Зеленски: Въпрос на време е употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия

Обновена: 31 май 2024 22:18 | 31 май 2024 22:17, Анисия Иванова
407
Зеленски: Въпрос на време е употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия е „въпрос на време“, предаде Ройтерс.

Останал без оръжия и хора на фронта, Киев засили натиска срещу западните си съюзници да премахнат ограничението за извършване на удари в руска територия, за да може да отблъсква по-добре руското настъпление.

„Мисля, че използването на каквото и да е оръжие, западно оръжие, на територията на Русия е въпрос на време. В противен случай не става дума само за мир", каза Зеленски пред журналисти по време на посещение в Стокхолм.

Украйна подчерта спешната необходимост от използване на оръжия, доставяни от Запада, за нанасяне на удари на територията на Русия, докато се защитава от руското настъпление в североизточната част на Харковска област.

Тази пролет Киев се оказа в неизгодно положение след 27-месечната пълномащабна инвазия, тъй като се сблъска със забавяне на военната помощ от САЩ, увеличаване на атаките срещу енергийната ѝ инфраструктура и стремежа на Русия да разшири фронтовата линия.

Американският президент Джо Байдън без много шум даде разрешение на Киев да обстрелва цели в Русия, които се използват за офанзивата в Харковска област.  

Зеленски съобщи, че Украйна е „получила съобщение от американската страна рано сутринта“ днес, което означава „стъпка напред“ в защитата на хората в селата по границата с Русия. Той не съобщи допълнителни подробности за водените разговори със САЩ.

Украинският президент уточни, че все още не знае възможните ограничения, свързани с използването на дългоочакваните изтребители Ф-16, но обърна внимание на въпроса за справедливостта на обсъжданията, като заяви, че Украйна трябва да може да отвръща на руските удари, съобщи БТА.

Германия, друг основен съюзник на Киев, сигнализира, че е отворена към използването на оръжията, дарени на Украйна за нанасяне на удари по военни обекти, подпомагащи атаките в Харковска област.

Франция също зае подобна позиция, заявявайки, че на Украйна трябва да бъде позволено да нанася удари по военни обекти, които Русия използва за нападения на нейна територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обаче укрите си верват че ако руснаците ги избомбят с атомни бомби АМЕРИКА ще отмъсти за тяхната радиоактивна пустош с масиран ядрен удар по територията на Русия.Обикновено анимационните филмчета в интернет спират в този момент.Обаче реалноста ще е че хиляди руски ракети ще полетят към САЩ в такъв случай.И тъй като САЩ не се управлява от дедо Байдън който си е дементен отвсякъде (та той не знае къде е за бога вижте го как гледа!) Американците едва ли ще рискува.И така с укрите.Трагикомедия.
179
2
 
17
 
! Отговори
А бе преди 3 месеца
За не знам кой път в историята всичко сочи за предстоящ як мечешки въргал.Който е ръчкал мечката все е опитвал ласките и.Само наркоманите могат да вярват,че мечката ще бъде победена.
178
0
 
9
 
! Отговори
11111111111 преди 3 месеца
Е, какво ще направи като стреля, не знае ли какво ще последва!
177
11
 
0
 
! Отговори
Фют преди 3 месеца
Ей, чебурашките не спят. Кълват като гладни кокошки тук.
176
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Западно лицемерие! Може да умират хора от глад и епидемии, да ги ибиваш един по един, но 1000 не може, геноцид е!?
175
4
 
9
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 3 месеца
За да го изберат със 100% при 0% избирателна активност украинците на фронта му вярват на него и на депутатите си,които твърдят,че забраната за нанасяне на удари по руските войски преди да преминат границата е причина за многото им жертви на бойното поле.ОПРАВДАНИЕТО Е НАМЕРЕНО."Спете спокойно деца".Западът говори за победа над Русия,но първото основание за ядрен удар е опастността от загуба на руска територия?А такива са вече Крим и новите две области?Е,Русия няма как да загуби,но мир няма.
174
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Направи го и ще изтепеш маса украинци, че те на талази търсят спасение точно при "агресора" и "врага". Защо ли намират, че в Русия е много по-демократично и богато, отколкото живота при зеления нелегитимен потник?
173
4
 
18
 
! Отговори
Мислете малко преди 3 месеца
Дядото във САЩ бил дал зелена светлина но всичко се контролира от ЦРУ и после трябва някой друг да му сменя пампеpca. То така се побеждава Русия..
172
3
 
7
 
! Отговори
Подобно преди 3 месеца
Нашия закон за самозащита! Ако разбойника те нападне само с брадва, нямаш право да го застреляш!
171
3
 
16
 
! Отговори
ароматния пръч преди 3 месеца
Досега с какво бомбандират Белгород,Крим?Както показа ВСВ англоамериканските бомбандировки над германските градове не предизвикажа масов бунтове срещу нацистите,а обратното.От Харков до Москва са 700 км,а Германия не им даде ракети Таурус с до 500 км.Нищо не се е променило,само отчитат дейност,по-скоро вдигат духа на украинците на фронта.Могат да стрелят по мирното население в Белгород,но ти да видиш,нямали били разрешение да стрелят по руските войски на границата в руска територия?Приказки.
170
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Въпрос на време е да ти изпраскат една атомна бомба в Киев.
169
7
 
18
 
! Отговори
Хемус преди 3 месеца
Руснаците само като ви покажат,какво държат в едни хангари и всички ще се изпокрият като мишки
168
3
 
12
 
! Отговори
Поредният Жид преди 3 месеца
Отговорен за БезБрой Избити Бели Славяни - Никога Няма да Забравиме!
167
5
 
12
 
! Отговори
За незапознатите преди 3 месеца
От 21 май това надрусано и неадекватно същество е НЕЛЕГИТИМЕН президент на провалената държава Украйна и няма абсолютно никакво законно или морално право да говори от името на украинския народ, който иска само мир и край на войната сега, а не още повече оръжия, убийства и погребения
166
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленски побеждава но защо тогава трябва да има жестока фалшификация и отявлена манипулация на лайковете.
165
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Коментар 235 кърти мивки направо хаха наъовски ракети в Москва ахахаха приказки от хиляда и една нощ
164
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой е Зеленски?
163
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този клоун не разбра ли, че скоро неговата страна ще бъде разделена, също, както корейците? Само подскача, ама и той ще яде хурката в най-скоро време. Дано нашите управници, да спрат подкрепата му, иначе и ние може да пострадаме.
162
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колко *** трябва да си,за да мислиш 4е някои може да победи Русия по военен път.до един ще загинат с децата си ако трябва но ще победят.ама какви били,ама какво ели и пили.ама къде ходели до тоалетна,но са родени за едно и много скоро ще го покажат...много скоро....
161
7
 
5
 
! Отговори
Но преди 3 месеца
Дъртите алгоголици са в мОсковията бе москаль. Така че вокзал и чемодан. Апартаменти ще сънуваш в Сибир. Нали имаш един чревен тракт, скоро и с язва, колко панелки ти трябват.