Путин: Полша използва НАТО да "откъсне по-тлъсто парче" от Украйна

Русия ще отговори на всяка агресия срещу Беларус с всички средства, с които разполага
Обновена: 22 юли 2023 10:17 | 22 юли 2023 07:28, Йоана Цонева
310
Путин: Полша използва НАТО да "откъсне по-тлъсто парче" от Украйна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заявява, че Русия ще отговори на всяка една агресия срещу Беларус с всички средства, с които разполага, както и че ще има отговор на плановете за окупация на Западна Украйна. Изявлението си Путин прави на оперативно заседание на Съвета по сигурност на Руската федерация.

Полско-литовско-украинският военен съюз (бел.ред. Путин използва думата обединение) е планиран да се използва за окупация на територията на Западна Украйна.

"Не мога да не коментирам и това, не е нужно да си го представяте, то е видимо, а и се появиха съобщения в пресата, за планове за създаване на някакво си, така наречено полско-литовско-украинско обединение. Но става въпрос не за някакво сборище от наемници - те така или иначе са достатъчно там и се унищожават - а за редовно, добре оборудвано военно формирование, което се планира да бъде използвано за операции на територията на Украйна. Включително, за уж гарантиране на сигурността на съвременна Западна Украйна, но всъщност, ако наричате нещата с истинските им имена, за последваща окупация на тези територии. В крайна сметка перспективата е очевидна - ако полските части влязат например в Лвов или други територии на Украйна, те ще останат там. И ще останат завинаги."

Конкретно в изказването си Путин засегна Полша и полските лидери, които разчитали, под чадъра на Северноатлантическия алианс да сформират коалиция, която да се намеси в конфликта с Украйна и да "откъсне по тлъсто парче" и да си върнат това, което те считат за свои исторически територии в настоящата Западна Украйна.

Самата Полша била получила значителна част от своите западни територии като подарък, благодарение на решението на Йосиф Сталин. Явно Варшава е забравила за това, но Москва е готова да го напомни, смята Путин.

"Благодарение на Съветския съюз, благодарение на позицията на Сталин, Полша получи значителни земи на Запад, земите на Германия. Точно така, западните територии на днешна Полша са подаръкът на Сталин за поляците. Нима нашите приятели във Варшава са забравили за това? Ще ви напомним", предупреди той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
7
 
12
 
! Отговори
Ханс преди 11 месеца
Тоя издирван от съда изтрещтялник, няма ли кой да го застреля най - накрая ?!?
124
12
 
9
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 11 месеца
Пак ли бре?Поляците за пореден път ще ядат бой,няма да ги спаси никво Нато!При първи сблъсък с Полша всеки в НАТО ще си избяга по далеч и ще каже не е наша работа,поляците да се оправят.Пак са на заклание.Историята не ги учи на нищо впрочем както и Нас!
123
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Който търси намира,и Полска ще си намери майсторите.
122
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Поляците са един верен пудел на САЩ .Изключително високомерна и противна нация.
121
5
 
10
 
! Отговори
тя преди 11 месеца
" Полша е хиената на Европа "- цитат на Чърчил !
120
7
 
9
 
! Отговори
100% преди 11 месеца
До Путин...Работи за народа си! И гледа руските интереси! Не е марионетка..като Киру и Боко!
119
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
окрайна свърши.......
118
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
предполагам хората от Украйна, които отидоха в Полша са отвлечени?
117
3
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 месеца
Де*** и дебелоочието.На *** много му иска някой да направи по-голем резил от него че да го отсрами, ама....няма.
116
12
 
15
 
! Отговори
путин е лунатик преди 11 месеца
дрънка все по-големи глупостu. Без доказателства , без да се замисля. Не защото е велик стратег ,а защото губи почва под краката си и връзка с реалността. Само ,че заради позицията която заема сблъсъка с реалността ще е доста болезнен. Кремлинският джygжак няма да доживее до края на годината.
115
3
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 11 месеца
Бред карлика!
114
6
 
5
 
! Отговори
ди 169 преди 11 месеца
Гривна е валутата. Една гривна е сто копейки. Ти се образовай :))))
113
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този няма връзка с реалността. Откаченото джудже обвинява другите за своите престъпления
112
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен Украйна преди това ограби СССР без да плаща
111
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Типично руско безочие , окупирали са толкова територии от Украйна и обвиняват Полша ,че мислели да направят същото .Страна в която е събитие като се мият улиците (в градовете извън Москва и Ст Петербург) тръгнала да води войа - срамна работа ; Най много земя и ресурси на планетата и икономика колкото щата Тексас и тргнали да водят война - срамна работа .
110
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каза човека, който вече откъсна тлъсто парче от Украйна :)) втф ги говори този
109
12
 
22
 
! Отговори
Джуджето преди 11 месеца
Този човек е много болен и трябва или да се лекува или да бъде сменен с друг. Говори някакви минали неща и ръси простотия след простотия. Само земя му е в главата, явно някаква фиксация има което говори за много тежки психично здраве.
108
15
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 11 месеца
А укрите не трябва да забравят и срамните периоди в историята си. През ВСВ Степан Бандера е създал отряди от башибозуци, воюващи на страната на Германия. Бил е страшно жесток, дори Хитлер се е учудвал от жестокостта му... По време на Волинското клане през юли 1943 башибозуците на Бандера избиват над 100 000 души поляци, мирно население, жени, деца, старци.
107
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
България трябва да излезе от НАТО бързо. В противен случай ако Полша почне война с Русия ще трябва и бг да бъде ударена с ядрено.
106
3
 
9
 
! Отговори
до 164 преди 11 месеца
Гривна е монетата на Украйна...Образовай се :))