Четирима терористи с невисок интелект успяха да предизвикат шок в Русия

Москва не вярва на САЩ, затова не е реагирала на предупреждението
25 мар 2024 15:29, Анисия Иванова
271

Близо 140 са жертвите на терористичния акт в Москва. Американското разузнава съобщи, че е предупредило Русия за евентуален готвен атентат.

"Тепърва руските служби ще правят анализи дали са пропуснали нещо, няма безгрешна система. Факт е, че четирима терористи с невисок интелект успяха да предизвикат шок и ужас в населението. Липсата на реакция на предупреждението от САЩ се дължи на загубата на доверие между Изтока и Запада. Едно дългогодишно сътрудничество в сферата на борбата с тероризма приключи с началото на войната в Украйна", коментира бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Според него действията на атентаторите не са типични за членове на "Ислямска държава".

"Те не крият лицата си. Не са шахиди в класическия смисъл на думата, те са имали план за бягство. А шахидите носят шахидски пояс, взимат заложници, казват си исканията и се самоубиват. Тези нямат необходимите атрибути да ги причислим към някоя организация на "Ислямска държава", те говорят за пари", подчерта доц. Иванов.

Пред Bulgaria ON AIR той изтъкна също, че атентаторите са се движили на групи. Оръжията, с които е извършен разстрелът в концертната зала, са съхранявани дълго време безпроблемно.

"Групата е видимо обучавана, използва стандартна схема за атака по двойки, но с недобра подготовка. При изстрелите от автоматите хвърчат искри - това е, когато оръжието не е добре съхранявано и в цевите се появи ръжда", посочи доц. Иванов.

Той заяви, че в Русия носенето на оръжие е разрешено, но не на публични места. И ако е имало кой да извади такова срещу атентаторите в концертната зала, жертвите са щели да бъдат много по-малко.

Експертът коментира засилените мерки за сигурност у нас, разпоредени от вътрешния министър в оставка Калин Стоянов.

"Автоматите са крайното решение. Когато излязат на улицата въоръжени с автомати полицаи, значи другите неща не са сработили нормално. Или има пропуск на браздата, или реални дейности се заменят с пиар. Това е опасно за страната", каза още събеседникът.

По думите му обикновен полицай на границата трудно би разпознал потенциален терорист, който иска да влез в страната ни. Доц. Иванов посочи, че такива хора имат специфично говорене, походка, жестове, които могат да бъдат различени само от добре обучени хора с дълга практика.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да вярваш че тези са го направили без участието на външни тайни служби е все едно до вярваш, че онези с челмите се блъснаха в небостъргачите.. (прочетох само заглавието)
251
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те пък аналлизаторите са един висок интелект.
250
0
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Всички се изживяват като голями психолози. Как разбраха, че терористите имат нисък интелект. Защото ако е по снимка и окачествителите не изглежда да имат повече от IQ 60.
249
3
 
3
 
! Отговори
Де го чукаш преди 1 месец
Остави шока в Русия, в шок са и във Вашингтон и искат спешно да възстановят дипломатическите отношения с Русия.
248
1
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 1 месец
Много ги разбирате нещата?! Кой ви плаща заплатите, Рупърт Мърдок ли се казваше? Всички знаме за кого работят масмедиите в Европа!
247
1
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Ей САЩ предупредиха,но за предни дати! Пак продължават да заблуждават хората! Тия нямат нищо общо с предупреждението на САЩ!
246
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Факт еКак да не знаят руски? Нали гледах разпита, на руски си говореха и отговаряха на въпросите, нищо, че са от републиките, единия и крещеше на руски език в залата, докато бяха вътре, а украинското посолство в Таджикистан , защо е търсило наемни убийци преди месец? Това ли им е работата, да търсят убийци? И за какво са им?
245
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Факт еАбе не знам, но понякога такива ги убиват тези, които са ги изпратили, за да заличат следи, спомням си, че и някои от българските мутри не искаха да убиват хора, защото знаеха, че след това ще бъдат убити или просто не искаха да убиват хора.
244
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гърците дращят по военната техника за Украйна с надписи "убийци" , "В Греции развернули поезд с американскими танками в порту Александруполиса. Люди выкрикивали лозунги "Александруполис порт народа, а не оплот империалистов", а на вагонах красной краской написали: "Убийцы, идите домой." Видео: https://vk/rusvesna_su
243
0
 
