При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар

Путин заяви, че не изключва промени в ядрената доктрина
Обновена: 23 юни 2024 18:41 | 23 юни 2024 18:28, Анисия Иванова
385
При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар
Снимка: БГНЕС

Най-голямата ядрена сила в света - Русия, може да съкрати времето за вземане на решение за употреба на ядрени оръжия, което е заложено в официалната политика на Кремъл, ако сметне, че заплахите се увеличават, предаде Ройтерс, като се позова на председателя на парламентарната комисия по отбрана Андрей Картаполов.  

"Ако видим, че предизвикателствата и заплахите се увеличават, това означава, че може да променим нещо (в доктрината) по отношение на момента на употреба на ядрени оръжия и на вземането на решение за използването им“, каза Картаполов, цитиран от РИА.

Председателят на парламентарната комисия по отбрана в Русия, който в миналото ръководеше руските сили в Сирия, а сега е депутат от управляващата партия „Единна Русия“, добави, че все още е твърде рано да се говори за специфични промени в ядрената доктрина.

В ядрената доктрина на Русия от 2020 г. се описва кога президентът на страната би обмислил използването на ядрено оръжие: най-общо като отговор на нападение с ядрени или други оръжия за масово унищожение или конвенционални оръжия, "когато самото съществуване на държавата е застрашено".

По-рано този месец Путин заяви, че Москва няма нужда да използва ядрени оръжия, за да си осигури победа в Украйна, което е най-силният сигнал на Кремъл до момента, че най-смъртоносният конфликт в Европа след Втората световна война няма да прерасне в ядрена война.

Руският президент обаче заяви още, че не изключва промени в ядрената доктрина на Русия. Това беше възприето като реакция на натиска на твърдолинейните фигури от руския елит, които смятат, че Путин трябва да е способен на по-бързи действия при ескалация на напрежението в ядрената сфера и да свали прага за използване на ядрено оръжие, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от Русия
Русия атакува Киев, двама души са ранени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
3
 
! Отговори
Суетьло нацисчето преди 1 седмица
Оня нацяга футболния хулиган суетльо, приятеля на расате тук му купиха униформата и оборудването (за хиляди левове). Отиде в урина в края на ноември. Там се изучи момчето за месец и киевския режим го прати на първа линия под Купянск в края на декември, след 3 дена беше денацифициран хахахаха. Повоюва си добре момчето и отиде при ген. Луков, където му е мястото. Евала БГ демократи-нацяги. Дано идете всички при вашия генерал.
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При заплаха РУСИЯ ТРЯБВА ДА СИ ПОМИСЛИ ДАЛИ ДА НЕ ПОМОГНЕ МАЛКО НА ЙЕЛОУСТОУН. НИЩО ПОВЕЧЕ.
16
11
 
11
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 седмица
Една и съща руска парцалеса спами тук. Време е данс да се задейства и подобни индивиди да бъдат с отнето гражданство и депортирани в Русия.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПРи вида на детско хеликоптече Путин може да се само взриви с ядрена бомба.
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русофоби какво правите още тука, а не ходите да помагате на вашите приятели укронацягите в Донбас?
13
10
 
12
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 седмица
Те Русия и Армения щяха да защитават, но всички видяхме колко струва руската защита
12
6
 
11
 
! Отговори
До 4,Чухче преди 1 седмица
Прати една картичка от Пхенян, като емигрираш натам
11
11
 
8
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 седмица
Русия моментално надушва ужасната воня, която се носи от натовските наемници и укронацистите от батальоните Азов, Айдар, Кракен, Десен сектор, Карпатска сеч и другите дришненца,,,,след което ги пържи по хотелите и полигоните, преди да са стигнали до фронта. Слава на Русия! Русия е мощ!
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Киевския нацистки режим вече не дава паспорти на емигриралите (дезертиралите) укро мъже от 18 до 60 г. Сега ги грози депортация или сами да се върнат в така наречата украйна. На практира дезертиралите укро нацисти се намират назапад нелегално. Няма бягане, лека полека всички ще бъдат могилизирани на фронта. Русофобите нямат жал към укропитеците, продължават да спонсорират нациския режим и да утилизират населението?
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия ще защитава Корея и обратното. Нас нато ни защитават с 3 испански самолета излитащи от италия муахахахаха. РеZил!!!
8
2
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 1 седмица
Имаме много угоени ппрасета
7
12
 
4
 
! Отговори
Чърчил пияната пура преди 1 седмица
95% от чиповете в руската военна техника се оказват от западни страни. 30% са от фащ, останалите 65% от други западни страни, 5% са китайски. Западните чипове се получават от фирми прекупвачи от Китай, Индия, Турция и други. Бизнеса си върви, а вие русофоби ядете дед0вия яко!
6
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къде стъпи американския мирижлив ботуш трева не никте. Стъпи в украйна и вече е с минус 20% територия и минус 60% население. БГ е вече 35 г. под краварско р0бство и от 9 млн вече сме има няма 6 млн. 1/3 от населението ни станаха р0би назапад, а останалите 1/3 са р0би на западни фирми у нас.
5
8
 
9
 
! Отговори
КАКВА ЗАПЛАХА...??? преди 1 седмица
КОЙ ГИ ЗАПЛАШВА..??..... НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРИГОЖИН И НАВАЛНИ ЛИ..??... ИЛИ МАЙКИТЕ НА РУСКИТЕ ХРИСТИЯНЧЕТА ПРАТЕНИНДАЦУМИРАТ ЗА МИЛИАРДЕРА ВЛАДИМИР ПУТИН..??
4
6
 
9
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 седмица
Така е руското пво става само з а украса. Хахаха
3
3
 
3
 
! Отговори
ТОГАВА ДА ВИДИШ преди 1 седмица
КАК ХУБАВО ГОРЯТ КЪЩИ И БЛОКОВЕ ОБВИТИ СЪС ИЗОЛАЦИЯ
2
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Днес при терористически обствел на укронацягите по плаж в Севастопол са загинали и ранени хора. Загинала е 9 годишната дъщеря на зам кмета на Магадан. Край в вас укронацяги
1
10
 
10
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 седмица
А вътрешни тоалетни кога?