В Куба акостираха четири руски бойни кораба

Москва определи визитата като "неофициална"
Обновена: 12 юни 2024 22:43 | 12 юни 2024 22:43, Инна Ангелова
399
В Куба акостираха четири руски бойни кораба
Снимка: Pixabay

Под внимателния поглед на Вашингтон четири руски бойни кораба са акостирали в Хавана, столицата на Куба, съобщава БНТ.

Визитата се възприема като демонстрация на сила от страна на Москва на фона на напрежението със Запада заради войната в Украйна. Руската флотилия пристигна на карибския остров след ракетни учения в Атлантическия океан и хвърли котва само на 145 силометра от Флорида. В състава ѝ влизат фрегатата адмирал Горшков и ядрената подводница "Казан", които носят хиперзвукови ракети "Циркон".

От Москва определиха визитата за “неофициална” и е част от почивка на екипажите. Според Хавана, никой от корабите не носи ядрено оръжие и петдневният им престой в Куба не представлява опасност за региона.

Според BBC руските кораби дават ясен сигнал на Кремъл към столицата Вашингтон за това  какво се смята за влизане в задния двор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ФАКТ Такива са само частично. Най-близо са до по-светлата боя на арабския свят. Подсъзнателно харесват исляма. Зов на кръвта, няма как.
129
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Dd Добре, че българите не са славяни, нито монголи. Срамно е да имаш родство с Раzия. Голям срам.
128
8
 
8
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 месеца
Руснаците НЕ са славяни и никога не са били! Угро-фини омешана с *** от блатата! Реално това е положението!
127
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Американците даже не не отчитат тези шлюпки. Те са страшилища само в очите на копейките, страхливци по природа, защото са така устроени най-много да вярват на най-големите лъжци. Не чакай да бранят родината от когото и да било. Поредните лъжепатриоти, силни само на думи и в тълпа. Виж, да се съберат в група и да набият българин, който не е от техните, това го могат.
126
6
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
Евроатлантиците да гледат, да не им влезе и йа тях в задния двор :p
125
5
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
Какво ще рече "в задния двор"? Това, което си мисля ли?
124
6
 
10
 
! Отговори
Dd преди 4 месеца
Браво на славяните, единствените, които имат силата да се опълчат на Американците. Русия е държава, която не може да фалира, защото не е изтеглила принтирани пари от банките и не си е продала държавата.
123
10
 
5
 
! Отговори
Ватник Нагъл преди 4 месеца
Копейки леко, превъзбудени сте! На снимката е не се виждат черни сажди на хоризонта. Това е от учение на щатския флот 2002г. Първата фрегата с номер 36 е USS UNDERWOOD, следва ракетен крайцер USS TICONDEROGA (47). После е USS CARNEY, следва USS WINSTON CHURCHILL а последен е USS TAYLOR. Руските наците имат 4 съда като два от тях са влекач и цистерна/товарен за въглища и мазут.
122
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Копейските тролейбуси сън не спали тази нощ да броят корабчета и да пишат елементаризми. Митрофанова свърши парите, те пишат по инерция, лаф да става)))).
121
9
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
за какви бойни корабчета говорите?....страхът на янките е от друго, не могат да открият къде е най-голямата ядрена подводница "белгород" /187 м./ която има защитни системи от радари и сателити и носи ядрените торпеда "посейдон" наричани оръжието на апокалипсиса....две от тях са в атлантика, насочени към ню йорк и вашингтон, правят цяло крайбрежие на пустош!
120
11
 
3
 
! Отговори
Любопитен преди 4 месеца
Как е, превзеха ли Вовчанск? Напредват ли, напредват ли?
119
3
 
9
 
! Отговори
Aз броих, ама са преди 4 месеца
Пет! Затова и е и шубето. Другия път руснаците ще кажат, че пратили две, то са 15.
118
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така-така. Недоразвитите от краваршингтон докато не видят малко ракети насочени към тях няма да се усмирят.
117
15
 
5
 
! Отговори
Лелей преди 4 месеца
Ко стаа с ония C400 дет ги бехте приготвили да стрелят по Харков и да рушат блокове и къщи и да се тероризира населението на макс за вашия *** кеф , за един приател питам ?
116
6
 
12
 
! Отговори
Стига преди 4 месеца
с това Черно море! Няма как да са излезли оттам. Босфора е забранен за военни плавателни съдове, независимо от чия страна са. Иначе руснаците никого не заплашват, нормално е да спрат за почивка и ремонтни дейности в приятелска страна, къде да се очаква да спрат в САЩ или на канадските брегове ли? Ами американските кораби къде са? Ако Ердоган не беше затворил Босфора, отдавна да са и в нашето море.
115
16
 
7
 
! Отговори
Off преди 4 месеца
Най-важен от тези кораби е влекача - с такъв извлякоха Кузя (единствения руски самолетоносач, който сега почива в мир), като му се скапа въглищния двигател около цяла Европа.
114
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ФАЩ се насиратт а дори не са со техните граници както правят с Окрайна.
113
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С кви пари са осъществили тоя "десант". ФСБто пак ли е самоубило някой и друг милионер? Накрая Путин може да поиска средства от верните си копейки по света. От Костя помощ да не чака. Веднага ще ги разлюби, ако го ударят в портфейла или го поканят на фронта. Той е шмекер и бъзльо. Да го търсят само за речи или създаване на фейкове. Там еша си няма.
112
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
украинския флот остана с две гумени лодки, кво да правят в Черно море
111
14
 
19
 
! Отговори
Ха ха преди 4 месеца
Руснаците акостираха в задния двор на дЕдо Байдън.