ЕС даде на Украйна боеприпаси на стойност 2 милиарда евро

Те са от националните запаси или по вече направени поръчки
176
ЕС даде на Украйна боеприпаси на стойност 2 милиарда евро
Снимка: БГНЕС

ЕС е осигурил 300 000 боеприпаси "земя-земя" и 303 000 ракети за Украйна от съществуващите национални запаси до този момент, съобщи говорителят на Европейската служба за външна дейност Петър Стано. Те са доставени по първа писта от одобрения през март миналата година пакет от помощ за Украйна на обща стойност 2 милиарда евро, предаде БНР.

Става дума за боеприпаси от националните запаси или по вече направени поръчки.

Отделно има сключени над 20 нови рамкови договора за помощ за Украйна, допълни Стано. До края на декември 2023 г. по тях са осигурени най-малко 180 000 боеприпаси.

Преди по-малко от година – през март 2023 г., страните членки решиха да доставят 1 милион снаряда на Украйна. Политическата цел това да бъде постигнато до март тази година остава, каза Стано.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: украйнабоеприпаси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
3
 
! Отговори
Карамел Му преди 3 месеца
Ако Русия наказва някой да накаже Толупа,Шиши,Киро и Кокора.Има още един руски възпитаник за наказание.Ген.Атанасов.И той трябва да е в списъка на Шиндлер.Аз нямам вина за нищо,нито взимам решения,никой някой ме е питал за нещо.Тия в парламента сглобки си прават каквото си искат.Избират си се ,разпределят си пая и постовете,назначават си се.За тях ние сме никой.Превърнаха България в частна собственост.
136
1
 
2
 
! Отговори
Русия е велика преди 3 месеца
Без накзателен ядрен апокалипсис тази война няма да свърши.Путин ще накаже някоя държавичка от бившия соц блок.Въпроса е кой ще изтегли късата клечка.Това неможе да продължи до безкрай.Не се ли върне страхът в хората ,нищо няма да се получи.
135
0
 
1
 
! Отговори
за Киевската Рус.... преди 3 месеца
..ВСИЧКО ЩЕ ДАВАМЕ !!!!!!!!!!!..НЕМА ЛАБАВО!
134
0
 
4
 
! Отговори
Руя преди 3 месеца
Колкото повече им дават толкова повече ще има да продават и крадат Зеления гад и тия около него.А тъпите европейски зомбита нищо не правят.
133
0
 
2
 
! Отговори
Край на империите преди 3 месеца
132
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Количеството е малко! Трябват още!
131
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колкото и оръжие да хвърлят в Украйна, резултата ще е все същия. Русия ще постигне целите си, Украйна да се съгласи с условията на Русия. Жалкото е, че това ще стане с цената на много човешки животи и от двете страни. Русия не може да си позволи да отстъпи, защото това ще бъде пагубно за целостта й,ще бъде разграбена от САЩ и Великобритания, затова ще воюва, ако трябва и 100г.
130
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За Путин България е неприятелска държава,първи в света газа ни спря-той обича Кадировци,Ердоган и т.н.
129
1
 
4
 
! Отговори
disappear преди 3 месеца
До Русия=ПсихиатрияЗаеми молитвена поза и се надявай някой националист да не смени Путин,тогава тази война ще ти стори като игра на стражари и апаши в забавачницата
128
9
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 месеца
Украйна получи подкрепа и ще получава занапред, Русия ще получи мумук
127
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Заради отпуснатите 300 милярда $$ украинската армия е загубила общо 300 000 инвалиди и загинали. Следва че за новоотпуснатите 2 милярда се очаква украинците да загубят 2-3 000 войници
126
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Те са от националните запаси или по вече направени поръчки". Хаха, Путин от "изостаналата, фалиралата, разрушената с бягащо население" Русия им изби зъбите на третополовите изчадия. Щом са почнали да дават от запасите си, не знам чии санкции към кого се оказаха успешни. А, жендърясали сатани?
125
2
 
3
 
! Отговори
П. В. Б. преди 3 месеца
Германия може да реши изхода на войната, но нещо трябва да и се даде.
124
7
 
13
 
! Отговори
Станой преди 3 месеца
Укрия е безнадеждна. Да ни върне парите, докато има нещо от нея...
123
13
 
6
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 3 месеца
В много интервюта на завърнали се от САЩ германски военнопленници след Втората Световна споделят че Германия никога не е имала шанс защото са били шокирани от индустриална мощ на американците. Ето например, Локхийд Мартин току що съобщиха че са произвели 1000-я Ф-35. А по руските форуми днес се скъсаха да спорят колко Су-57 имат, 10 или 20.
122
7
 
8
 
! Отговори
Срещу ръжен ритане преди 3 месеца
НАТО-то за една година изпрати в остатъчна Украйна 300 000 крупнокалибрени снаряда, докато КНДР 2 000 000.
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пак като са го пуснали, бива
120
2
 
13
 
! Отговори
До Бонго Бонго преди 3 месеца
" От 3 дена операцията стана ....... " ..... Изтребването и отвъждането на толкова крaварски лизaчи изисква технологично време. Нека бъдем търпеливи и резултатите няма да закъснеят.
119
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Целта на ЕС иСАЩ е да се унищожи населението. С тази помощ ще има повече жертви (те това искат ) Нищо друго няма да се промени.
118
5
 
10
 
! Отговори
дедо поп преди 3 месеца
понеже ми изтрихте коментара пак ще го напишаПутин свърши ракетите и подпука наркомана с перални и хладилници. И пейтриота са баш арна ПСВО една пералня немогат да свалят, ама иначе дебна къде е дядо им коледа