Четирима терористи с невисок интелект успяха да предизвикат шок в Русия

Москва не вярва на САЩ, затова не е реагирала на предупреждението
25 мар 2024 15:29, Анисия Иванова
271

Близо 140 са жертвите на терористичния акт в Москва. Американското разузнава съобщи, че е предупредило Русия за евентуален готвен атентат.

"Тепърва руските служби ще правят анализи дали са пропуснали нещо, няма безгрешна система. Факт е, че четирима терористи с невисок интелект успяха да предизвикат шок и ужас в населението. Липсата на реакция на предупреждението от САЩ се дължи на загубата на доверие между Изтока и Запада. Едно дългогодишно сътрудничество в сферата на борбата с тероризма приключи с началото на войната в Украйна", коментира бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Според него действията на атентаторите не са типични за членове на "Ислямска държава".

"Те не крият лицата си. Не са шахиди в класическия смисъл на думата, те са имали план за бягство. А шахидите носят шахидски пояс, взимат заложници, казват си исканията и се самоубиват. Тези нямат необходимите атрибути да ги причислим към някоя организация на "Ислямска държава", те говорят за пари", подчерта доц. Иванов.

Пред Bulgaria ON AIR той изтъкна също, че атентаторите са се движили на групи. Оръжията, с които е извършен разстрелът в концертната зала, са съхранявани дълго време безпроблемно.

"Групата е видимо обучавана, използва стандартна схема за атака по двойки, но с недобра подготовка. При изстрелите от автоматите хвърчат искри - това е, когато оръжието не е добре съхранявано и в цевите се появи ръжда", посочи доц. Иванов.

Той заяви, че в Русия носенето на оръжие е разрешено, но не на публични места. И ако е имало кой да извади такова срещу атентаторите в концертната зала, жертвите са щели да бъдат много по-малко.

Експертът коментира засилените мерки за сигурност у нас, разпоредени от вътрешния министър в оставка Калин Стоянов.

"Автоматите са крайното решение. Когато излязат на улицата въоръжени с автомати полицаи, значи другите неща не са сработили нормално. Или има пропуск на браздата, или реални дейности се заменят с пиар. Това е опасно за страната", каза още събеседникът.

По думите му обикновен полицай на границата трудно би разпознал потенциален терорист, който иска да влез в страната ни. Доц. Иванов посочи, че такива хора имат специфично говорене, походка, жестове, които могат да бъдат различени само от добре обучени хора с дълга практика.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен2340 ) И аз също смятам, че украинските служби са ги наели, но небива така, като американците да ръсим глупости ако се самоуважаваме. Има вероятност да са бягали към украйната не защото са наети от СБУ, а защото са си мислели, че там руснаците немогат да ги докопат, и защото украинците в никой случай няма да ги предадат на руснаците. Възможно е теоретически. Но са с нисък интелект - Не разбират, че са щели да ги убият веднага, изобщо разчета не е бил да останат живи, и пари да получа
231
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човека ви пита: защо аджеба тези убавци са тръгнали да бягат в Украйна? Защо не в Азербейджан, Казахстан, Грузия, все страни където им би било много по добре. Защо ТОЧНО Украйна? Има резон този въпрос. Ама гледам нашите "специалисти" не искат да го коментират.
230
8
 
9
 
! Отговори
Факт е преди 1 месец
Този когото докараха от болницата със смлените бъбреци и с катетър дето уж бил оказал съпротива при задържане е в това състояние защото е единствения който не се признава за виновен защото няма семейство и деца,само на 19г.е.Останалите се признават за виновни даже и за убийството на Кенеди защото са ги заплашили че ще постъпят по същия начин с жените и децата им.Такава е действителността която хората описват в коментарите и грам не вярват на официалната версия.Гласуване 87%+ но реалността едруга
229
4
 
6
 
! Отговори
Факт е преди 1 месец
"За тъпичките: не са руските служби"=>Толкова по-зле,защото като показват на хората тези пребити нещастници,за които никой не вярва,че са извършителите защото не са,тази очевидна лъжа само кара хората да мислят,че именно руските служби са.Няма значение дали е вярно или не,има значение,че създадоха такова мнение у населението.Има много видеа,всеки снимал стелефона и много неприятни за службите подробности излизат.Хората все повече се замислят и не вярват.Ако това е бил замисълът на ЦРУ,всичко е 6
228
8
 
