Путин: Полша използва НАТО да "откъсне по-тлъсто парче" от Украйна

Русия ще отговори на всяка агресия срещу Беларус с всички средства, с които разполага
Обновена: 22 юли 2023 10:17 | 22 юли 2023 07:28, Йоана Цонева
310
Путин: Полша използва НАТО да "откъсне по-тлъсто парче" от Украйна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заявява, че Русия ще отговори на всяка една агресия срещу Беларус с всички средства, с които разполага, както и че ще има отговор на плановете за окупация на Западна Украйна. Изявлението си Путин прави на оперативно заседание на Съвета по сигурност на Руската федерация.

Полско-литовско-украинският военен съюз (бел.ред. Путин използва думата обединение) е планиран да се използва за окупация на територията на Западна Украйна.

"Не мога да не коментирам и това, не е нужно да си го представяте, то е видимо, а и се появиха съобщения в пресата, за планове за създаване на някакво си, така наречено полско-литовско-украинско обединение. Но става въпрос не за някакво сборище от наемници - те така или иначе са достатъчно там и се унищожават - а за редовно, добре оборудвано военно формирование, което се планира да бъде използвано за операции на територията на Украйна. Включително, за уж гарантиране на сигурността на съвременна Западна Украйна, но всъщност, ако наричате нещата с истинските им имена, за последваща окупация на тези територии. В крайна сметка перспективата е очевидна - ако полските части влязат например в Лвов или други територии на Украйна, те ще останат там. И ще останат завинаги."

Конкретно в изказването си Путин засегна Полша и полските лидери, които разчитали, под чадъра на Северноатлантическия алианс да сформират коалиция, която да се намеси в конфликта с Украйна и да "откъсне по тлъсто парче" и да си върнат това, което те считат за свои исторически територии в настоящата Западна Украйна.

Самата Полша била получила значителна част от своите западни територии като подарък, благодарение на решението на Йосиф Сталин. Явно Варшава е забравила за това, но Москва е готова да го напомни, смята Путин.

"Благодарение на Съветския съюз, благодарение на позицията на Сталин, Полша получи значителни земи на Запад, земите на Германия. Точно така, западните територии на днешна Полша са подаръкът на Сталин за поляците. Нима нашите приятели във Варшава са забравили за това? Ще ви напомним", предупреди той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 11 месеца
Още по времето на Ленин е било ясно, че сглобката няма да издържи. Поляците са католици. Руснаците са източноправославни. Това вече е противоречие. Но в СССР винаги се е смятало, и това беше пропагандата, че религията ще отмре с напредването на социализъма... Е, това не се случи. В Украйна винаги е имало противоречия между етническите руснаци и поляците. Просто в СССР не се даваше гласност.
104
4
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 11 месеца
През 1920, малко след ПСВ, избухва руско-полска война. Панска Полша превзема Лвов и областта Галиция, тръгва и към Вилнюс. Русия обаче бързо я слага на мястото й - конницата на Будьони разбива полската шляxta. Тогава Ленин решава да създаде отделна република Украйна, където да живеят етнически руснаци и поляци на запад.И само година по-късно Украйна се включва в новосъздадения СССР. Така че тази държава е създадена с ленински декрет.Самото й име - Украйна, говори, че е отстрани, накрая на Русия.
103
14
 
17
 
! Отговори
Путин преди 11 месеца
Работи за народа си! И гледа руските интереси! Не е марионетка..като Киру и Боко!
102
7
 
8
 
! Отговори
До 161 преди 11 месеца
Ти нали осъзнаваш, че копейката е стотинката в Украйна ..така се нарича да! Всички украинци дрънкат на копейки ;)
101
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До до 143. Дрънка ти мозъка
100
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 160. Много му трябва на НАТО твоето мнение. Там във всеки случаи са доста по-умни от теб и затова не "удрят".
99
9
 
