Украйна забрани руската музика, отслабвала идентичността

Изключения само за творци, които заклеймяват инвазията
19 юни 2022 20:58, Анисия Иванова
315
Украйна забрани руската музика, отслабвала идентичността
Снимка: БГНЕС

В Украйна ще е забранено публичното изпълняване на музика на творци с руско гражданство, след като днес Върховната рада одобри с мнозинство от две трети тази мярка, съобщи в Телеграм украинският депутат Ярослав Железняк.

В текста към гласувания законпороект се обяснява, че „музикалната продукция на държавата агресор (може) да повлияе на сепаратистките настроения сред населението“. Руската музика би направила по-привлекателно възприемането на руска идентичност и цели отслабване на украинската държава, се казва в текста.

Изключения ще се правят само за творци, които публично са заклеймили руската инвазия в Украйна, като Службата за сигурност на Украйна (СБУ) ще изготви за целта специален списък на творците, за които се прави изключение.  

Успоредно с това бе забранен вносът и разпространението на книги и друга печатна продукция от Русия, Беларус и окупираните от Русия територии. Книгите от Русиа вече са обект на цензура от 2016 г., отбелязва ДПА. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
2
 
23
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
#200Хайде да видим Полша какви ги крои с тези два миротворни батальона,дето ще влизат в Украйна...Ако си мислиш,че ще спасяват украинците в Западна Украйна,грешиш.
176
5
 
9
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
"колко CD та на руски банди имаш" - Tatu, Ленинград, Вася Обломов, Little Big, Семен Слепаков. Имам и Remastered CD на "Красная Плесен" - "Маленкий Мальчик".
175
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът е; Какво ще остане от Украйна?
174
3
 
29
 
! Отговори
Глупости на колела преди 2 години
Колкото Макетата имат идентичност. Добре че са малко, иначе и те щяха да са заплаха за нас.
173
2
 
26
 
! Отговори
Тези преди 2 години
Са под диктата на Америка. И пропагандата им се кове там. Здраво са ги зомбирали, американците ги бива в пропагандата. Прозрачна е, но в началото е доста ефектна.
172
5
 
4
 
! Отговори
БС преди 2 години
Колко анонимни има тук на заплата?
171
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
самият текст доказва че е забранено как можете на руски говорящи да забраните руски песни това какво означава бе фашисти геноцида си продължава рус ще ви истрие от земята
170
1
 
20
 
! Отговори
бумм преди 2 години
Вчера в 12.30ч.в Украйна в гр.Широка дача е унищожен пункт за управление на ВСУ.в резултат на това са убити над 50 офицери и генерали от ВСУ и западни съветници по време на събрание.
169
2
 
32
 
! Отговори
Боб преди 2 години
В Великобритания си опитват да ми обяснят, че украинците не сродни с руснаците. Украинците са скандинавци и викинги...Аз ги питам, а защо тогава Путин и Зеленски се казват и двамата Владимир? Това е руска пропаганда викат, Зеленски се казва Володимир, не Владимир хаха ха така се смях!
168
0
 
16
 
! Отговори
Боб преди 2 години
Да Сандо Ако беше така нямаше да има война..Но украинския в Западна украйна е смесица между руски и полски, а историята на Западна Украйна е я полска, я австрийска..
167
3
 
23
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Обикновен фашизъм.....
166
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успех в начинанието.
165
2
 
32
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
Украиниците са ми като Макдонците - имат собствен език ама той руски, имат история ама и тя руска.
164
24
 
3
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Украйна е в състояние на война с русия. Нормално е сега да има такива забрани. Допреди войната си имаше про-руска партия ОПЗЖ и ловя бас, че след 5 години отново ще има. Но засега е нормално да има такова затягане. А хората сами вече се отказват от руския език.
163
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 218 - А ти ще имаш честта да видиш , че нищо от розовите ти мечти НЯМА да се случи и ще ти остане само горчивият вкус на разочарованието , беднотията и бъркотията които се задават на хоризонта ! А ако се притесняваш за жизненоважните ти ПРАЙДОВЕ - тях ще ги има и в бъдеще , защото това е единственото с което Ви подхранват илюзиите за " свободаи демокрация " !
162
0
 
12
 
! Отговори
Боб преди 2 години
До 223 Обратното, ако го забраним, може Турция да ни нападне ..Както стана с Украйна, те руския, език, партия, телевизия и училища ги забраниха преди тази война..
161
1
 
3
 
! Отговори
Боб преди 2 години
До 222 Защото Съветския Съюз е водел война срещу нациска Германия, в която е загубил 10 милиона граждани?
160
2
 
12
 
! Отговори
Боб преди 2 години
Ако ние забраним турския език, книги, училища, новини, телевизия и ДПС, мислите ли, че ЕС ще ни накаже? Или само Украйна има право?
159
2
 
7
 
! Отговори
Боб преди 2 години
Ех, даже през втората световна в Съветския съюз не са били забранени немска музика и литература..Даже е било задължително да четеш das Kapital на другаря Карл Маркс и другаря Енгелс
158
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 211 - Ако следиш събитиятра , би трябвало да виждаш че това се случва - бавно , но се случва . Надпреварват се кой повече оръжия да изпрати и пак нищо не помага !