Украйна обвини Русия, че е екзекутирала 16 военнопленници

Това е най-големият докладван случай на екзекуция
2 окт 2024 07:40, Стела Стоянова
99
Украйна обвини Русия, че е екзекутирала 16 военнопленници
Снимка БГНЕС, архив

Властите в Украйна започнаха разследване на очевидната, според тях, екзекуция от руски войски на 16 украински войници, които са се предали на източната фронтова линия.

„Това е най-големият докладван случай на екзекуция на украински военнопленници на фронтовата линия и още едно доказателство, че убийствата и изтезанията на военнопленници не са изолирани случаи“, заяви главният прокурор на Украйна Андрий Костин в X. “Това е целенасочена политика на руското военно и политическо ръководство“.

Москва не коментира веднага обвиненията. Кремъл отрича Русия да извършва военни престъпления в Украйна.

Главната прокуратура на Украйна заяви в приложението за съобщения Telegram, че проверява видеоклип, споделен в социалните мрежи, показващ предполагаемото убийство.

Във видеото зърнисти кадри от дрон показват група от над 10 души, които напускат окоп. Те са подредени в редица и след това падат, след като са обстрелвани от други, неясни фигури.

Костин заяви, че инцидентът е станал на Покровския фронт - район на засилени руски атаки. | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: УкрайнаРусияекзекуция
Още от Русия
Мисията на Марк Рюте в НАТО: Сплотете Запада, успокойте Изтока, помогнете на Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
2
 
! Отговори
До 96 преди 3 минути
И нас, какво ни интересува как си ги кръстил
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 минути
Азовци ли са били? За тях няма да плачем.
97
5
 
1
 
! Отговори
КРАВАРИН АМЕРИКАНО преди 6 минути
Имам крава и бик. Кравата съм кръстил Путин, а бика Медведев. Последния постоянно са мята връз Путин, нимоа ги разтърва!
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 минути
В близкия изток вашия приятел израел убива без съд и присъда хиляди хора и медиите се чудят как да отвлекат вниманието на хората от ционистките престъпления поръчани и щедро спонсорирани от отатък Океана.
95
0
 
3
 
! Отговори
До 92 преди 13 минути
За училища не знам,аз ти казвам в началото, какво са ми казвали хора във Варна и то такива, които работят в общината и се занимават с бежанци,а това за колите и там ,и тук в София съм го виждал.Все едно всички са им длъжни с нещо и едва ли не ние при нужда трябва на палатки да се изнесем,ако се налага заради тях
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 22 минути
До по долно мнение. Ама как ще смениш крава за русофил като нямаш нито крава нито овца нито кокошка но нямаш нито и пари. ЗараБотваш жалки стотинки тука....
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 26 минути
Да оправят камерата на дроня и да заснемат разстрела още един път.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 28 минути
До мнение. Не мисля че децата им ходят в български училища. Те им направиха украински училища на наша територия. Такива са либерално демокрстичните правила.
91
0
 
2
 
! Отговори
До 88 преди 29 минути
И най-интересното е ,че е в телеграм,ако беше в Ю Туб разбирам
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 32 минути
Целта е да сплашат украинците да не се предават но страха от хунтата е голям щом предпочитат да загинат вместо да откажат да се бият както го направиха тия които имат пари. Виждаме ги всеки ден по света и у нас. Някои имат хубави американски джипове.
89
2
 
3
 
! Отговори
До 86 преди 41 минути
Само, дето да не харесваш нагли украинци няма нищо общо с русофилството.Идват тук едни нагли, хотела им с колко звезди да бъдел, детето и ми коя детска градина да ходело,не можело в коя и да е карат си колите като албански екстремисти и като им кажеш нещо въпреки и почват със заучените опорки.Е преценили сме,че не стават и това е.
88
0
 
7
 
! Отговори
ха ха ха преди 45 минути
"зърнисти кадри".... "неясни фигури"..... и как така всички тия обвинения започнаха мааалко след като от същия този Телеграм неочаквано изчезнаха ясните и детайлни клипове как украински войници убиват и душат руски военопленници. Случайност някаква... А какво стана с обвинението за взривяването на язовирната стена с изрязания покрив от бялата жигулка с двата варела? Европа прие ли доказателствата или още се смеят на окраинската гл0пост?
87
0
 
3
 
! Отговори
Русофил до КРВАРИН преди 54 минути
Как ще смениш като ние ***....Ем по хубаво. Кой друг ще те праска така
86
5
 
3
 
! Отговори
КРАВАРИН преди 56 минути
Така е, кравите са по важни! В арабските страни купуват жените си срещу камили, ама аз крава за русофил не сменям!
85
0
 
5
 
! Отговори
До84 преди 1 час
Май ти не можеш да четеш.Аз съм сигурен, че щеше да отидеш доброволец в Украйна,ама няма кой да пасе кравите нали така.Това прочете ли го?
84
5
 
2
 
! Отговори
КРАВАРИН преди 1 час
До господин "Е" Моля ти са, не ми гавари кодирано! Казаф ти вече! Ти български не знаеш, а мен ме караш да муча! Стига де!
83
0
 
2
 
! Отговори
До81 преди 1 час
Пак ли забиваш комплекси за малоценност
82
0
 
2
 
! Отговори
До 80 преди 1 час
Е ще те научим бе и ще и говориш с каравите, на село пасе е да учителка с рога и виме,шарена Пенка се казва,тя ще те научи може пък и ти да почнеш да я пасеш,ако искаш:)
81
8
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 час
Поредния бисер от расийската пендерация - синът на Песков, който се гримира като жена и ходи по чорапогащник в Лондон, щото е "модел", обясни защо ползвал АйФон и карал немска кола - ами те дизайнерите на АйФона и Мерцедеса били вдъхновените от творбите на Чайковски и Шостакович! Брейй руска истина от руския мир.
80
3
 
2
 
! Отговори
КРАВАРИН преди 1 час
Аз съм краварин и не издавам такива звуци, ама ти си мойта кpaвa, и затуй ги издаваш тия звуци! Я пак дай!