US генерал: Войната в Украйна стигна до задънена улица

И двете страни трябва да намерят алтернативен метод
22 юни 2024 21:30, Инна Ангелова
323
US генерал: Войната в Украйна стигна до задънена улица
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Войната в Украйна е дотигнала до задънена улица, а Русия не е успяла да постигне целите си, но въпреки всичко не е готова да седне на масата за преговори. Също така руските войски претърпяха значителни загуби в хода на бойните действия, които продължават повече от две години. Това мнение изказа бившият председател на Обединения щаб на началник-щабовете генерал Марк Мили на среща в Принстънския университет, посветена на глобалните предизвикателства,  съобщава Voice of America.

Според Мили, когато нито една страна във войната не може да постигне военните си цели, са необходими преговори, но Русия не е показала желание да влезе в такива, а самият Владимир Путин – по думите му - "не е надежден партньор за преговори“, пише “Труд”.

"Малко вероятно е някой да успее да постигне политическо решение с военни средства. И двете страни трябва да осъзнаят това и да намерят алтернативен метод за решаване на политическия проблем – преговорите. Но трябва да бъдем реалисти – руснаците очевидно не са готови за преговори“, заяви Мили.

Американецът също така подчерта, че решението за водене за преговори ще зависи от Украйна, но едва ли ще се стигне до чисто военно решение за войната.

"Нито една от страните не е готова да преговаря и те ще продължат да се атакуват взаимно, освен ако на бойното поле не се случи нещо наистина непредсказуемо и неочаквано“, убеден е американският генерал. Той смята, че Путин възнамерява да възроди "нещо като Руската империя, да създаде буферна зона по границите си, да унищожи НАТО и да го отдели от САЩ“.

Мили подчерта, че предоставянето на достатъчно оръжия и издигането на украинската армия до ниво, при което да може изтласка 300 000 руски войници от своята територия, може да се окаже непостижима военна цел. По негови оценки числеността на руските сили на територията на Украйна в момента е около 200 000 войници.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от Русия
Въпреки спънките от Путин: Руснаците пият все повече и все по-често
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо в България ромите са русофили,пък гласуват за дпс?
148
7
 
7
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
Гледам ви евроатлантиците(русофобите)и ви се чудя.Приличате на "старци мераклии"!Мерак има,но силици-йок!Само с мерак не става.И с вашите"мераци"и с войната в Украйна е същото.Това,че ви се иска,не значи,че ще стане.И милион пъти да напишете,че Украйна ще победи,от това полза няма.Украйна е осъдена и отписана от самото начало на конфликта.В стратегическият план на САЩ е написано-вероятност за победа 0,001%.Поражение-99,999%.Останалото е прах в очите на"блеещото стадо"
147
3
 
6
 
! Отговори
Стига с тоя Китай преди 1 седмица
Освен това китайците помнят 2 пъти как се опитаха да пресекат руско-китайската граница, но бяха изпарени за секунди...................от руски секретни оръжия, за които още се спори какви са- електромагнитни, акустични или плазмени.
146
4
 
5
 
! Отговори
Стига с тоя Китай преди 1 седмица
бе, много сте зле, един ден дори да има спорове за територии между Русия и Китай, това няма да е във вашия живот.................сега има един общ враг и това е Запада............Англия, Франция и САЩ!!
145
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
168: обзалагам се, че си ялов ергенин на 40 годишна възраст или в най-добрия случай разведен с 1 дете, което живее при майка си. При такъв профил на мъжете в Европа( изобщо не броя ЛГБТ мъжете) как по-точно смятате белите мъже да запазите генетичното си господство на Планетата? 1 милиард бели клети създания сред 7-8 милиарда цветни хора-ехо, мъртвородени сте!
144
2
 
3
 
! Отговори
рушка курва преди 1 седмица
Всичко е под контрол....черноморския фот е на дъното
143
3
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 169 преди 1 седмица
Евреите мразят неевреите, наричат ги гои, демек животни,..................това го пише в техните свещени книги и в протоколите на Ционистките мъдреци, такава е тяхната религия, човеконенавистна............така е при юдаизма!!!
142
4
 
6
 
! Отговори
????? преди 1 седмица
Защо на евреите в Израел им е позволено да крадат и окупират арабски територии в Палестина, Газа, Западния Бряг и Сирия (Голанските възвишения), а Русия да не може да си вземе Крим и другите области- например Донбас, в които живеят над 80 % етнически руснаци????Докога с двойните стандарти, докога???Я да кажат западните лицемери в Англия, Франция и САЩ!!!
141
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Когато еврейски равин казва, че европейците трябва да си платят за унижението на евреите през вековете, си задавам въпроса: Дали човекът не иска да ни каже нещо?!
140
0
 
1
 
! Отговори
165 си eба вече преди 1 седмица
мамата.
139
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия има тил и тилът и е море от азиатци с дръпнати очи. Да, Русия може да се превърне в полезен труп в ръцете на Китай, но белите трупове на руснаци и украинци само ликвидират генетично бялата раса. Задайте си въпроса: Кой има интерес от това Европа да се превърне в арабски вилайет?
138
2
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 седмица
Контранастъплението на украинците напредва към Киев.Затова е този вoй.
137
4
 
4
 
! Отговори
Русия преди 1 седмица
си взе Крим и пое контрола над Черно море, това пропуснах да напиша в предния коментар!!!
136
4
 
5
 
! Отговори
Русия преди 1 седмица
си взе Донбас - ДНР и ЛНР, Запорожка и Херсонска област, ако искат руснаците може да си вземат още Одеска, Николаевска и Харковска област и тогава Украйна става с 50 % по малка държава, без излаз на море, като Сърбия!!Ако зеления наркоман и хунтата в Киев не иска преговори с Русия, Украйна ще загуби още територии и население!!И не разбирам защо някои тъ@@паци по долу пишат, че Русия губела войната!!!Русия печели войната и затова е тоя рев от Запада!!
135
2
 
8
 
! Отговори
Пловдив преди 1 седмица
Обединения щаб на главните щабове бре бре , добре че американците нямат нищо общо с войната в Украйна . Хахахах
134
2
 
0
 
! Отговори
До 157 преди 1 седмица
Брус, ти ли си? Наистина ли имаш Паркинсон или това е някаква лъжа на руската пропаганда? Беше ми любимец, ако си ти най големия си брат евала че знаеш и български!
133
3
 
2
 
! Отговори
Боен клуб преди 1 седмица
Западната Древноримска стратегия "унищожи противника и го покори" не сработи с Русия. Украйна е само стръвта, с която трябваше Русия да бъде уловена. Русия обаче е Евразийска държава и е до гъ*а на Китай, който няма да я отстъпи на Запада.Нямам нищо против смесената американска раса, но белите американски старци убиха шанса на бялата раса да бъде доминантна в човешката цивилизация за идните няколко века. С Украйна белите се простреляхме в главата.
132
5
 
7
 
! Отговори
да бе преди 1 седмица
Русия печели войната в Украйна.......................а тоя генерал дрънка глупости.Руската военна машина може да смаже Украйна за 3 дена, но руснаците искат да има минимум цивилни жертви.За разлика от евреите в Газа, които гледат на палестинците като на животни, те сринаха Газа със Земята без оглед на човешкия живот, вероятно защото религията им е е такава, за тях неевреите са само гои, животни!!!
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Приятни сънища!
130
4
 
6
 
! Отговори
Далеч от BG преди 1 седмица
Само травестититееее не разбраха ,че велика РУСИЯ няма как да загуби войната.