Зеленски: Следващите седмици ще определят хода на войната

Безпилотните самолети FPV всъщност спасиха фронта, каза той
5 юни 2024 07:00, Анисия Иванова
291
Зеленски: Следващите седмици ще определят хода на войната
Снимка: БГНЕС/EPA

„Следващите седмици ще определят хода на войната до края на годината“, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от "Киев Индипендънт“.

Зеленски подчерта, че основните и най-силни атаки на Русия в момента са в Донецка област, където силите на Москва постоянно напредват и добави, че областта остава основна цел на Кремъл.

Руските войски, които се придвижват на запад от руините на Бахмут и Авдийвка, са успели да превземат десетина малки села и да се доближат до Часив Яр.

Украинският президент отново заяви, че ситуацията в Харковска област е "стабилизирана", и благодари на "всеки командир и войник", участвал в усилията.

Зеленски подчерта ключовата роял на дронове през последните седмици.

"В момент, когато очаквахме артилерийски доставки от нашите партньори, безпилотните самолети FPV всъщност спасиха фронта", каза той.

"Следващите седмици ще определят цялото лято и в много отношения цялата година - както по отношение на срещата на върха за мир, така и по отношение на сплотяването на света около Украйна, отношенията ни с ЕС, позициите на фронтовата линия и вътрешното производство", добави Зеленски. | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички диктатори и агресори приключват по един и същи начин. Така е но в конкретния случей Зеленски е диктатора. Неговия мандат завърши а той се самопровъзгласи за президент. зеленото джудже наркоманче ще трябва да бега
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 108. Нямат нужда от помощ. Ти обаче защо не си в Украйна на фронта. На зеленски му трябва пушечно месо.
71
6
 
5
 
! Отговори
Виц преди 3 месеца
Един руски виц който чух от филм по телевизия Алфа. Руснак рибар хванал златната рибка. Пусни ме и ще ти изпълня едно желание. Пуснал я той , а тя: Какво е твоето желание ? Да стана герой на Русия. Нямаш проблем , казала рибката и го изпратила сам на фронта с два пистолета , срещу пет украински танка.
70
3
 
3
 
! Отговори
Алтън Джон преди 3 месеца
То това се върти от две години как "следващите няколко седмици определят изхода на войната". Давай следващата новина - идват избори, те са ни по-важни на нас българите. Украйна е буферна и за Европа и за Русия, а знаем кой обира шамарите като се бият двама и си по средата. Навремето ние бяхме така за Варшавският договор.
69
10
 
7
 
! Отговори
Магелан преди 3 месеца
Шок и ужас.На Путин догодина неговите хора ще ми спретнат атентат и ще го убият.Въпроса е на къде ще тръгне после Русия и с какви нови други болшевишки психопати ще се появят.Защото в тази дивашка страна всичко в възможно да се появи?
68
6
 
12
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 3 месеца
да де, ама в розовите нарко-сънища на тва на снимката може и да има нещо,което според него "всъщност спасява фронта" и,че в "следващите седмици ще определят хода на войната", ама старателно укрива,че всеки ден 1-2 хилки от укровермахта му скоропостижно се утилизират, точно по плана за неусетно,постепенно,методично и систематично денацификациране на бивша укриана,без много шум (и без много пленници).Чака се само да отмине бленуваната от него "среща на върха за мир".След нея ще се включи на турбо
67
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украинският"президент"абе по спомен това нещо вече не е президент на Украйна,поради каква причина го спрягате с това звание?
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 98. Ха ха ха
65
1
 
10
 
! Отговори
Хах преди 3 месеца
Защо ни занимавате с този клоун наркоман, та той вече е никой?!
64
13
 
3
 
! Отговори
Магелан преди 3 месеца
Шок и ужас .Догодина войната ще се премине на руска територия като ще започна в самата Русия гражданска война и бунтове.До 3,4 години Русия ще се разпадне .Почети целия Сибир става китайски който обсега икономически си е такъв.Има много вътрешни републики като Чечня и Башкирия ще поискат независимост от Кремъл.Далечния руски изток ще се отдели.На блатнай ножици ще им остане една Москва И Петербург Честито българчета зомби русофилчета.
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колко ветра останаха до Крим ?
62
5
 
2
 
! Отговори
ЦСКА София преди 3 месеца
'"Ако те набарам на една ръка разстояние ще ти обясня нещата много бързо".Ватенки миризливи и пробити. Амчи *** извън София, където те пазят МВР и прокуратурата, герой жълтопаважнии.
61
2
 
21
 
! Отговори
я па тоя преди 3 месеца
Само на него ли не му е ясно, че ходът на войната отдавна е предопределен. Вместо да обикаля фронтовата линия да окуражава войниците и да се запознае с действителното положение, той обикаля света с кортежи, спи в най-скъпите хотели и резиденции, храни се като някой шейх-милиардер и бръщолеви нелепости как щял да победи Путин и Русия. Някой да му надене усмирителната риза.
60
1
 
6
 
! Отговори
Време е преди 3 месеца
За нов Народен съд. Добродушкото Сталин ни остави тежко наследство. Демокрадите нямат оправия. Ще сърбаме попарата.
59
2
 
16
 
! Отговори
Хи хи преди 3 месеца
Абе някой знае ли кво стана със 62-та милиарда доларес помощ от САЩ, куда са денгите, да не са пашли на Г-У-Й ??
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 78... Да не си патил...
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По същата логика палестинците могат да си организират събиране с други държави и да решат хода на войната без участието на Израел...
56
0
 
6
 
! Отговори
Иван Вазов преди 3 месеца
Подаде се конница и затопурка насам. Толкова войници! Навярно бачо й е там. Тя чака, без да мигне. Конницата навали, после се изкачи шумно при тях и мина. Кина махна с ръка на двамата офицери, които яхаха малко отзад. Капитане, бачо иде ли? попита тя просълзено.Офицерите спряха и погледаха учудено. Кой ти е бачо? попита единият. Бачо Стоян! Наш бачо Стоян! изкрещя нетърпеливо Радулчо, учуден как може тоя пременен капитанин да не знае, че Стоян им е бачо.
55
14
 
7
 
! Отговори
Гост преди 3 месеца
Бой по руските кратуни !
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зелениково казва че ойната няма да спира въпреки"мирните конференции"