При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар

Путин заяви, че не изключва промени в ядрената доктрина
Обновена: 23 юни 2024 18:41 | 23 юни 2024 18:28, Анисия Иванова
385
При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар
Снимка: БГНЕС

Най-голямата ядрена сила в света - Русия, може да съкрати времето за вземане на решение за употреба на ядрени оръжия, което е заложено в официалната политика на Кремъл, ако сметне, че заплахите се увеличават, предаде Ройтерс, като се позова на председателя на парламентарната комисия по отбрана Андрей Картаполов.  

"Ако видим, че предизвикателствата и заплахите се увеличават, това означава, че може да променим нещо (в доктрината) по отношение на момента на употреба на ядрени оръжия и на вземането на решение за използването им“, каза Картаполов, цитиран от РИА.

Председателят на парламентарната комисия по отбрана в Русия, който в миналото ръководеше руските сили в Сирия, а сега е депутат от управляващата партия „Единна Русия“, добави, че все още е твърде рано да се говори за специфични промени в ядрената доктрина.

В ядрената доктрина на Русия от 2020 г. се описва кога президентът на страната би обмислил използването на ядрено оръжие: най-общо като отговор на нападение с ядрени или други оръжия за масово унищожение или конвенционални оръжия, "когато самото съществуване на държавата е застрашено".

По-рано този месец Путин заяви, че Москва няма нужда да използва ядрени оръжия, за да си осигури победа в Украйна, което е най-силният сигнал на Кремъл до момента, че най-смъртоносният конфликт в Европа след Втората световна война няма да прерасне в ядрена война.

Руският президент обаче заяви още, че не изключва промени в ядрената доктрина на Русия. Това беше възприето като реакция на натиска на твърдолинейните фигури от руския елит, които смятат, че Путин трябва да е способен на по-бързи действия при ескалация на напрежението в ядрената сфера и да свали прага за използване на ядрено оръжие, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
5
 
! Отговори
Реалността преди 3 месеца
До Анонимен 169 "Рублата неочаквано укрепна силно след санкциите." Рублата се е обезценила с над 100% след санкциите.
164
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да, може, и една от мишените би била тази база на НАТО в Румъния, която толкова много рекламират. Противникът ще атакува най-опасните за него места с брутални бомби и изобщо няма да рискува.
163
6
 
6
 
! Отговори
сравнението преди 3 месеца
Вова не се върти като зашемеден и стигта с тези пинизи с киевските жидо масони!Хората загиват а вие искате да се сдушите с киевските *** на костите на руснаците!Изхода е един-първо киевските хохали изчезват!Второ и главното-есичко.което правите за света минава през изчезването НА ИМПЕРИЯТА НА АНТИЧОВЕЧНОСТА-САЩ!ФАШИНГТОН ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНЕ ЗАЕДНО С ПЕЧАТНИЦАТА НА НЕФЕЛНИТЕ ЗЕЛЕНИ ХАРТИЙКИ!
162
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Рублата неочаквано укрепна силно след санкциите. Руският валутен пазар преживява известен "санкционен шок" след последните опустошителни санкции на Ада срещу московската борса. Само че вместо да отслабне, рублата показва неочаквано укрепване. Ситуацията започна да прилича на 2022 г., когато рублата се засили силно след началото на СВО в Украйна.
161
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Русия удря само военни цели, украинците ударих плажуваще с забранените от ООН касетъчнои бомби.
160
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Cтигa глупocти и кажeтe нe на укро-натовската пpoпaгaнда!!! Следете телеграм каналите: Осташко! Важное; Colonelcassad; Рыбарь; Повернутые на Z войне; Военная хроника; Операция Z: Военкоры Русской Весны; СОЛОВЬEВ; WarGonzo; NЕ.САХАР; ОФИЦЕР; Два Майора; Архангел Спецназа; btr80; Союз Добровольцев Донбасса; Също така гледайте предаването "60 минут" и "Вести" в smotrim.ru различни канали в smotret.tv
159
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Днес Русия удари в Украйна,по сграда ,ранени ,2 жертви и може би още в развалините,кадрите вървят по новините. Отговорът на Украйна беше светкавичен - удар по Севастопол,също с жертви! Какво мисли Русия,че това е Чечня,Грузия или Афганистан? Чудно ли е, че за визитата в Корея,за първи път самолета на руски президент беше ескортиран от изтребители над цялата РУСКА ТЕРИТОРИЯ???
158
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Киев не може да нанася удари с ATACMC, тези системи не работят без натовската електроника която е над Черно море" - Днес съответният дрон е излетял от Сицилия, минал е над Южна България и е кръжил над Черно море южно от Крим.
157
4
 