3
 
! Отговори
психиатър преди 1 месец
Много хора събрани на едно място са със стаден инстинкт. Стадо овце. Буквално. Всяка откачалка може да внесе страх и паника във такова стадо. По принцип всеки човек може да бъде опасен, дори най безобидния на външен вид. Има будни хора, но те са единици. Повечето хора са овце и това използват престъпниците за осъществяване на целите на техните началници.
242
0
 
3
 
! Отговори
Лудия преди 1 месец
4ма въоръжени навсякъде биха предизвикали шок и ужас бе експерта. Един в Нова Зеландия изби подобен брой сам.
241
0
 
2
 
! Отговори
БОЛГЪ преди 1 месец
За терор и да си начело на БГ, явно не се иска ни акъл, ни образование!!!следователно и ние сме под терористична атака, на така наречения политическо-еничарски ЕЛИТ!!! И ВСИЧКО Е В ХАОС! Е, да ама всичко е тайно и РАЯТА СИ ТРАЯТ!!!това е извода, а по дълбокия коментар на такива статийки прозира отдалеч!има си директива за начина на представяне на дадена информация и според това кой я казва и кой я тиражира може да се разбере на кой си е продал ***!
240
10
 
5
 
! Отговори
Идиоти преди 1 месец
Скъпи русофили, трябва да си пълен *** или поне глупав като русаф.ил за да тръгнеш към Украинската граница, където пиле не може да прехвръкне. Това е пълен пореден фарс на руските служби, както преди години в театъра с чеченците, за което говори Летвиенко и го отровиха. Два часа тия пичове трепят на воля, спец службите чакат и играят карти. После палят,говорят на руски и псуват докато трепят, после спокойно в колата се качват и си тръгват живи и здрави. А 5 хил армия отвън ги пуска...хахахахах
239
1
 
9
 
! Отговори
да бе преди 1 месец
Нисък интелект ли?Защото вашия е много висок за това България е на това дередже-вечно над упена с чужди ръце в джобовете и!Кре тен оид!
238
2
 
5
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
"Човека ви пита: защо тези убавци са тръгнали да бягат в Украйна?"==>>А това че са били хванати на украинската граница го твърдят същите тези служби,които им направиха гърбовте на кореми.Къде точно са хванти никой не знае,а има и такива,които казват,че на съвсем друга граница са били хванати.Но службите естествено ще твърдят това,което казва ЧОВЕКА.
237
1
 
5
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
"Човека ви пита: защо тези убавци са тръгнали да бягат в Украйна?"==>>А хората в коментарите питат колко трябва да са *** тези убавци за да се качат всичките в една кола в Москва,номера и марката на която са заснети от камерите на търговския център и да пропътуват с нея стотици километри.Други убавци едно инкасо ограбват и веднага щом се измъкнат от града опожаряват колата,разделят се и залягат на дъното за месеци.А тези се натоварили всички заедно и тръгнали като сватбари.
236
5
 
5
 
! Отговори
извод преди 1 месец
рушняшките сили за сигурност действат сигурно само срещу несигурните в способностите си да променят жалкото си битие рушняшки граждани. то се вижда! Жалко за невинните жертви. Тероризмът трябва да се изтрие от лицето на Земята, в т.ч. лилипутът от зачервеното полшчадче!
235
2
 
9
 
! Отговори
да ама не преди 1 месец
невисок интелект? Много ли акъл се иска да стреляш по невъоръжени хора!
234
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При събеседването с компетентните органи те са си признали и за убийството на Кенеди.Независимо че не са били още родени
233
3
 
3
 
! Отговори
тома неверни преди 1 месец
Ционера си е ционер,макар и титулован като доцент....ааа,забравих да напиша отпред-мили....