При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар

Путин заяви, че не изключва промени в ядрената доктрина
Обновена: 23 юни 2024 18:41 | 23 юни 2024 18:28, Анисия Иванова
385
При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар
Снимка: БГНЕС

Най-голямата ядрена сила в света - Русия, може да съкрати времето за вземане на решение за употреба на ядрени оръжия, което е заложено в официалната политика на Кремъл, ако сметне, че заплахите се увеличават, предаде Ройтерс, като се позова на председателя на парламентарната комисия по отбрана Андрей Картаполов.  

"Ако видим, че предизвикателствата и заплахите се увеличават, това означава, че може да променим нещо (в доктрината) по отношение на момента на употреба на ядрени оръжия и на вземането на решение за използването им“, каза Картаполов, цитиран от РИА.

Председателят на парламентарната комисия по отбрана в Русия, който в миналото ръководеше руските сили в Сирия, а сега е депутат от управляващата партия „Единна Русия“, добави, че все още е твърде рано да се говори за специфични промени в ядрената доктрина.

В ядрената доктрина на Русия от 2020 г. се описва кога президентът на страната би обмислил използването на ядрено оръжие: най-общо като отговор на нападение с ядрени или други оръжия за масово унищожение или конвенционални оръжия, "когато самото съществуване на държавата е застрашено".

По-рано този месец Путин заяви, че Москва няма нужда да използва ядрени оръжия, за да си осигури победа в Украйна, което е най-силният сигнал на Кремъл до момента, че най-смъртоносният конфликт в Европа след Втората световна война няма да прерасне в ядрена война.

Руският президент обаче заяви още, че не изключва промени в ядрената доктрина на Русия. Това беше възприето като реакция на натиска на твърдолинейните фигури от руския елит, които смятат, че Путин трябва да е способен на по-бързи действия при ескалация на напрежението в ядрената сфера и да свали прага за използване на ядрено оръжие, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от Русия
Русия атакува Киев, двама души са ранени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
7
 
! Отговори
Ленокс люиз преди 1 седмица
Путин вече пътува само до Корея да не го арестуват като Милошевич МУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
55
4
 
6
 
! Отговори
zzzzzzz преди 1 седмица
тоя почна всеки ден да плаши с ядреното оръжие. Явно специалната операция не върви като хората и се чуди как да я спре, без да му падне рейтинга
54
5
 
6
 
! Отговори
На финала преди 1 седмица
Тя заплахата се вижда всекидневно.Укрите стават все по нагли и крайни с терор .Днес са направили пак касапница с американски ракети в Севастопол на всенародния празник ,Света Троица.Над 100 ранени и много загинали,включително и деца.Не може това да продължава до безкрай.
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Видяхте ли в западните църкви как trаверси се въртят на пилони, как се женят едноп0л0ви и как са превърнати в сатаниски сб0рища?
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като гледам какви Zлобни русофобски иZчадия пишат тук, нищо чудно, че всички държави ни мразят, а за запада ние сме "untermenshen". Е такива злобари като вас са правили мизерии в Гърция и Сърбия навремето.
51
3
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 1 седмица
НОВИНАРСКИ САЙТОВЕ ПУБЛИКУВАТ СТАТИИ С ЗАГЛАВИЕТО : САЩ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ОКУПИРАТ ЕВРОПА !!!
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БРИКС все повече се превръща в алтернатива на западния свят, особено след позорния провал на швейцарската оперетка.
49
5
 
4
 
! Отговори
Х преди 1 седмица
силно се съмнявам, че Русия има много работещи ядрени оръжия. Малко обичат да се правят на велики.
48
4
 
4
 
! Отговори
Краварска копейка преди 1 седмица
Какво става с американските визи за БГ? Нямам търпение нашите любими американци да ни дадат безплатни визи за уличните им к0пт0ри с въргалящи се наркоси и спящи бездомници.Иначе оня стар4ок ще даде гражданство на стотоци хиляди нелегални емигранти
47
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия няма нужда да увеличава броя на ядрените заряди, Русия има ядрени заряди да унищожи и САЩ и ЕС няколко пъти. Но САЩ нямат толкова на брой, а ЕС изобщо нямат тактически ядрени заряди.
46
1
 
3
 
! Отговори
До 50 преди 1 седмица
Руският и под всякаква критика!
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пуцай, куме! Ние нямаме нищо какво да изгубим, освен един голям турскиКенеф. Колкото по-бързо изпепелите тези нацистки ***, които направиха цялата ни държава наКочина и парламента ни на свинеферма, толкова по-добре.
44
0
 
5
 
! Отговори
САРМАТ преди 1 седмица
САЩ и ЕС като обща територия са два пъти по малко от Русия. И гъстота на населението 10 пъти по-голяма от Русия.
43
5
 
4
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 седмица
10 години откакто укронацистите подпалиха Дома на провсъюзите в Одеса, където изгоряха живи 43 човека, 6 бяха убити на улицата и 200 бяха ранени. Там между другото имаше българи жертви. Преди началото на СВО Путин каза, че всички престъпници се знаят поименно и ще понесат своите наказания. Путин е мъж и си изпълнява обещанията. Слава на Путин, той е Велик!!!
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В превод от комунишки " плашим с ядрено оръжие особено ако видим зора щото инак сме гола вода!
41
6
 
2
 
! Отговори
Русофоб гейовец преди 1 седмица
Повече от 2 русофоба тук във форума и става геiпарад
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пиндостан приключи с пресмятането на последствията на визитата на Президента Путин в КНДР. Те са катастрофални за Пиндостан.
39
0
 
0
 
! Отговори
аре каркив, аре преди 1 седмица
Аре пичове давайте да тураме Каркив да таковаме, вече тръгна из инернета Каркив, Je suis Khakiv, I'm Kharkiv
38
6
 
4
 
! Отговори
Z пропаганда преди 1 седмица
Хайл Путтлер!
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Споко, руснаците свършиха пералните.