5
 
! Отговори
Факт е преди 1 месец
че тези хора с невисок интелект са изкупителните жертви, но не и извършителите.Хиляди коментари има под видеата с тези "терористи" и всички обикновени руснаци питат "За *** ли ни вземате". Има свидетелства на очевидка,че един от извършителите говорел и ги псувал на чист руски език, без никакъв акцент,а тези нещастни овцое%и дори не знаят руски.Много черни точки натрупа Путин - първо Пригожин, сега този атентат.Накрая май ще успее да предизвика "руския бунт - безмислен и безпощаден"
227
6
 
9
 
! Отговори
никой преди 1 месец
Само американците и ЦРУ могат да направят атентат срешу собствения си народ с цел да започнат война и да печелят
226
2
 
8
 
! Отговори
никой преди 1 месец
До 224 Христо Христов. Така е христо и 85 процента не ходят да гласуват и 85 процента са русофили, напук на тридесет години наливани пари в медии и нпо та за да обърнат този процент
225
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не им е лесно на центаджиите. Задокеанските им стопани казаха, че е атентат организиран отвън, а те горките от два дена се напъват да съчинят правдоподобна история как руснаците сами си го организирали. Ето това вече са хора с невисок интелект.
224
2
 
3
 
! Отговори
Хе хе преди 1 месец
До Българин Аз пък виждам Харвард
223
1
 
1
 
! Отговори
Документирано преди 1 месец
До доктор Уотсън Има ,има ! Гриър ,шофьорът . Очеизвадно е ?
222
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само откъсът "Четирима терористи с невисок интелект" е истина в тази п0мия, кято сте изсипали. Всичко друго са лъжи и угодничене на Шефовете. Ама те не ви гледат бе, хора! И така и така ще ви подхвърлят огризките, за които сте се разбрали.Та за публиката: Четирима терористи с невисок интелект - да, така е -очевидно са натискали спусъци в много детайлно организирана акция и логистика на едни не особено тайни служби с доста по-висок интелект и гигантски ресурси. За тъпичките: не са руските служби
221
14
 
27
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
А у нас 85% са с нисък интелект и това, че гласуват да слугуват на Брюксел не шокира никого.
220
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Службите са се постарали терористичния акт да мине достатъчно добре, а терористите са се постарали да бъдат хванати достатъчно лесно.
219
8
 
4
 
! Отговори
Ш. Холмс преди 1 месец
До д-р Уотсън: Да, и ние така бяхме чували. А също и че бил комунист, живял в СССР и сигурно са го вербували от КГБ да убие президента на САЩ. И са го научили да стреля като същи обучен снайперист.Но не щеш ли, някой си любител заснел още нещо...И то никак не съответства на версията. В сегашния случай такива пропуски няма: ФСБ/КГБ пипа здраво (буквално) и нискоинтелектуалните субекти ще си признаят всичко, вкл. и убийството на Кенеди.Има само един неизпипан детайл: рублите!Грешка, бяха долари...
218
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При изстрелите от автоматите хвърчат искри - това е, когато оръжието не е добре съхранявано и в цевите се появи ръжда" - тука се изцепи като зряла круша. Не хвашала автомат.
217
3
 
10
 
! Отговори
доктор Уотсън преди 1 месец
До Ш. Холмс. Неее! За убийството на Кенеди всичко отдавна е изяснено. Единственият убиец е Ли Осуалд. Няма други!
216
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ислямска държава пое отговорност, след жесток побой терористите си признаха, че са наети от нея, нашите копейки им викат " не, не сте вие", а на ислямското крило му заявяват "вие не сте афгани, вие сте украинци"!. Да им гледаш акъла и да се кръстиш. То бива елементарщини, ама ...
215
0
 
4
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
До Боби бре. аз па си мислех че са им свършили боеприпасите.
214
3
 
4
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До Боби да и са ги водили джон траволта и оная с готините цици. предрусал си с парола риба меч до толкова, че аи-то ти пише "пожарникартски". 12 човека е европейско по кол оф дюти, не специална операция.
213
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и интелекта на блядистанците е долу-горе толкова, та са си лика-прилика