Откриха близък до Путин бизнесмен с куршум в главата

Твърди се, че Константин Завизенов се е самоубил
2 окт 2024 18:12, Нели Христова
47
Откриха близък до Путин бизнесмен с куршум в главата

Високопоставен руски служител, за когото се твърди, че е имал тесни финансови връзки с Владимир Путин, беше намерен мъртъв във вторник вечерта.

Тялото на Константин Завизенов е намерено от сина му в селска къща в района на Истра в Москва във вторник вечерта, според държавната информационна агенция РИА Новости. Органите на реда казаха на изданието, че смъртта е била предварително определена като самоубийство, но веднага се появиха съмнения в тази версия.

50-годишният Завизенов е бил константно пиян "седмица и половина" преди смъртта си, според до голяма степен прокремълския новинарски уебсайт Lenta. Синът му намерил бележка и алкохол на маса в къщата, преди да чуе изстрел в друга стая. Lenta. също съобщи, че съпругата на Завизенов наскоро го е хванала в извънбрачна връзка и е подала молба за развод.

Новината за смъртта му беше споделена от родения в Украйна състезател и политически коментатор Игор Сушко, който изрази скептицизъм относно твърденията за самоубийството на Завизенов.

"Константин Зависенов, бивш министър на горивата, енергетиката и въгледобивната промишленост на окупираната "Луганска народна република" в Украйна, е убит в Москва с огнестрелно оръжие в главата", написа Сушко в X, бивш Twitter. "Той имаше само една степен на раздяла със самия Путин чрез мафиотското семейство Ковалчук."

Според руския Telegram канал Чека-ОГПУ – подземен източник на новини за информация за руски политически фигури – от 2010 г. до 2016 г. Завизенов е работил като директор или управление на риска в Inter RAO, енергиен холдинг със седалище в Москва.

По време на назначаването на Завизенов фирмата, една от най-големите енергийни компании в страната, се ръководи от Борис Ковалчук, син на Юрий Ковалчук.

Ковалчук ​​е руски милиардер, собственик на бизнес и олигарх, е описан от руския журналист Михаил Зигар, който критикува руския президент, като "де факто втория човек в Русия", а от финансираното от американското правителство Радио Свобода като "личен банкер на Путин".

Завизенов преди това е бил министър на горивата, енергетиката и въгледобивната промишленост на Луганската народна република, международно непризнат сепаратистки регион в Източна Украйна, създаден през 2014 г. след революцията на Майдана в Украйна.

Като член на самопровъзгласилото се правителство на областта, анексирана от Русия през 2022 г., Завизенов беше назначен на поста си през август същата година и впоследствие се включи в сепаратистки дейности в региона.

Той е отговорен и за организирането на референдум, насочен към интегрирането на Луганск към Русия, според уебсайта за наблюдение на санкциите OpenSanctions.

Въпреки че беше отстранен от поста си през юни 2023 г., участието му му осигури място в списъка на лицата, санкционирани от Европейския съюз, както и от Обединеното кралство и няколко други нации.

Завизенов беше включен и в Списъка на участниците във войната, публикуван от Антикорупционната фондация, организация, основана от видния опозиционер на Путин Алексей Навални, който почина през 2023 г., след като беше арестуван в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от Русия
Русия има интерес да се разраства конфликта в Близкия изток
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Карачанаков преди 2 минути
Е това е новинка обикновено скачаха от някой етаж,падаха зад борда от някоя лодка или пиеха чай от оня специалния руски чай.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
Аз пък в първия момент прочетох - Откриха Путин с куршум в главата.
32
1
 
1
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 21 минути
А, това е било за разнообразие. Щото все да падат от високо буди съмнение:))))))))))))
31
0
 
0
 
! Отговори
според статистиката преди 26 минути
Само един олигарх е успял да избяга успешно.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 36 минути
Стигнах "за когото се твърди". Стига толкова четене. Мерси.
29
3
 
4
 
! Отговори
Копейкин преди 44 минути
Истината е съвсем прозаична : в стаята е имало досадна муха, която постоянно е кацнала тук там, човекът решил да се разправи с нея и я е гръмна в неподходящи момент на не подходящото място. А това чай подхлъзване, падане от високо и т. н. са пропаганда
28
4
 
11
 
! Отговори
бачкатор преди 53 минути
От руснаците народ няма да стане никога. От Русия държава няма да стане никога.
27
3
 
10
 
! Отговори
До Евразиец преди 53 минути
Нармальна. Обикновенно руско самоубийство с два контролни изтрела. Все пак едно нещо руснака прави като хората.
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 59 минути
Аха значи ако е укри и е фен на Путин е мафиот,педофил и крадец.Ако е укри фен на Зеленски значи е ангел.
25
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Хайде пак западна пропаганда.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Късия гей що народ претрепа , няма ли кой да го грохни . Крепостните не стават , всеки се спотайва и тайничко се надява да не дойде неговият ред .
23
3
 
8
 
! Отговори
До Щом е близък до преди 1 час
ми щото не е искал да дава пари вече
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Какъв е изводът на руското министерство на здравеопазването - "Дружбата с товарищ Вова е опасна за здравето ви!"
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Веднъж погледне ли те Путин накриво и после сис се самоубил или случайно си паднал от 16-я етаж или си се натровил си гъби или пък "удобно" се е обадило сърцето като инфарктче, ои да не забравяме любимото ми "кафе с Путин" след което се простиха с живота една сурия народ.
20
6
 
15
 
! Отговори
Евразиец преди 1 час
Самоубил се е с три куршума. Русия е страна на неограничени възможности.
19
5
 
10
 
! Отговори
Много кеф не е кеф преди 1 час
Някои по-слаби духом не издържат неспирното блаженство да бъдат поданици на кандидат-императора Вова, хъ-хъ. По-практично настроените офейкаха, за другите - каквото им се полага в този филиал на ада.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Този решил да е оригинален и да не скача от висок етаж, а и неговата селска къщурка едва ли има такива. Чудя се как това мече с неговите килограми е имал мерак и за любовница?
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Сърцето не му е издържало от кеф, че живее в рая на земята, след което се е застрелял и е скочил от 5тия етаж.
16
4
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 час
Един се беше подхлъзнал на стълбите на първия етаж и естествено си е заминал! Просто се подхлъзнал човека ахахахахаха. Друг се беше подхлъзнал с куршум в главата бау бау
15
6
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 1 час
Монголо-азиатските ценности на аятолах Путин. Падане от джама, по стълбите, чайче, самоубийство, северна колония ......