Путин: Либералните ценности са отживелица

Традиционните ценности са по-важни за милиони хора, смята руският президент
28 юни 2019 07:00,
296
Путин: Либералните ценности са отживелица
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви в интервю за в. "Файненшъл таймс", че либералните ценности са отживелица, защото са били отхвърлени от повечето хора в западните държави, предаде Ройтерс.

Още по темата

Путин удължи забраната за внос на храни от ЕС до 2020 г.

Според него германската канцлерка Ангела Меркел е направила кардинална грешка, приемайки либерална политика по отношение на имиграцията от Близкия изток, пише БТА.

"Либералната идея предполага да не се прави нищо. Мигрантите могат да убиват, да плячкосват и да изнасилват безнаказано, защото техните права на мигранти трябва да бъдат защитени. Какви права са това? За всяко престъпление трябва да има наказание", каза Путин в интервюто.
"Така че либералната идея стана отживелица. Тя влезе в конфликт с интересите на мнозинството от населението", каза той.

Путин каза, че Русия не е хомофобска страна, но че склонността на Запада да приеме хомосексуализма и половата неопределеност изглежда прекалена за него.

"Традиционните ценности са по-стабилни и по-важни за милиони хора, отколкото либералната идея, която, по мое мнение, наистина замира", каза руският президент.

Той изрази мнение, че либералните кръгове използват проблемите, които изпитва Католическата църква, за да я унищожат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
3
 
5
 
! Отговори
Европа преди 5 години
Гай Юлии Цезар първия първият създател на нещо като еврооейския съюз юлианския календар единна валута за РИМ шенгенски съюз за римската и империя първото преброяване на населе ието на империята единни закони в империята дори след падането на РИМ ВЕСТГОТСКИЯ ЦАР (ИМПЕРАТОР)ЗАПАЗВА ВСИЧКО ТОВА Римският сенат ковачницата на закони продължава са съществува РИМ НЕ ЗАГИВА той съществува начело с други императори ние нищо не измислили само повтаряме и доразвиваме това което сме наследили
138
9
 
32
 
! Отговори
Abigeil преди 5 години
Браво ! Първият, които се осмели да го каже. Ще има и други.Меркел ненапразно се тресе.Един модел, който се изчерпи и си отива.
137
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По точка 2: Заявен руски шовинист, заявен руски империалист, доброволно постъпил в репресивните органи, пресметлив, безскрупулен, преживял краха на империята си, реваншист, пробивен, жесток, груб до простащина, клозетно чувство за хумор. Изведнъш заявява, че мисли доброто на тези, които според него са развалили империята му и са изтормозили великия руски народ.
136
1
 
5
 
! Отговори
човек преди 5 години
До: номер 137А, забравих само да добавя, за да бъда напълно обективен, не всичко в Люксембург е прекрасно. Едно от най-лошите неща е, че просто няма къде да отидеш през свободното си време, ако изобщо ти остане такова.Нито да се събереш с приятели, нито да отидеш на заведение, а по празниците е мъртвило, абе, пълна скука. Та, всеки сам си избира къде му харесва, може пък тук да ти харесва много повече, в иначе мизерната обстановка. Сериозно го мисля, без ирония.
135
7
 
2
 
! Отговори
човек преди 5 години
До: номер 137Винаги уважавам опонентите си, които водят смислен спор подчинен на логиката и разума а не на емоциите (главно ярост и негативизъм).Да, като повечето българи, реотанът ми е бавен и трудно загрявам, обаче загрея ли веднъж, топля като Слънцето!Ми умен съм си по рождение, какво да се прави.И не, идеологията си е чисто моя, не е ничия друга.Имам познати които живеят там и знам как се живее в Люксембург, уверявам те, хиляди пъти по-добре е от тук.И няма значение дали е "офшорка".
134
21
 
14
 
! Отговори
Сата Н. преди 5 години
В случая с Путин: 1. Недо клатен, недорасъл, щръкнали уши, миша физиономия, липсва брада (кьосе), а носи панталони и парадира с мъжественост.Роден в никакво семейство, от застаряващи родители, в разорена следвоенна обстановка, в лишения, мрази Запада, който живее охолно, студен, професионален манипулатор, разведен, отново парадира с мъжественост (уж на стари години се занимава с гимнастички).
133
7
 
