Путин към руските майки: Споделям болката ви, но не съжалявам за войната

Във войната в Украйна загинаха или бяха ранени десетки хиляди войници от двете страни
25 ное 2022 17:00, Йоана Цонева
445
Путин към руските майки: Споделям болката ви, но не съжалявам за войната
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди майките на войници, сражаващи се в Украйна, да не вярват на всичко, което виждат по телевизията или четат в интернет, съобщава "Ройтерс".

Той посочи, че в медийното пространство циркулират много "фалшиви новини" относно това, което Русия нарича ​​"специална военна операция" в Украйна.

В предварително записана среща, излъчена по държавната телевизия, Путин подчерта, че руските лидери разбират и споделят болката на онези, които са загубили свои близки, воювали в Украйна.

Той се зарече, че няма да забрави несравнимото страдание на майките, които са загубили синове в деветмесечния конфликт.

Във войната в Украйна загинаха или бяха ранени десетки хиляди войници от двете страни, а руската инвазия предизвика най-голямата конфронтация между Москва и Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 г.

Стотици хиляди руски войници бяха изпратени да се бият в Украйна, включително над 300 000 резервисти, които бяха призовани като част от частичната мобилизация, обявена от Путин през септември.

Седнал с групата майки около маса, на която се виждат сервирани чай, сладкиши и купи пресни горски плодове, Путин изтъкна: "Ние разбираме, че нищо не може да замени загубата на син - особено за една майка".

Още по темата
Майките изслушаха думите на Путин, но техният отговор към президента не беше показан веднага в записания телевизионен клип.

Путин посочи, че не съжалява за започването на "специалната военна операция" на Русия срещу Украйна и определи войната като преломен момент, в който Русия най-накрая се е изправила срещу арогантната хегемония на Запада след десетилетия на унижение в годините след падането на СССР през 1991 г.

Украйна и Западът твърдят, че Путин няма оправдание за това, което определят като окупационна война в имперски стил. Украйна е категорична, че ще се бие, докато и последният руски войник не бъде изхвърлен от нейната територия.

Украйна не разкрива загубите сред военните си. За последен път Русия оповести публично броя на загиналите войници на 21 септември, когато министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че са били убити 5937 руски войници. Този брой обаче е далеч по-нисък от повечето международни оценки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е страна воин, главното слово за воина е служене, дълг, чест. Западът е търгаш - изгода, печалба, търгашество, успех, доставяне на удоволствия. Това се учи в елитарните американските училища - моят успех. А в Русия - служене, на друг или на Бог, или на държавата.
24
9
 
6
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
А украинските майки при Зеленски кога ще ги видим?
23
3
 
2
 
! Отговори
Ахм преди 1 година
До Анонимен 26Ми като изпрати проруски сепаратисти ...к.в.о очакваше че ще се случи???
22
7
 
11
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, ЕС реши да унищожи Русия, Европейският парламент прие резолюция с която признa Русия за държава терорист! А терористите се унищожават, никой не преговаря с терористи. ЕС е най-мощният съюз, до дни, дори до часове Русия ще бъде унищожена и кървавият кремълски диктатор ще бъде изправен пред трибунала в Хага за престъпления срещу човечеството.
21
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западните политици и капиталисти гледат на хората като потребители, които купуват. Те нямат изгода някой да мре, това намалява потребителската маса, съответно печалбите. Путин гледа на хората като пушечно месо и просто маса, която трябва да сбъдне изродените му империалистически мечти. Той има изгода хората да измират! Виждате ли разликата?!
20
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бах мама му, още малко ще си едно към едно с Хитлер :)))
19
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските майки заслужаваха войната, защото те го поддържаха. Путин беше незаменим лидер на руските майки, който лидер си иска кръвния данък от тях. Путин се дразни само от броя на ранените, които ще искат пари и ще се оплакват.
18
10
 
18
 
! Отговори
Куче Путин преди 1 година
Този дивак Путин и кохортата зад него се опитват да пренапишат българската история и да обвържат произхода на българската писменост с македонизма, който е и създаден от тях във вреда на България.
17
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големия разпространител на фалшиви новини предупреди срещу фалшиви новини. Някой може ли да обясни тази шизофрения?!
16
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гнусен ***. Не му пука.За него важно е да се запише в историята с каквото и да е защото не му остава мнго.
15
7
 
21
 
! Отговори
Пфууу преди 1 година
Е к.в.о да очакваме от у_б_и.е_ц...естествено че не съжалява....ТОЙ СЕ НАСЛАЖДАВА!!!
14
6
 
36
 
! Отговори
Трак преди 1 година
Ако Расия иска да се изправи срещу лошия запад защо не нахлуе и нападне Вашингтон ами убива систематично жени деца и старци в Украйна ? Защо убива себеподобните си братя и сестри славяни ? Кому е нужно това . Историята ще заклейми този съдист и кръвожаден диктатор убиец на деца жени и старци - Путин . Колко болен мозък и долен индивид трябва да си да направиш такова нещо . Комунист !!!
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Cepящия в куфар, предполагам е индиaнското име на Путин, за дето му ги събират да не би западното разузнаване да се заинтересува от тях!
12
7
 
31
 
! Отговори
Руски тероризъм преди 1 година
Путин няма никаква стойност. Думите му нямат никакъв смисъл, знаение и стойност. Това е световен терорист, който ще бъде осъден като такъв, ако бъде заловен жив.
11
3
 
26
 
! Отговори
Беко преди 1 година
Болна работа...
10
4
 
11
 
! Отговори
haha преди 1 година
а цялата пуси шайка децата се друсат на запад и по баровете в масква
9
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин доживотно в тъмница в единична килия без право на свиждане с изключение на Зеленски веднъж месечно, да му набива кaнчето!
8
6
 
30
 
! Отговори
относно Путин преди 1 година
Золума който направи и продължава да прави --- и със 100 г затвор не може да изкупи ! за него няма хора и загинали младежи без да са живяли и почернени майки за него има косвени жертви -- той не съжалявал ???
7
10
 
26
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Арогантна хегемония на запада буахаххаха, серящия в куфар вече се чуди каква простотия да каже на изпростелия си народ. Жалко можеха да бъдат нормални или поне близко до нормалните, но пък сега вече са категорично дори под нивото на северна корея.
6
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинските майки на войници вече казаха, че с тях Путин не е пожелал да се среща. Срещнал се е с жени на служба във ФСБ, преоблечени като майки, които са минали 2 седмици карантина преди да се срещнат с Путин.