11
 
! Отговори
до 143 преди 11 месеца
Тези,които защитават Украйна,нямат нужда да им се плаща...Виж,тези обаче,които защитават русия,дрънкат яко на копейки...
98
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Полша нищо не използва, но според мен НАТО трябва да удари Беларус! Страхливата въ*шка Путин няма да посмее да реагира! В Кремъл винаги са управлявали тотални страхливци, и който познава историята знае, как в навечерието на хитлеристкото нападение, Сталин и върхушката около него са чакали ултиматум на Хитлер в който той да поиска Украйна и някои други територии, и са обсъждали какво могат да дадат и какво не, само и само да избегнат войната! И сега е абсолютно същата ситуация
97
0
 
5
 
! Отговори
До 153 преди 11 месеца
Хаха напъват се горките! Но война с едно ВПН не се печели! Освен това нас българите от векове ни лъжат и манипулират, та сме много резистентни :))Веднага прозираме лъжа особено толково плоска..
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 155. Абе с писане не стаа бе.. Извеждаше ли ги наистина ? И ти беше там и видя ?
95
9
 
11
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 11 месеца
Полша е цивилизована европейска държава най-развитата от бившите соц. Но руското вле-чуго няма как да го разбере това.
94
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
РЕЧТА И СТИЛА НА ДУГИН СЕ ПОВТАРЯ В БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ВЪЗРАЖДАНЕ, ДА ПОВТОРЯ ДУМИТЕ НА ДЪЩЕРЯ МУ ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ- ..УКРАИНЦИТЕ НЕ СА ХОРА- УБИВАЙТЕ, УБИВАЙТЕ...ТОВА Е НОВИЯТ ФАШИЗЪМ НА 21 ВЕК- А СЕГА ПОТЪРСЕТЕ ПО ВНИМАТЕЛНО ДА ВИДИТЕ И ДА СЕ УБЕДИТЕ ЧЕ РУСОФОБИЯТА Е ПРИЗНАТА САМО В РУСИЯ ЗА ПСИХИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ... ТЕ ПРЕСЛЕДВАТ РУСОФОБИ И ЗАЩИТАВАТ РУСНАЦИ С БОМБИ И РАКЕТИ- ДАЖЕ ХИТЛЕР ИЗВЕЖДАШЕ ГЕРМАНЦИТЕ ОТ МЕСТАТА КЪДЕТО Е БИЛО НАПЕЧЕНО А *** ГЪРМИ И УНИЩОЖАВА НАРЕД..
93
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 143. Те двама-трима обаче дращят като за 20. Но както непрекъснато им повтарям : с драскане плюсове и минуси нокога не се е получвало не се получава и никога няма да се получи. Действия си трябват.
92
3
 
2
 
! Отговори
Долу лъжата преди 11 месеца
Най-много се лъжа по време на война, по време на избори или след лов, но ние мислим, че най-много лъже А1! Да лъжеш се приема за повод за гордост, вижте политиците, русия и А1. Който е честен е ***, беден и ***, затова в А1 е пълно с преуспели! Да нямаш вяра в нито една дума, да няма честност, мъжка дума, е признак на пропаднало общество! Запомненте на лъжата краката са къси, а на А1 абонатите малко. Истината е такава, Русия, А1 и политиците на струват, зашото са лъжци!
91
6
 
9
 
! Отговори
Да напомня че преди 11 месеца
Самата Европа ( Чърчил) нарича Полша Хиената на Европа! Ха ха ха!
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Безмозъчния Лютви. Същото ще стане и ако Сатурн нападне Юпитер или мъглявината Андромеда нападне мъглявината Конска глава
89
2
 
4
 
! Отговори
До 143 преди 11 месеца
Да..просто си личи, че пишат ботове! Просто игнорирам ;) Никого не заблуждават..
88
8
 
6
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Абсолютно точно им го каза Путин , преди Хитлер да ги нападне отхапаха парче от Чехия , след ВСВ благодарение на СССР получиха земите до днешен Вроцлав.Милиони етнически немци са изселени от вековните си земи точно както българите от Беломорска Тракия.Полша изобщо не е жертва !
87
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ха ха.... Активизирали са се здраво платените тук. Вчера нещо ги нямаше. Не бяха им платили ли да пишат против Русия?! Вчера се видя колко сте жалки :)))
86
1
 
2
 
! Отговори
Попитах един украине преди 11 месеца
От Лвив нали най близкия народ са им поляците? Кой чустват като най близък народ? Той каза в никакъв слечай Полша! Беларусите чустват като най близки!