Украйна порази петролен резервоар в Белгород

Според Вячеслав Гладков са евакуирани някои части на града
1 апр 2022 12:08, Йоана Цонева
208
Украйна порази петролен резервоар в  Белгород
Снимка: БГНЕС

Два хеликоптера на украинските военновъздушни сили поразиха днес петролен резервоар в нефтобаза в руския град Белгород, след като прекосиха границата, летейки на малка височина, съобщи губернаторът на района Вячеслав Гладков, цитиран от Ройтерс.

Гладков каза, че в резултат на нанесения удар е избухнал пожар, при който са пострадали двама работници, предаде БТА.

Той допълни, че са евакуирани някои части на града, намиращи се до границата с Украйна.

Още по темата
Животът на пострадалите не е в опасност, уточни губернаторът, цитиран от ТАСС.

Междувременно и Kyiv Independent, както и опозиционната беларуска телевизия NEXTA съобщиха, че руската армия е изтеглила 700 единици военна техника от околностите на Киев, но въпреки това руските войници около украинската столица представляват значителна сила, предаде Actualno.com.

Според данни на британското и американското разузнаване, прословутият конвой от 65 километра, който тръгна към Киев в началото на войната, на практика вече не съществува. А украинската армия съобщава, че е освободила 11 населени места от руска окупация в Херсонска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 71 - А откъде точно в тубата се вижда че това е 65-километрова колона? И че е руска?
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КойУправляваРусияе въпроса. Първите три букви от всеки ред по-горе са за човека който трие коментарите тук.
66
0
 
0
 
! Отговори
DARK преди 2 години
До 67Мне просто не са транспутиници.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Баща ти, какво почетно попадение, виж в тубата на какво прилича 65 километровата колона
64
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 големи резервоара по 2000 куб.м. всеки - укрите успяха да ги уцелят. Не беше толкоз трудно тва
63
9
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
И руската ПВО е като пехотата-анимация и раздувки.Реално за нищо не стават.Иначе браво на украинците:започват да атакуват фашистите в собствената им бърлога.
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 53/64 "За какво са му пари на Шойгу." За да не остане по-назад от останалите престъпници в Кремъл. Те изглежда много си падат по скъпите западни неща. Аз си мислех, че Пууутлер е най-големия поклонник на западните неща, но наскоро разбрах, че и Песков не остава по-назад с часовниче за има няма 600 хиляди евро. Явно тия бандити се надцакват едни други помежду си, който да открадне и изхарчи повече от другия.
61
3
 
2
 
! Отговори
Баща ти преди 2 години
до 62 недей да се плюнчиш много , това им беше почетния гол за 1:20 хахахаха
60
2
 
10
 
! Отговори
DARK преди 2 години
До АнонименХаха първото нахлуване на чужда армия в Русия от втората световна война насам. :D Путин добре води специалната операция с/у Русия.Вчера си узакони да конфискува 100% от валутните плащания на Газпром и да им дава тоалетна хартия.Май май приготвя кеша за пенсиониране в Китай.
59
2
 
0
 
! Отговори
До 53 преди 2 години
Разсмя ме!Ами хората нормално да пишат. Гладна кокошка просо сънува.Ама и ти в този ментал. За какво са му пари на Шойгу. Да си купи вила на канарите след като се пенсионира ли?Пак се разсмях.Ама да ги мерим с аршина на наш Плевньо ли?Много неумно, че и слабоумно. Единия от рсзпоредителите на ядреното куфарче краде за достойни старини. Направо в Гуантамо да си купува килия по логично ми звучи.
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо слагате минуси на #44 ? Да. хне би да не е вярно ? Смешници ...
57
9
 
12
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Абе не знам, но знам, че платенити путита тука мнооого ги заболя! :) е това е! Ама ше свикнете то като влезне веднъж и после ше ви е кеф! ;)
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Историята се повтаря. Като взривените блокове в Грозни. Да напомним - руснаците пробваха същите изпълнения в началото, когато твърдяха, че украински снаряди са разрушили военен пост на руска територия. Също така, по собствените руми на руските военни 1) украинските войски в района са обкръжени 2) украинските ВВС са унищожени 3) руснаците притежават всякакви безаналогови системи за прихващане на всичко дето лети и естествено, още по -безаналогови системи за свалянето му. Мдааа.
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега ще почне зарята
54
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според терена, за наземни ПВО радари, има зони на радиосянка. Примерно зад хълмове, по ждрела на реки и пр. Когато се планира подобна операция, се използват точно такива места за маршрут. Базата която са взривили, не е секретна някаква, така че не е била с специално ниво на защита. Просто лесна цел. Вероятно са използвали момента на предислокация в който се е получила някаква дупка между изтеглящите се и поемане на разширени функции оставащи сили. С голяма доза късмет. Вероятно за последно.
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унищожението на складовете с ракети и склада с горива и за да не могат да се установят липси в следствие на откраднати пари и написване на несъществуващи количества. Това си едело на Шойгу.
52
7
 
15
 
! Отговори
ответка пришла преди 2 години
Сега в Белгород, скоро и в други градове.
51
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джуджака не каза ли още преди 2 седмици, че били ликвидирали украинската авиация. Ахахахахха.
50
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са твърдения на ТАСС ! Няма как украински хеликоптери да прелетят над зона на боеви действия с наситена ПВО отбрана ,да навлязат на 25 км внавътре в Русия и да се върнат обратно спокойно!
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
освен че ще наситят зоната с елементи на ПВО срещу ниско летящи цел***руснаците са пуснали видеа в тубата но по интересни са коментарите. пишат че шойгу е откраднал половината от парите за ПВО а другата половина са заминали за рушвет за да си затворят очите.