Навални към съдийка: Вие сте най-безскрупулният съдия на света

Опозиционерът е обвинен, че е нанесъл обида на ветеран
12 фев 2021 21:35, Нели Христова
197
Навални към съдийка: Вие сте най-безскрупулният съдия на света
Снимка: БГНЕС

Руският опозиционер Алексей Навални се защити днес при явяването си пред съда по обвинения, че е нанесъл обида на ветеран от Втората световна война, след като процесът беше прекъснат миналата седмица заради здравословни проблеми на ищеца, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Навални каза на съдийката, че е избрана за това дело, защото е най-безскрупулният съдия на света, и че би трябвало да се върне в училище, за да се запознае по-добре с руските закони.

Процесът започна на 5 февруари. Навални отхвърля обвиненията и казва, че делото е политически мотивирано.

Неговият адвокат определи процеса като пореден опит клиентът му да бъде накаран да мълчи.

Ветеранът, който според опозиционера е просто "марионетка" в процеса, не се яви днес пред съда. Адвокатът на 94-годишния мъж чете биографията му в продължения на 20 минути и изтъкна неговите военни подвизи, а Навални възрази, че това няма нищо общо с делото.

Няколко свидетели бяха призовани да дадат показания срещу Навални на днешното заседание. Един, който искаше да свидетелства в негова защита, обаче първоначално не беше допуснат.

Навални се оплака, че възрастният мъж е бил нарочно оставен навън при температура минус 15 градуса по Целзий, и отправи остри критики срещу съда.

Ако бъде признат за виновен по делото, критикът на Кремъл може да бъде глобен, осъден на принудителен труд или на затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
11
 
27
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Аман вече от Навални!ЦРУ не разбраха ли,че не се получи?Остана само досадата.Да си търсят друга дъвка.
121
14
 
32
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Още преди 10 години се чудех на руснаците как го търпят тоя платен предател и агент, ето че най накрая дойде Видовден за тоя платен клоун предател... да гние гнидата, Тиквата да му прави компания.
120
8
 
25
 
! Отговори
полярна сова преди 3 години
Знаех,че Навални е ***,но не знаех, че е и жесток и безсърдечен!Квото и да му лепнат все ще му е малко!
119
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеота само от бой разбира.
118
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 135Като ти чета писанията, твоята отдавна са я направили и то не 2 ами 4.
117
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧичетоЯвно русофилите сте доста запознати с руските понятия използвани по затворите и трудовите лагери. Откъде ли?А с нещо нормално в тоя живот запознати ли сте?
116
6
 
17
 
! Отговори
Чичето преди 3 години
Само за тези думи Нахални се е уредил с три месеца на сянка. И вероятно ще е много "щастлив" да научи от първа ръка значението на руската дума "зек". Ами честито...
115
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 131"Тц ! Не става . Гей паради ,с:о:д:омия и други демократични ценности няма да има в Русия !"Русия е на едно от челните места по болни от СПИН. Познай защо.
114
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименн129Даже и другарите от ИТАР-ТАСС съобщават за това какъв лагер е Северна Корея. Станал си по-голям русофил и от Путин.
113
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Aнонимен 127 Тц ! Не става . Гей паради ,с:о:д:омия и други демократични ценности няма да има в Русия !
112
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен106 Всеки нормален човек се чуди ,ти откъде знаеш ,че не бягат от Южна Корея ? От ББС ли или от ДВ ,РСЕ,извори на,, чиста и бистра,, вода ?
111
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статията е написана с недомлъвки, последователността на фактите е хаотична и накъсана, и като цяло е явен опит да се заметат под килима поредните изцепки на Навални в опит да бъде представен като жертва.
110
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Години наред го оставяха да си развява байрака и си затваряха очите пускайки го след седмица-две в ареста, но всяко търпение си има граници. Явно е време да си плати за всичко.
109
3
 
5
 
! Отговори
азотивамвСофиязандау преди 3 години
Черен влак се компузира,Ленче ле,от Бургаз за София,ПРИПЕВ 2..
108
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жа Христова отново не е компетентна. За подобно престъпление затвор не се предвижда а само глоба или принудителен трус. Друг е въпроса, че Навални е предупреждаван от съда 12 пъти да не обижда съда и другата страна и на два пъти му е давана почивка да се успокои.. За обида на съда може да му бъде наложено ново наказание, каквото има в цяла Европа.
107
3
 
16
 
! Отговори
ПАРИЧКИТЕ преди 3 години
си ги харчат за яхти , имения, ферарита и мадами. Нали не си мислиш , че откриват детски градини в мексиканските квартали или горят от желание да раздават безплатно нещо само защото някои драпат да стигнат до САЩ. Живота в САЩ е ИПОТЕКА от люлка до гроб
106
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Байдън изпрати европейския си слуга върховният представител на ЕС по външните въпроси Йосеп Борел да се договаря в с Русия, но Лавров добре го редноса и го върна обратно в Брюксел. Ами така е, когато момчетата не си държат на думата, Русия не разговаря вече с такива, още повече да води еврейски пазарлъци с тях, айде обратно в Брюксел.
105
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Енергийно неефективните вятърна и слънчева енергия днес струват около 7 до 9 пъти повече от газа.
104
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са у киреча,нека се пробват с Кита,вечна импери-ялизъм на сащ свърши,падналите луди Ангели сатанисти,адиос мучачос,рептилите са мъртви,ЦАРСТВОТО БОЖИЕ ЩЕ СЛЕЗЕ ТУК НА ЗЕМЯТА,и ще набута са-щ-танистите в АДА
103
4
 
13
 
! Отговори
Бобчо преди 3 години
Мили Българи тоя Навални е проект на Тайните служби на цру ! Българи, не мога.да Ви покажа.Руския народ колко обича БЪЛГАРИГЕ И БЪЛГАРИЯ! Не ме интересува господин Путин, говоря за обикновения Руснак! Ние все още сме Швейцарци за нашите братя Рунсациге и много и уважазат! Те знаят, че са ни освободили !!!!!! Те знаят това!