При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар

Путин заяви, че не изключва промени в ядрената доктрина
Обновена: 23 юни 2024 18:41 | 23 юни 2024 18:28, Анисия Иванова
385
При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар
Снимка: БГНЕС

Най-голямата ядрена сила в света - Русия, може да съкрати времето за вземане на решение за употреба на ядрени оръжия, което е заложено в официалната политика на Кремъл, ако сметне, че заплахите се увеличават, предаде Ройтерс, като се позова на председателя на парламентарната комисия по отбрана Андрей Картаполов.  

"Ако видим, че предизвикателствата и заплахите се увеличават, това означава, че може да променим нещо (в доктрината) по отношение на момента на употреба на ядрени оръжия и на вземането на решение за използването им“, каза Картаполов, цитиран от РИА.

Председателят на парламентарната комисия по отбрана в Русия, който в миналото ръководеше руските сили в Сирия, а сега е депутат от управляващата партия „Единна Русия“, добави, че все още е твърде рано да се говори за специфични промени в ядрената доктрина.

В ядрената доктрина на Русия от 2020 г. се описва кога президентът на страната би обмислил използването на ядрено оръжие: най-общо като отговор на нападение с ядрени или други оръжия за масово унищожение или конвенционални оръжия, "когато самото съществуване на държавата е застрашено".

По-рано този месец Путин заяви, че Москва няма нужда да използва ядрени оръжия, за да си осигури победа в Украйна, което е най-силният сигнал на Кремъл до момента, че най-смъртоносният конфликт в Европа след Втората световна война няма да прерасне в ядрена война.

Руският президент обаче заяви още, че не изключва промени в ядрената доктрина на Русия. Това беше възприето като реакция на натиска на твърдолинейните фигури от руския елит, които смятат, че Путин трябва да е способен на по-бързи действия при ескалация на напрежението в ядрената сфера и да свали прага за използване на ядрено оръжие, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия мачка укронацистите, а русофобите мачкат на Джо Бидона повехналите топки!
64
3
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ КОМПЮТРИ.. преди 3 месеца
....ЗА ГАЛЪБАРНИЦИ...ХАХАХАААА
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Съветска България не е имало, защото не сме били част от СССР, ама някой двойкаджия пенсионер пак се е напил и бълнува.
62
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЕС военен съюз ли е та спонсорира киевските укронацяги? Парите са от нашите данъци, а не са паднали от небето.
61
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Укронацистите убиха dnes 3 души има и убити деца и раниха над 100 души с ракетен обтрел над Севастопло с ATACMC. Използвали са ракети със касетъчни боеприпаси.
60
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Изостаналата" социалистическа Корея (КНДР) произвежда ракети и всякакви високи технологии. Населението на Корея расте, докато Бг е в демографска катастрофа. Потърсете в Гугъл напишете "Пхенян", вижте облика на града. Сф прилича на разбита, изостанала кл0ака в сравнение с Пхенян. Корея е само една, защото южната част е п0робена от кравария отдавна, точно като Бг сега. Време е за освобождение от Zападното Zл0! Слава на Чучхе, долу западните т0талитарни режими!!!
59
1
 
4
 
! Отговори
СТРАХ--- РУСИЯ ПАЗИ! преди 3 месеца
Тома е "ГЛАВНАТА РУСКА СТРАТЕГИЯ"....ХАХАХАААА.../..а иначе Сърмите им гърмят още У силозите/
58
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Съветска България произвеждаше компютри и роботи, а атлантическа България бере ягоди, мие Zадници и възпитава _шайка русофоби!
57
5
 
5
 
! Отговори
АКО СЪМ ПУТИН преди 3 месеца
ВЕЧЕ ФАБ-3000 И ПО КИЕВ И МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ВСЕКИ ГРАД В УКРАЙНА!
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тръгнал някой да ви заплашва, ей много на сериозно сме се взели. Стойте си в Русията, нали е раят на света, затворете летища, жп линни и пътища водещи извън Русията и няма никой за нищо да ви мисли.
55
7
 
5
 
! Отговори
Укро-гробище преди 3 месеца
Русофобите подържат укронацягите и дадоха по една заплата за киевския режим по заповед на К. Парапета. Укронацягите не са доволни, защото тези пари им стигнали само за найлонови чували.
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От американското посолство на сайта обявиха, че ограничават визите за българи, ще е необходимо повече време за издаване не виза. Нещо българите хич не ги искат в САЩ, що така бе, след толкова 6лизане на американски гьзове, не ги искат....
53
4
 
6
 
! Отговори
zzzzzzz преди 3 месеца
тоя почна всеки ден да плаши с ядреното оръжие. Явно специалната операция не върви като хората и се чуди как да я спре, без да му падне рейтинга
52
5
 
6
 
! Отговори
На финала преди 3 месеца
Тя заплахата се вижда всекидневно.Укрите стават все по нагли и крайни с терор .Днес са направили пак касапница с американски ракети в Севастопол на всенародния празник ,Света Троица.Над 100 ранени и много загинали,включително и деца.Не може това да продължава до безкрай.
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Видяхте ли в западните църкви как trаверси се въртят на пилони, как се женят едноп0л0ви и как са превърнати в сатаниски сб0рища?
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като гледам какви Zлобни русофобски иZчадия пишат тук, нищо чудно, че всички държави ни мразят, а за запада ние сме "untermenshen". Е такива злобари като вас са правили мизерии в Гърция и Сърбия навремето.
49
3
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 3 месеца
НОВИНАРСКИ САЙТОВЕ ПУБЛИКУВАТ СТАТИИ С ЗАГЛАВИЕТО : САЩ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ОКУПИРАТ ЕВРОПА !!!
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БРИКС все повече се превръща в алтернатива на западния свят, особено след позорния провал на швейцарската оперетка.
47
5
 
4
 
! Отговори
Х преди 3 месеца
силно се съмнявам, че Русия има много работещи ядрени оръжия. Малко обичат да се правят на велики.
46
4
 
4
 
! Отговори
Краварска копейка преди 3 месеца
Какво става с американските визи за БГ? Нямам търпение нашите любими американци да ни дадат безплатни визи за уличните им к0пт0ри с въргалящи се наркоси и спящи бездомници.Иначе оня стар4ок ще даде гражданство на стотоци хиляди нелегални емигранти