Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!

Това може да има последици за войната в Украйна
19 юни 2024 20:06, Нели Христова
398
Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!
Снимка: БГНЕС

Русия и Северна Корея са подписали споразумение, което предвижда "взаимна помощ" в случай на "агресия" срещу която и да е от тях. Това е заявил президентът Владимир Путин, който е на посещение в КНДР.

Руският президент също така нарече позицията на Пхенян за Украйна "поредно доказателство за суверенната му политика".

Путин обърна внимание на изявленията на Съединените щати и други страни от НАТО, които се съгласиха да позволят на Украйна да нанася удари по цели на територията на Русия с оръжия, доставени от Запада.

"Това не са само изявления, това вече се случва и всичко това е грубо нарушение на ограниченията, които западните държави са поели в рамките на различни международни задължения", каза Путин.

Русия също така не изключва развитието на военнотехническо сътрудничество със Северна Корея във връзка с подписания Договор за стратегическо сътрудничество, заяви Путин след разговори със севернокорейския лидер Ким Чен Ун: "Руската федерация не изключва за себе си развитието на военнотехническото сътрудничество с Корейската народнодемократична република в съответствие с подписания днес документ."

От своя страна Ким нарече Русия "най-честния приятел и съюзник" и посочи Путин "най-скъпия приятел на корейския народ", според доклад на държавната агенция РИА.

Ким Чен Ун каза пред репортери, че Северна Корея ще отговори "без колебание" на "инциденти или войни", пред които е изправена или неговата страна, или Русия, след подписването на новото споразумение с Москва.

Ким не уточни какво ще доведе до отговора или какво смята за "инцидент или война".

"Няма да има разлики в тълкуването или колебание в изпълнението на задължението да реагираме с обединени усилия на различни инциденти или войни, които вече са изправени пред нашите страни или ще се изправят пред нас в бъдеще", каза севернокорейският лидер .

Ким също така обяви, че отношенията между Северна Корея и Русия са надградени "до новото ниво на съюз".

Новият договор между двете страни е "напълно мирен и отбранителен", добави Ким.

Той каза, че договорът ще ускори създаването на "многополюсен свят", където никоя доминираща държава не може да притежава хегемонна власт.

Този пакт за взаимна отбрана може да има последици за войната на Русия в Украйна. Русия може да включи Северна Корея по-общо в конфликта, цитирайки украинските атаки срещу руски градове като Белгород или региони, анексирани от Украйна, която сега счита за руска територия.

Сега също ще бъдат зададени въпроси за това какво може да направи Русия след това, за да смекчи санкциите срещу Северна Корея, след като наскоро наложи вето върху подновяването на надзорния панел на ООН.

Освен подробностите, които грабват заглавията, Кремъл казва, че други подписани документи включват споразумения за изграждането на граничен пътен мост и сътрудничество в здравеопазването, медицинското образование и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от Русия
В Русия осъдиха американски войник на близо 4 г. затвор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 164 Аха, и форумците веднага ти повярваха.)))) От раз. )))
150
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Браво! Нека американофилите и британовилите се пръскат от злоба, дребни рибки заблудени :) Нервите ви се скъсаха днеска с тази новина за договора между Русия и СК. Направо кръвното им гръмна на продажните американски слуги :)
149
6
 
13
 
! Отговори
РАЯ за Копейкаджиите преди 2 седмици
Русия, Беларус, Иран и Северна Корея ... все топ държави с висок стандарт и високи заплати, към които хората от цял свят се блъскат да емигрират. Вероятно за това, българските копейкаджии във форума им се кефят и са против демокрацията, НАТО и Европа !!!.
148
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ну знам, но синът на моя съученичка вече 30ти пъг ходи в Северна Колея и е влюбен в тази страна. Иска пак, но това е скъпички. Само пътя може да ги изцеди целогодишните доходи.
147
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Голям празник за народа! Получили са +100гр. ориз!
146
3
 
2
 
! Отговори
До АнонимеН преди 2 седмици
А, нашата задача е да набием канчето на такива като теб дето ни занимават с украинските си глупости
145
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Налазиха въzрожденските баби
144
1
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 2 седмици
Настръхнах. Много са респектиращи
143
6
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 седмици
ако човек погледне снизходително на напъните на така наречените "русофоби" ,би могъл и да се развесели...Ето примерно:-Нещастното пале сай изцепило:-"В Русия нема яйца"...?!...Като че ли у нас има,та внасяме от Украйна ?..Немало колбаси..?...Като че ли у нас има ИСТИНСКИ колбаси,а не технологични изделия от соя,сланина,"Е"-та ?..Какво каза Марулка?..-"Ти какво ядеш ?.-.Кренвирши,кожи,крака,перушина"....Що за малоумие ?!
142
4
 
2
 
! Отговори
До 153 преди 2 седмици
Ами ти там ли ходиш да ги търсиш ,а то тук е пълно с украински дето вместо да си защитават страната лежат по плажовете нацвъкани с татуировки като селска спирка с некролози и им дреме за Урколадия
141
4
 
2
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 2 седмици
Цяла Европа е футбол!Пълни стадиони,много весели хора,бири,купон!......КИЛЕШ ОТ 30 ГОДИ НЕМА ФУДБАЛ БЕ У ШЕСТА ПОЗИЦИЯ СИ !
140
1
 
0
 
! Отговори
Молотов преди 2 седмици
Пакта с Рибентроп!
139
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Биджигей . Обърни се към братските си руски гейове на Лазурния бряг. Те имат повече мангизи от общината. А може и от Възраждане да поискаш. Имат да връщат субсидии, пък и Копейкин е би-. Ще ти влезе в положението. Не забравяйте да си бучнете по едно руско знаме в з.ад.ника, нали?!
138
4
 
7
 
! Отговори
До 149 преди 2 седмици
Анонимен пълнеж,а украинските копейки като теб драпат като мишка в леген да си пробутват украинската простотия
137
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Събраха се двамата отритнати да си се жалват
136
3
 
6
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 2 седмици
МИ 100 000 КОРЕИЦИ ШЕ СТИГНАТ ЗА ПАРАДА У БЕРЛИН !
135
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
След като Китай, Индия и Бразилия го отрязаха, другаря пу.ти. ще се съюзи с единствения друг ***
134
0
 
2
 
! Отговори
До 124 преди 2 седмици
2 милиарда ли ще станат?
133
4
 
1
 
! Отговори
Биджигей преди 2 седмици
Васко, дай 400 иляди лева от бюджета на общината да се сабереме тука бидбжигейове да си направиме гей-парат в София, а? Сега сме в ЕС и НАТО, ние биджигейовете сме част от голямото семейство на еврогейовете и искаме и ние да парадираме както в еврогейовете в Брюксел.
132
1
 
4
 
! Отговори
PR преди 2 седмици
Трябваше да направят една обиколка на Пхенян, на бициклет!