US генерал: Войната в Украйна стигна до задънена улица

И двете страни трябва да намерят алтернативен метод
22 юни 2024 21:30, Инна Ангелова
323
US генерал: Войната в Украйна стигна до задънена улица
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Войната в Украйна е дотигнала до задънена улица, а Русия не е успяла да постигне целите си, но въпреки всичко не е готова да седне на масата за преговори. Също така руските войски претърпяха значителни загуби в хода на бойните действия, които продължават повече от две години. Това мнение изказа бившият председател на Обединения щаб на началник-щабовете генерал Марк Мили на среща в Принстънския университет, посветена на глобалните предизвикателства,  съобщава Voice of America.

Според Мили, когато нито една страна във войната не може да постигне военните си цели, са необходими преговори, но Русия не е показала желание да влезе в такива, а самият Владимир Путин – по думите му - "не е надежден партньор за преговори“, пише “Труд”.

"Малко вероятно е някой да успее да постигне политическо решение с военни средства. И двете страни трябва да осъзнаят това и да намерят алтернативен метод за решаване на политическия проблем – преговорите. Но трябва да бъдем реалисти – руснаците очевидно не са готови за преговори“, заяви Мили.

Американецът също така подчерта, че решението за водене за преговори ще зависи от Украйна, но едва ли ще се стигне до чисто военно решение за войната.

"Нито една от страните не е готова да преговаря и те ще продължат да се атакуват взаимно, освен ако на бойното поле не се случи нещо наистина непредсказуемо и неочаквано“, убеден е американският генерал. Той смята, че Путин възнамерява да възроди "нещо като Руската империя, да създаде буферна зона по границите си, да унищожи НАТО и да го отдели от САЩ“.

Мили подчерта, че предоставянето на достатъчно оръжия и издигането на украинската армия до ниво, при което да може изтласка 300 000 руски войници от своята територия, може да се окаже непостижима военна цел. По негови оценки числеността на руските сили на територията на Украйна в момента е около 200 000 войници.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от Русия
Въпреки спънките от Путин: Руснаците пият все повече и все по-често
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
6
 
15
 
! Отговори
КойНема паре за бeлo преди 1 седмица
Българите вече са изклаатени и от САЩ и Русия така че не им пука на кой ще се наведат щото те са се навеждали на много хора а резултата е никакъв. Сърбите например не са се навеждали на никой и главата им е вдигната до небето. Дори когато бяха във война със САЩ не са се молили на Русия за нещо. Ето това са мъжкари. Пускай Нешко Кеич вотка и джин :D
188
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русофоби в България са основно ромите поради нисък социален статус и за пари понеже НПО плаща да пишат против Русия. За пари го правят горкичките.
187
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Славянин къде изчезваш от време на време. Днес си мислех за тебе.
186
7
 
20
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
Евроглупци неразбрани!Обърнете внимание на коментар 222.Човекът много правилно го е написал.Къде ще складираме отработеното ядрено гориво.Досега руснаците поемаха ангажимента да си го прибират и съхраняват у тях.За тяхна сметка."Уестингхауз" не поема и никога и никъде не е поемал такива ангажименти.Къде ще го съхраняваме?Както сме"земя като една човешка длан"ще стане"вси дечица веселушки светят като крушки"..в името на правилния цивилизационен избор.
185
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Халва да купя ли майсторе ...
184
1
 
9
 
! Отговори
физик преди 1 седмица
Някои тъ@@пунгери само ме обиждат, но те нямат аргументи, аз говоря с факти и мога да докажа всичко, което казвам, на това не му казвам тролене!!!Аз съм преди всичко български патриот и пиша с убежденията си!!Бог да пази България!!!!
183
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Добро утре предателски генерале, тя войната в Украйна никога не е излизала от задънената улица, ама добре че след предатеството ти с/у Тръмп си се събудил и си го осъзнал. Кажи го на дяволите си господари демонратите. ***.
182
7
 
6
 
! Отговори
Тоя ко врещи? преди 1 седмица
Дайте оръжия и на Путин,нали сте се договорили!
181
5
 
5
 
! Отговори
многоточковия идиот преди 1 седмица
не може избяга от себе си!!!
180
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
2 Сатанки у Киев и войната свършва :)))
179
3
 
16
 
! Отговори
физик преди 1 седмица
Освен това руснаците си прибираха в Русия отработеното ядрено гориво от АЕЦ - Козлодуй, а сега ще си го заравяме в България..............правим хранилище за радиоактивни отпадъци в Нови Хан.............подозирам, че западните държави(Англия, Франция и САЩ) имат един пъклен план- да превърнат България в гробница на радиоактивни отпадъци.................това е много опасна игра, дано излезна лош пророк!!!
178
6
 
12
 
! Отговори
само олигофрени преди 1 седмица
като БГ-политици могат да подарят или продадат на символична цена два работещи ядрени реактора на чужда държава - Украйна!!Няма такива идио@@ти в целия свят, очаквам токът да става все по-скъп и след време да го купуваме от Турция и Румъния!!!
177
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Още един животновъд.
176
9
 
12
 
! Отговори
оставете Украйна преди 1 седмица
имам информация , че в АЕЦ - Козлодуй има изтичане на радиация, откак Уестингхаус (фирма на САЩ) влезнаха там......сега руските реактори ще работят с американско ядрено гориво. Тая игра е много опасна, работи се с уран(той има няколко изотопа), това не е като да продаваш домати и краставици на пазара. Една малка вариация в изотопния състав на урана и може да стане белята - авария като тая в Чернобил!!!Това ви го казвам като ядрен физик, играем си с огъня..............дано излезна лош пророк!
175
5
 
3
 
! Отговори
До 212 преди 1 седмица
Бе ходят и рашаните по света. Актуално чакст на мексиканската граница да се вредят.
174
3
 
5
 
! Отговори
тоя генерал преди 1 седмица
да си гледа пенсията, а не да коментира теми, които не разбира!!!
173
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сащ знае , че е въпрос на време да изгуби имперските си територии, за това като римляните, насъсква племената едно срещу друго в териториите , които изоставя да ги отслабва. Племента ако се обединят ще смачкат империята
172
5
 
14
 
! Отговори
Стана ясно преди 1 седмица
Няма как зеления наркоман и хунтата и фашистите около него да победят най-голямата ядрена сила в света - Русия!!Мокрите мечти на евро-атлантиците няма как да се сбъднат, поняли???
171
5
 
7
 
! Отговори
Руснак преди 1 седмица
Всеки който е бил в Америка ще ви каже че хората там не са от най здравите в света. Първо че въздуха не е много чист понеже в Аризона постоянно се тестват разни оръжия. Второ че работят по 15 часа и ядат на крак в офиса или в колата на път за вкъщи през Мкдоналдса където е вкусно и калорично но не и ако със залежал начин на живот.
170
0
 
2
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 седмица
Бря! Така ли?