0
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
Как печели войната Русия, до този момент каква е равносметката, има международно признати анексирани територии, икономиката не е минала на военни релси,няма вече руски войници в ковчези, китайци и индийци не взимат руски суровинни на половин цена , отколкото плащаше ЕС , и за какво нейните говорители и пионки в Европа настояват всеки ден за сключване на мир???Агент Дарси Кейтър!ЦРУ!!!
156
2
 
2
 
! Отговори
Public enemies преди 3 месеца
И какво толкова заплашва Русия че се заговори за ядрено оръжие цялата руска армия е в Украйна, в източна Европа няма кой да воюва с нея.
155
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Този здрав лие
154
4
 
5
 
! Отговори
Слава на СССР преди 3 месеца
1957 година в центъра на цивилизована Европа, в Брюксел, затваря последният човешки зоопарк където са докарвали жени и деца от Африка да ги показват на европейците като живoтни. През 1957 година СССР пуска първият в историята спътник в Космоса.
153
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Днешният удар по Севастопол с АТАCMC е направляван с американски разузнавателен дрон RQ4B Glabal Hawk който е в Черно море, не в Украйна. Украинците само натискат копчето, от тук нататък всичко се контролира от НАТО.
152
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
2 Сатанки у Киев - като Хирошима и Нагъзаки - и капитулират урките :)))
151
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В украйна правят масови хайки и ловят невинни и цивилни хора по улиците и ги измъкват от домовете им за да ги пращат като мес0 на фронта. Нашите русофоби заслужават такава съдба. Нашите русофоби само могат да пишат спам тук във форума и във фейса. Нашите русофоби биха се надрискали от ***, само когато им поискат документите.
150
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В италия са легализирали познатия на всички фашистки поздрав с вдигане на дясната ръка напред и нагоре, които е забранен в целия свят. Имайте предвид демократо-атланто-гейо-фашаги, че никой няма да се занимава да ви завзема и да ви интегрира като едно време. Нито рим, нито берлин. Просто ще ви натрескат водородните бомби и без вас. Взимайте се в ръце, че скоро няма да ви има и няма да има и одрисканата от вас територия.
149
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Досега 500 хиляди украински войници бяха убити, с ранените и инвалидите това е 2 милиона загуба за Украйна. До лятото на 2025г ще бъдат убити и новите 500 хиляди, ако могилизацията успее да ги събере. И тогава започва изпращенето на фронта на 18 годишните, 65 годишните и жените. Анлия и САЩ вече поискаха от Украйна да свали възрастта на 18 години, 17 годишните поличиха призовки да се регистрира, никой не може да напуска Украйна. И до лятото на 2026 ще бъдат убити и децата, жените и старците. И тогава кой ще воюва? От къде ще закарат пушечно месо, сеща ли се някой?
148
6
 
6
 
! Отговори
Възраждане! Време е! преди 3 месеца
Контингента от гласуващи за пп-дб възлизат общо на до 150 хил човека и управляват създадената от себеподобните им кл0аkа. Възраждане събраха над 604 хил подписа за референдум, който беше отклонен. Защо така?
147
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
201 населени места в БГ без нито един жител. Това се получава след 35 години еврокраваро-атлантическо р0бств0.
146
2
 
5
 
! Отговори
До 148 преди 3 месеца
Не знам кой вие, ама 2та по сила армия в света вече 3та година не може да отлепи от границата си. Муахахахаа