US генерал: Войната в Украйна стигна до задънена улица

И двете страни трябва да намерят алтернативен метод
22 юни 2024 21:30, Инна Ангелова
323
US генерал: Войната в Украйна стигна до задънена улица
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Войната в Украйна е дотигнала до задънена улица, а Русия не е успяла да постигне целите си, но въпреки всичко не е готова да седне на масата за преговори. Също така руските войски претърпяха значителни загуби в хода на бойните действия, които продължават повече от две години. Това мнение изказа бившият председател на Обединения щаб на началник-щабовете генерал Марк Мили на среща в Принстънския университет, посветена на глобалните предизвикателства,  съобщава Voice of America.

Според Мили, когато нито една страна във войната не може да постигне военните си цели, са необходими преговори, но Русия не е показала желание да влезе в такива, а самият Владимир Путин – по думите му - "не е надежден партньор за преговори“, пише “Труд”.

"Малко вероятно е някой да успее да постигне политическо решение с военни средства. И двете страни трябва да осъзнаят това и да намерят алтернативен метод за решаване на политическия проблем – преговорите. Но трябва да бъдем реалисти – руснаците очевидно не са готови за преговори“, заяви Мили.

Американецът също така подчерта, че решението за водене за преговори ще зависи от Украйна, но едва ли ще се стигне до чисто военно решение за войната.

"Нито една от страните не е готова да преговаря и те ще продължат да се атакуват взаимно, освен ако на бойното поле не се случи нещо наистина непредсказуемо и неочаквано“, убеден е американският генерал. Той смята, че Путин възнамерява да възроди "нещо като Руската империя, да създаде буферна зона по границите си, да унищожи НАТО и да го отдели от САЩ“.

Мили подчерта, че предоставянето на достатъчно оръжия и издигането на украинската армия до ниво, при което да може изтласка 300 000 руски войници от своята територия, може да се окаже непостижима военна цел. По негови оценки числеността на руските сили на територията на Украйна в момента е около 200 000 войници.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от Русия
Въпреки спънките от Путин: Руснаците пият все повече и все по-често
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
3
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 1 седмица
Китайски националисти пък искали да им се върне Владивосток :DМексико си иска Тексас
127
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е как ше е до задънена улича, като Киев го взеха за три дни още преди години, а Харков и Часов Яр ги взеха вчера? )))))))))))))))
126
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Проблема на Америка е че Китай ще спечели войната между Русия и Украйна.
125
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
US генерала да си гледа US канчето, те са все на всяка манджа мерудия.
124
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Естествено войната между Русия и Украйна ще я спечели Китай.
123
2
 
10
 
! Отговори
Юлиян до 135 преди 1 седмица
Пожеланията и фантазиите изпращайте до "Дед Мороз".Той разнася подаръците,но едва ли и той ще ви свърши работа.Ще се наложи все пак да си "извадите главите от пясъка"и да погледнете суровата реалност в очите.Губи Украйна,а не Русия.И сто пъти да повториш обратното,то няма как да се превърне в реалност.
122
4
 
8
 
! Отговори
неутрален преди 1 седмица
Владимир Путин по думите му - "не е надежден партньор за преговориДва пъти по-вярно е Западът и особено САЩ не са надежден партьор за преговори!Затова е войната и изходът ще се реши на бойното поле! Само да не се стигне до Световно бойно поле, за което натискат НАТО и САЩ!
121
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Войната в Украйна ще продължи докато Китай реши. Най печеливш от войната между Русия и Украйна е Китай. Защото си *** руски нефт и газ почти без пари. Не случайно златната руска кокошка Газпром върви към фалит и ще стане китайска.
120
4
 
8
 
! Отговори
Руснак преди 1 седмица
Русия едва ли има някакъв проблем. Все пак е разбила хитлеристите. Все едно да се изядеш едно агне и накрая да си хапнеш сладолед. Това са американците.
119
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Започна бягането от харковска област.На изток.
118
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Идат шокиращи цени на тока.
117
4
 
12
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
Нещо"наистина непредсказуемо и неочаквано"-т.е.Украйна да не загуби.Чудесата са само в приказките и екшънфилмите.Общо взето-противоречиви безсмислици.Опитва се да скрие очевидното-че Украйна губи позиции и се "обезкървява"катастрофално.Трябва вече да започнат да мобилизират кучетата и котките, за да попълнят оределите редици на воюващите украинци.
116
6
 
13
 
! Отговори
Умен и красив преди 1 седмица
Значи , още миналата година им свършиха ракетите на руснаците поради липса на перални. Сега се бият с някакви фантастични оръжия и лопати. Интересното е, че въпреки това продължават да превземат някакви села.
115
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БРИКС стеснява пространството за долара.
114
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Досега 500 хиляди украински войници бяха убити, с ранените и инвалидите това е 2 милиона загуба за Украйна. До лятото на 2025г ще бъдат убити и новите 500 хиляди, ако могилизацията успее да ги събере. И тогава започва изпращенето на фронта на 18 годишните, 65 годишните и жените. Анлия и САЩ вече поискаха от Украйна да свали възрастта на 18 години, 17 годишните поличиха призовки да се регистрира, никой не може да напуска Украйна. И до лятото на 2026 ще бъдат убити и децата, жените и старците. И тогава кой ще воюва? От къде ще закарат пушечно месо, сеща ли се някой?
113
15
 
18
 
! Отговори
Рашистан губи! преди 1 седмица
Украйна побеждава! Запишете си го на видно място paшиcтофили!
112
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пупин кога се е бръснал за последно?
111
5
 
18
 
! Отговори
До онзи: преди 1 седмица
Последната руска пералня е произведена преди 35 години.
110
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Венецуела официално подаде заявление за присъединяване към БРИКС.
109
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе на вова руски ботокс,ли му слагат,или вносен френски?