7
 
! Отговори
Европа преди 5 години
Либерализма в икономиката е неизбежен той е от както свят светува светът е глобален още от време на РИМ ,Чингиз хан и всички други
132
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е Володя, само диктатура за мужика.
131
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Люксембург е малка държавица част от Европейския Съюз..."Твърде си умен /въпреки че си ми опонент/ да го вярваш това. Което ме навежда на мисълта, че провеждаш идеология. Люксембург си е страна тип офшорка. Оттам и богатството им. Или швейцарците са богати, защото работят и произвеждат колкото 3х Китай.
130
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато се доверявате на политик, мислете си, че му давате пари на заем. Гледайте го внимателно. Бихте ли му дали 200-300 или 1000 лв просто така, на доверие? Ако не е човек, на когото бихте заели 200 лв, защо да му дадете назаем цялата държава?
129
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До антинеолиберал 130В по-голямата част си прав, но това, че либерализма е само за богати страни, които са имали колонии влиза в противоречие с това, което добавяш.....имали били "демокрация" от стотици години!! В едно изречение да употребиш "колонии" и "демокрация" си е чист ОКСИМОРОН!!! И второ:НА СВЕТА НИКОГА НЕ Е ИМАЛО И НЯМА ДА ИМА ТАКАВА "демокрация", каквато я разбира сегашната младеж! Имало е само малко в Гърция и то се гласували САМО отбрани хора!! КЪДЕ е там "демокрацията"? УТОПИЯ!!!
128
4
 
4
 
! Отговори
човек преди 5 години
До: номер 130 (антинеолиберал)Люксембург е малка държавица част от Европейския Съюз (всъщност е град-държава) и е една от най-богатите европейски държави. Всъщност, май е най-богатата, не съм сигурен.Няма, и никога не е имала колонии. Армията им е бутикова, нямат флот, камо ли подводници, самолетоносачи и прочие. Пък са си много добре хората там.Живото доказателство, че колкото "по-велика" е една държава, толкова по-зле се живее в нея. Не визирам само Русия и не изключвам САЩ от сметката.
127
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Неолиберализмът е подходящ само за богатите държави, които са имали бивши колонии и в които има демокрация от стотици години."Браво, колега. Очевидният извод, който се налага е, че за да има демокрация за 1 милиард, останалите 7-8 трябва да са в положението на фактически роби. Така е било и в древна Атина от където е взет модела, никаква разлика. Всеки опит схемата да се разшири върху цялото земно кълбо, ще я срути.
126
7
 
11
 
! Отговори
антинеолиберал преди 5 години
Неолиберализмът е подходящ само за богатите държави, които са имали бивши колонии и в които има демокрация от стотици години. Те държат производството и пазарите. За бедни и слаби страни като България неолиберализмът означава геноцид. Просто вижте какво представлява с момента тази държава - в демографска катастрофа, разсипано селско стопанство, без индустрия, някои от ресурсите, банките, телекомите и енергийните дружества са в чужди ръце, съответно капиталът изтича навън, а не се умножава тук.
125
1
 
8
 
! Отговори
Ето това преди 5 години
е политик. Пали ви фитила и ви гледа сеира как се джафкате.Повечето наивници тука си мислят, че той вярва това, което казва и че видиш ли представлява техните "ценности". "Много сме, силни сме" си мислят. Сладури.
124
4
 
8
 
! Отговори
Не! преди 5 години
Това е народ, който от крепостни селяни прескача в комунизма. В нито един момент от своята история не са били свободни. При тях демокрацията не е отживелица, тя е тера-инкогнито!
123
6
 
5
 
! Отговори
човек преди 5 години
До: номер 124 (Константин)На първо място, никой не иска и не е искал да поробва Русия.Това го твърди официалната руска пропаганда.Историята е много по-сложна и не мога да ти я обясня с няколко реда тук.Но накратко - когато Хитлер напада СССР, отначало (особено в Украйна) са посрещнали войниците на Вермахта като освободители. Толкова са "обичали" другаря Сталин!А Хитлер е нападнал СССР, защото не са се разбрали как да си поделят света (не само Полша).
122
4
 
3
 
! Отговори
Сата Н. преди 5 години
Преди всичко, когато някой ви спре на улицата и почне да ви обяснява колко сте зле и как той е готов да ви помогне, трябва да се запитате наколко неща: 1. Кой е човекът, как изглежда, от какво семейство е, каква му е историята 2. Каква сметка има да ви помага и какви, по дяволите, са му мотивите да се жертва за вас3. Чак след това се търси смисъл и логика в думите му.
121
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така наречените "либерални ценности" се оказаха отживелица. Прав е човека.Нищо полезно не излезе от този пиниз на американците, с който ни набутаха в това блато, в което сме (имам в предвид целия свят).
120
1
 
3
 
! Отговори
човек преди 5 години
До: Сата Н. (номер 93)Изобщо не се смея! Съвсем сериозен съм. Отмяната на крепостничеството в Русия е било един театър. На практика нищо не се е случило. Сигурен съм, че руският цар с най-добри намерения е подписал декрет, който да освободи селяните.Обаче как мислиш, че ще посрещне това руското дворянство, което смята селяните за своя собственост? С ентусиазъм ли? В никакъв случай! Имало е съпротива и то ожесточена. А дори в САЩ бившият президент каза, че част от проблемите ги имат и днес.