА ПОМОЩА ОТ САЩ!ТАКА РУСИЯ И САЩ, СИ....НАПЪРДЯХА КАЛЦИТЕ И ЗАПОЧНА "СТУДЕНАТА ВОЙНА"!*** --НЕ ПЛАЩАТ!НИКОГА!!!
288
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дрън дрън