В Куба акостираха четири руски бойни кораба

Москва определи визитата като "неофициална"
Обновена: 12 юни 2024 22:43 | 12 юни 2024 22:43, Инна Ангелова
399
В Куба акостираха четири руски бойни кораба
Снимка: Pixabay

Под внимателния поглед на Вашингтон четири руски бойни кораба са акостирали в Хавана, столицата на Куба, съобщава БНТ.

Визитата се възприема като демонстрация на сила от страна на Москва на фона на напрежението със Запада заради войната в Украйна. Руската флотилия пристигна на карибския остров след ракетни учения в Атлантическия океан и хвърли котва само на 145 силометра от Флорида. В състава ѝ влизат фрегатата адмирал Горшков и ядрената подводница "Казан", които носят хиперзвукови ракети "Циркон".

От Москва определиха визитата за “неофициална” и е част от почивка на екипажите. Според Хавана, никой от корабите не носи ядрено оръжие и петдневният им престой в Куба не представлява опасност за региона.

Според BBC руските кораби дават ясен сигнал на Кремъл към столицата Вашингтон за това  какво се смята за влизане в задния двор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До "още по-добр. Наивник! Рашките дават за официална статистика не каквото е вярно, а каквото ги устройва. Още от времето на КГБ е така. Техни сънародници са го описали в книги и други материали. Повечето са цензурирани, но по старите библиотеки може да се намерят и първоначални версии.
149
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен Снимката не е от онези кораби бре. Просто журналистите слагат някаква снимка с кораби за илюстрация. Можеха да помолят Бареков, да им прати снимка от събитието, но вземал скъпо, щото вече не е политиката и го гони глад. Да не си наивна копейка, че вярваш на всяка снимка и рисунка?
148
6
 
8
 
! Отговори
До "още по-добр преди 4 месеца
Хубаво е след, като ни казваш да прочетем от миналото Рейгън, да вземеш пък ти да се запознаеш и прочетеш за настоящето, а именно чия икономика върви напред, както и какво е необходимо на една икономика да се развива - от суровини, през производство, та до краен потребител. И след това си сравни цифрите от едната страна (САЩ и подчинените й страни, в т.ч. Европа) и от друга Глобалния юг(БРИКС, където скоро ще е и Турция). Успех! ;)
147
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 197 Аз чух друго. Путин ще праща предани копейки на този фронт, разчитайки, че от "любов необяснима" няма как да му откажат. Ако откажат, значи през цялото време яко са лъгали него и всички останали, че са за Раша и всичките и паметници.
146
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На снимката се виждат 5 кораба... Кой от тях НЕ Е акостирал в Куба?
145
4
 
8
 
! Отговори
Шолц преди 4 месеца
Кажете за подводницата, как се е "скрила" в Мексиканския залив и вече трети ден два американски радарни самолета кръжат и не могат да я открият.
144
7
 
11
 
! Отговори
още по добре преди 4 месеца
Колкото повече путин се разпилява, демонстрира "мускули" и пилее ресурсите на русия, толкова по скоро ще фалира тази държавица. Спомнете си Рейгън и ще се уверите ,че е така.............
143
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 193 Каква родина са имали българите? НРБ беше един съветски концлагер с бодлива тел и открити листове на 30 км от ВЪТРЕШНАТА страна на границата.
142
8
 
11
 
! Отговори
Питащ преди 4 месеца
Освен да заплашват с нещо друго да се похвалят блатните неграмотници?На толкова близо от Обетованата земя,ако успеят да избягат,един няма да остане за наряд копейки смачкани!Така или наче в Sunny Isles and North Miami са превзели и окупирали арогантните рушнаци,на тези е достатъчно само легален престой да им дадът и ще преплуват на гума въпросните километри а корабчетата скраб и зян от цигара ще заминат!Беднотията и глада е по-силна от атома копейки жалки,проумейте го!!!!
141
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Баровець, хем ще я черпиш коктейлче, хем ще й направиш кефа. Тя е на кяр.
140
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
179, българите имаха Родина, когато тази земя България и всичко на тази земя беше тяхно. Сега, след 33-4 години грабеж на националното богатство от шепа тарикати-крадци, се намира някой, който търси "патриоти" по-гламави от него "да бранят родината" - да дават живота си за откраднатото от него и от неговите ментори.
139
5
 
4
 
! Отговори
Баровець преди 4 месеца
Дреме ми, аз там ходя да клатя убави кубинки. Срещу едно коктейлче я Хавана виеха, може да клатиш всяка мулатка, еббат се много добре
138
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Дедо За какво му е на САЩ Куба пък? Да хранят още гърла. Споко, Русия няма да анексира Украйна. Ти си гледай твойто лозе, да не ти го анексира някой сърбин или възрожденец.
137
8
 
11
 
! Отговори
Глупостите на преди 4 месеца
копейките в началото ме забавляваха. Сега все по-малко. Тревожа се за умствения капацитет и психичното здраве на част от населението. Наистина ли си вярват на невероятните истории или знаят, че не е вярно, обаче наистина постват за пари? 1. В първия случай са митомани. Трябва да посетят психиатър. Митоманията е типична само за детската възраст, после е болестно състояние. Ако е вторият случай, са луди за връзване. По-тежката диагноза. Никакви пари не оправдават подобна професия. За тези няма лек
136
11
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 4 месеца
Ако Русия анексира Украйна, какво пречи на САЩ да анексира Куба?
135
5
 
11
 
! Отговори
Капитан преди 4 месеца
Кузя повече няма да плава, непоправимо счупен е, вечна му пепел...
134
3
 
2
 
! Отговори
абе преди 4 месеца
да ни дадат и на нас един такъв кораб, че то какви партньори сме с една раздрънкана подводница, която излезе в морето, не можа да потъне, и я върнаха обратно...гола вода сме, айрян без кисело мляко!
133
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Точно! Колко пъти ще постваш това? Записваш си го, щото не можеш да си го запомниш ли? Пий гингко билоба. Казват, че помагало. Но при фейкова циклофрения -не. По този въпрос ще трябва да посетиш доктора си.
132
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Димящий Куzzя там ли е? Без него, закъде?
131
9
 
7
 
! Отговори
Точно! преди 4 месеца
за какви бойни корабчета говорите?....страхът на янките е от друго, не могат да открият къде е най-голямата ядрена подводница "белгород" /187 м./ която има защитни системи от радари и сателити и носи ядрените торпеда "посейдон" наричани оръжието на апокалипсиса....две от тях са в атлантика, насочени към ню йорк и вашингтон, правят цяло крайбрежие на пустош!