Четирима българи в списъка на издирваните от Русия

Един от тях е Иван Калчев - Глиги
17 фев 2024 16:15, Стела Стоянова
307
Четирима българи в списъка на издирваните от Русия
Снимка БГНЕС, архив

Русия издирва чужди граждани във връзка с войната в Украйна, сред тях са и четирима българи.

В списъка на руското вътрешно министерство, публикуван от опозиционния руски сайт "Медиазона", се виждат имената на европейски политици и държавни ръководители, сред които и премиерът на Естония - Кая Калас, заради унищожаването на съветски паметници. В списъка попадат и четирима българи. Един от издирваните е Иван Калчев - Глиги, доброволец в Международния легион за защита на Украйна.

"Чест е да съм в списък с министри от прибалтийските държави и с хора, които са помогнали за коригиране на исторически неправди. С какво тази пропагандна димка помага за каквото и да е, ето аз съм тук, давам интервюта, очевидно не съм се притеснил от тази новина, не виждам някакви ефекти", каза Иван Калчев - Глиги.

Калчев прекарва месеци на фронта, където се сблъсква с ужаса на войната. Той участва в украинското контранастъпление по източния фланг, където се бие редом до украинци и други чуждестранни доброволци.

"След като съм преживял обстрел с ракети и гаубици и какво ли не, руската пропаганда не може да ме уплаши", категоричен е Иван Калчев.

Според експерти действията на Русия нямат юридическа тежест, тоест лицата в списъка могат да бъдат подведени под отговорност само, ако са на територията на Русия или нейни съюзници.

"Това е подход на Русия да демонстрира че всеки, който се противопоставя на нейната политика, ще му се търси отговорност. Очевидно това е опит на режима да покаже и да стегне руското общество, че "вижте, ние сме готови да обвиним граждани на други страни, представете си какво ще се случи с вас, ако не сте съгласни с политиката на руското ръководство", допълни военният експерт Ивайло Иванов.

Заплаха срещу враговете на Федерацията обаче има. Пример за това е отравянето на Алексей Навални през 2020 година.

"Ако говорим за някакви действия на спецслужби срещу тях, Русия е показала че няма колебания да използва непозволени действия - биологични оръжия, прякото убийство на руски граждани", добави Ивайло Иванов.

Част от списъка е и журналистът Христо Грозев, който публикува свои разследвания срещу Кремъл и управлението на руския президент, съобщава Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
7
 
15
 
! Отговори
Там преди 7 месеца
Азов в Авдеевка голям бой ядът,бягат по полето и руснаците ги избиват един по един.
110
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Путин от години се бори с много слаб тестостерон. Няма никакви косми по тялото си. Като жена е.
109
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ТОЯ смешен руски режим от тотални серсемии трябва да обяви за издирване целия свят без Сев, Корея и Еритрея , .... е и Сирия добре ! Ха ха ха
108
7
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Тия се излагат - подуенският глиги - терорист. Той най-много за артелчик да го вземат... Щот и за *** няма да се справи.
107
12
 
8
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Дано не ги намерят тия четеримата,защото руснаците на кремъл ще ги затрият за нищо.Там убиват и без да си издирван.Само по доност че си казал виц за Путин.Фашизъм на 100% е животът в Раша.Никой не иска и да стъпва та.Ако кажеш на някой че е награден със екскурзия в Русия,би предпочел да се обеси,защото знае че там го чака много по-мъчителна смърт.
106
8
 
17
 
! Отговори
aZ-ът преди 7 месеца
А Христо Грозния от кога стана точно журналист? Някои в този форум наистина ли мисли , че един кирлив интернет сайт в който няма ни един журналист - списва се от програмисти, лекари, философи, инженери в Свободното си време ?! ще прави наистина разследване? Вярвате ли го бе хора ? ЦРУ си създаде мрежа от сайтове , на които срещу заплащане им се спускат опорки ...
105
13
 
10
 
! Отговори
ВСИЧКИ ДЖУДЖЕТА.... преди 7 месеца
..ИМАТ КОМПЛЕКС ЗА МАЛОЦЕННОСТ----ПУТИН НЕ ПРАВИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ...ХАХАХАААА
104
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хабер си няма от барут Глиги. Само селфита на изоставени изгорели машини, които ни представя като руски. Човек бил на фронтовата линия или под обстрел на бойното поле не се прави на герой понсайтове и медии, а благодари на бога че е жив и се радва на семейството си. Герои... Д ба и пръчка по задни а!
103
5
 
12
 
! Отговори
aZ-ът преди 7 месеца
Понеже хората от форума сме нормални, семейни хора , едва ли познаваме Глиги ... Да обясня... Това нещо Глиги е анархист либерал. Ходи по сбирки на анархисти - обикновено некви дупки в пъбове, където се плюнчат цяла вечер на 1 бира. Та , доскоро в ЮТуб имаше записи на реч на Глиги. В която той обяснява , че от малки в детската градина децата трябва се учат на секс и да им се позволява да изследват гениталиите си. В същата реч Глиги обяснява как семейството по своя генезис в морална отживелица.
102
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руснаците ще въртят глиган на чеверме
101
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Путин успешно затри Русия. В следващите поне 100 години Русия ще е символът на злото.
100
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Списъка обявен от опозицията. Къде е този списък в действителност и защо е скрит? Това може би е пропаганда но на опозицията? Ако някой се сражава срещу армията на щатите някъде по света няма ли това да означава, че не е съгласен с тяхната политика и няма ли да бъде издирван като враг на САЩ??? Само питам. Щото ние прос_тите не можем да мислим.
99
3
 
10
 
! Отговори
aZ-ът преди 7 месеца
След като Оркрайна прави списъци , що РФ да не може ?
98
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руснсците вече не пренадлежат към човешката раса. Под вид на хората се водят. Нещо между хората и шимпанзетата.
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само четирима.
96
6
 
15
 
! Отговори
Георги преди 7 месеца
Да не те набарат само!Незнам къде си бил,по кои флангове,ама сложат ли те в този списък съветвам те да се омиташ в някое родопско село,със сменено име (типично за местните).Ит този списък пич излизане няма ,просто следя пресата нищо лично!
95
8
 
17
 
! Отговори
Рецепта преди 7 месеца
ОФИЦИАЛНО!!!! Авдеевка падна!!!!! За уСраина Започна ефекта Домино! Опита на Запада да използват Навалний като "Сакрална жертва" за Отвличане на Виманието се Провали!!! С убийството на Навалний курирано от Западните Спец Служби, Запада отправи послание на Путин, - в частност след интервюто му с Такър Карлсън - нито Преговори, нито Договорняк с Путин от страна на Запада няма да има!!! Войната продължава!!!
94
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нещо май ще започва масово контраотстъпление. Затова се пенявят тука назначените демократи.
93
6
 
20
 
! Отговори
Бандеровски СВИНЕ преди 7 месеца
а колко Българи са в "Миротворец" ? кажете нещо за Авдеевка, а свиннни банндеровски
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До толкова сте гнусни. Не виждаш ли че не стават за нищо ? Кой ще се занимава с тях ?