Руската армия напредва в Украйна, много жертви и от двете страни

Докъде ще стигнат руските сили?
22 юли 2024 14:05, Александър Попов
730
Руската армия напредва в Украйна, много жертви и от двете страни
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските сили са успели да овладеят почти напълно град Красногоровка в Донецк. За украинците е все по-трудно да удържат фронтовата линия, дълга над 1100 километра.

Битката в Източна Украйна се ожесточава все повече, а руските сили успяват да пробият фронтовата линия на няколко места, съобщава "Дойче Веле".

Руското министерство на отбраната обяви, че е завладявало почти напълно малкия град Красногоровка в Донецка област. Според данни на държавната агенция при нападението срещу града са задържани украински войници, а цивилните "са изведени на безопасно място". Американският Институт за изследване на войната потвърди с помощта на кадри с геолокация, че руската армия е напреднала в Красногоровка.

Русия иска да постигне пълен контрол над Донецк

Пълният контрол над Донецк е една от най-сериозните стратегически цели на руската война в Украйна. Областта бе незаконно анексирана от Русия, но в същото време Кремъл не успява да завладее цялата територия там. Колкото по на запад от град Донецк се мести фронтовата линия, толкова по-удобно е за Русия да използва центъра на областта като военна база, която да служи за снабдяване и обучение.

Руското министерство на отбраната обяви "освобождаването" на още села в областите Луганск и Харков. Институтът за изследване на войната посочва, че на много места се водят тежки битки без териториален напредък на нито една от двете страни. Фронтът е общо над 1100 километра, а украинските части нямат достатъчно муниции и противовъздушни системи, за да го отбраняват ефективно. Освен това на много места украинците са превъзхождани числено от руските войници.

Загубите са огромни

Украйна е загубила много от добре обучените си бойци, коментира пред АРД Густав Гресел от Европейския съвет за външна политика. Украйна все още разполага с опитни бригади, но и с такива, които са зле обучени. Нивото на подготовка на командирите също варира значително. "Това е проблемът на всяка мобилизационна армия", казва Гресел.

Според украински данни руските въоръжени сили търпят огромни човешки загуби - твърди се, че стотици войници са убивани или ранявани всеки ден. Западните разузнавателни служби смятат, че Русия набира около 30 000 войници месечно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


730
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
575
1
 
1
 
! Отговори
българина преди 1 месец
Руснаците ще си вземат тяхното, открадната подло от нато..... всеки момент и китайците, когато се стигне до преговори, тайванците няма да чакат втора покана, те ще са следващите и резултата е ясен отсега
574
2
 
3
 
! Отговори
Православен. преди 1 месец
Браво на В.Путин!Истински държавник!
573
2
 
4
 
! Отговори
100% преди 1 месец
окрайна свърши...
572
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
30000 нови руски войници на месец на място на загиналите.
571
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците нищо не са избирали. Избраха за тях. Ако не вярваш погледни как в момевнта гласуват с кртката си - който можа избяга, който не можа се опитва. Те бяха готови да бягат още преди началото на конфликта. Те сами си знаят, че конфликт с Русия ще им излезе много скъпо.
570
4
 
23
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Мачкай укронацистите! ФАБ-3000 за всеки нацист.
569
6
 
33
 
! Отговори
Ще има ден преди 1 месец
Най после повече истина и по малко пропаганда. Скоро ще признаете и големите загуби на мъже в украинската армия. Жалко за украинците, но и те избраха лошия път като нас и го повярваха. Един ден пак ще сме едно православните славяни. Но сега ще платим цената за това, че повярвахме на колонизаторите.
568
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
3yзи Сладура го боли чучура. Жертвите не са му роднини.
567
3
 
25
 
! Отговори
юлиян преди 1 месец
Така се прави журналистика в България.Такива са изискванията.А истината?Питайте Соломон Паси и Виктория Нюланд какво да правим с истината.''Същото'' като с православието и Европейския съюз.
566
3
 
24
 
! Отговори
юлиян преди 1 месец
Значи,тъй като все пак сме информационен сайт,неизбежно е да признаем,макар и под сурдинка,че Русия наистина напредва,колкото и да не ни е приятно.Това няма как да се скрие,колкото и да ни се иска.Но за да бъдем''политкоректни''и в тон с евроатлантическия мейнстрийм,можем на своя отговорност да вметнем,без да се притесняваме,че не отговаря на истината,че загубите и от двете страни са големи.Хем предизвикваме съчувствие към Украйна,хем до голяма степен обезценяваме успехите на руската армия.
565
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДОКАТО НИЕ ГЛЕДАМЕ ОЛИМПИАДАТА, ТАМ ЗАГИВАТ И СЕ ИНВАЛИДИЗИРАТ ХИЛЯДИ ХОРА!!! СПРЕТЕ ТАЗИ ЛУДОСТ!!! СТИГА!!
564
3
 
22
 
! Отговори
090 преди 1 месец
До Анонимен 576 --- От 1-и август руските пенсионери получават надбавка на пенсиите си с 8134 рубли или наши 172 лв. Но да не забравяме, че храните им са по-евтини от нас.
563
17
 
10
 
! Отговори
Па съм я бе преди 1 месец
Да се надяваме че войната скоро ще дойде и в Европа!
562
14
 
8
 
! Отговори
Па съм я бе преди 1 месец
Да се надяваме че войната скоро ще дойде и в Европа!
561
25
 
5
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 1 месец
Пращайте българската армия ! Само тя може да ги спре!
560
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Центурко-мъндурко, войната, която Путин води е с 200 хиляди войници (в началото) до 500 хиляди (сега) срещу 50 страни от посраНАТО и останашите kyчки на Съединените Афроамерикански Щати. И нещо май не им се получава. "Пустинна буря" беше същата история, но с по-слаб противник - ФАЩ и 35-40 васали пратиха милионна армия, хвърлиха бомби, изтрепаха десетки хиляди цивилни и се изнесоха като пр...я. Ирак го завзеха 22 години по-късно на база на диви лъжи, след като го сринаха с бомби.
559
4
 
27
 
! Отговори
Капитан Блъд преди 1 месец
Не.Много жертви само от страна на Укра.
558
40
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еххе *** верно ли ше сравнявате Пустинна буря която продължи 100 часа с на путинарко войната която до тук само е 2.5 год и водена като през ВСВ?
557
37
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми много жертви давали колхозниците...баба си ли дирят в чужда държава?
556
9
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз се чудя как въобще имаше толкова заблуден народ да вярва, че Русия може да бъде победена. Че и още има вярващи. А сега пък вече с военния пакт между Русия и Северна Корея официално и Китай и Иран неофициално плюс много проксита мача приключи за запада. Китайците са на военни тренировки в Беларус а руснаците в китайско море. Африканските държави изритват западните колонизатори един след друг. От къде мислите им дойде този кураж. А къде са вагнеровци сега? И ние пак сме от страната на булката!