При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар

Путин заяви, че не изключва промени в ядрената доктрина
Обновена: 23 юни 2024 18:41 | 23 юни 2024 18:28, Анисия Иванова
385
При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар
Снимка: БГНЕС

Най-голямата ядрена сила в света - Русия, може да съкрати времето за вземане на решение за употреба на ядрени оръжия, което е заложено в официалната политика на Кремъл, ако сметне, че заплахите се увеличават, предаде Ройтерс, като се позова на председателя на парламентарната комисия по отбрана Андрей Картаполов.  

"Ако видим, че предизвикателствата и заплахите се увеличават, това означава, че може да променим нещо (в доктрината) по отношение на момента на употреба на ядрени оръжия и на вземането на решение за използването им“, каза Картаполов, цитиран от РИА.

Председателят на парламентарната комисия по отбрана в Русия, който в миналото ръководеше руските сили в Сирия, а сега е депутат от управляващата партия „Единна Русия“, добави, че все още е твърде рано да се говори за специфични промени в ядрената доктрина.

В ядрената доктрина на Русия от 2020 г. се описва кога президентът на страната би обмислил използването на ядрено оръжие: най-общо като отговор на нападение с ядрени или други оръжия за масово унищожение или конвенционални оръжия, "когато самото съществуване на държавата е застрашено".

По-рано този месец Путин заяви, че Москва няма нужда да използва ядрени оръжия, за да си осигури победа в Украйна, което е най-силният сигнал на Кремъл до момента, че най-смъртоносният конфликт в Европа след Втората световна война няма да прерасне в ядрена война.

Руският президент обаче заяви още, че не изключва промени в ядрената доктрина на Русия. Това беше възприето като реакция на натиска на твърдолинейните фигури от руския елит, които смятат, че Путин трябва да е способен на по-бързи действия при ескалация на напрежението в ядрената сфера и да свали прага за използване на ядрено оръжие, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от Русия
Русия атакува Киев, двама души са ранени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
2
 
9
 
! Отговори
Да преди 1 седмица
До Анонимен 196 И от многото 10 сармата, като си паднат при самите тях и света може и да се пооправи!
195
3
 
5
 
! Отговори
До 196 преди 1 седмица
То така се мятат сармати по най силната държава в света фантазьор! Карай си голфа и не философствай.
194
2
 
6
 
! Отговори
Валуева преди 1 седмица
До Психолог И на мен така ми каза Ботокса, но ме изгониха от националния отбор, след като ме изстискаха като лимон за пропагандата си.
193
8
 
6
 
! Отговори
Психолог преди 1 седмица
Руснаците не предават своите.
192
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 186. Виетнам в Момента е 110 милиона и е пред нас на свелинни години. Произвеждат всичко от игла до самолети. Камбоджа след 1975 г след геноцида за 49 години от 4.9 милиона сега са 15 милиона. Та къде е геноцид, не е ли у нас. Ние за 49 години сме намалели 20 процента при прехваления ви комунизъм и сегашния либерализъм Прогледнете.кой води война против Европа. Той не е далеч, а е до вас. Както заяви Сталин, че това е врагът с партиен билет.
191
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
може. а може и да не може ;)
190
9
 
3
 
! Отговори
Нане преди 1 седмица
предателското ганюву племе, да си пише завещанията и да отправя горещи молитви към алата, новият му Бог.... Който го владя 500 години... ===)))
189
10
 
11
 
! Отговори
СТРАХ--- РУСИЯ ПАЗИ! преди 1 седмица
Втората армия в света--- вече3-та година може да мръдна от Донецк....ХАХАХА
188
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя на снимката е уникално смешен
187
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да го съкращава колкото си иска..трябва да се разположат ядрени във Финландия...Литва...Латвия...Естония...Полша...пък нека да съкращават времето...мизерна нация...войнолюбива...
186
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Когато жена ви стане на 45 задължително я сменяйте с някоя млада
185
3
 
13
 
! Отговори
СМЕНЯМ ЛВ. ЗА РУБЛИ преди 1 седмица
СССР НЕ СЕ ЛИ РАЗПАДНА? РУСИЯ И УКРАЙНА НЕ БЯХЯ ЛИ В СССР? ЩО СИ ТРЕПЯТ ПО НАД 1000 БРАТЯ НА ДЕН? ЩО НИ НАРИЧАХА И НАС - БРАТЯ, А СЕГА СМЕ ВРАГОВЕ? КОГАТО СЛУШКАМЕ И КАРАХМЕ МОСКВИЧИ БЯХМЕ БРАТЯ, КОГАТО СТАНАХМЕ ЕВРОПЕЙЦИ И ПОДКАРАХМЕ БМВ, МЕРЦЕДЕС И АЛДИ - ВРАГОВЕ?
184
2
 
6
 
! Отговори
Public enemies преди 1 седмица
Хаха, Виетнам и Афганистан са прецъфнали в момента, далеч по-зле и от България колкото и трудно да е за вярване че това е възможно, абсолютно гето.
183
6
 
6
 
! Отговори
хайде стига преди 1 седмица
Хайде стига моля ви се, и децата в родилния дом вече разбраха, че ядрените шахти на Русия не се отварят, а всичките им ракети са от папие маше, хайде стига моля ви се, хайде стига са ни плашили, никой не им се връзва.
182
11
 
8
 
! Отговори
Игрите на БРИКС преди 1 седмица
В Казан са пълна фалшификация и пародия. Спортисти, които никога не са заявявали участие или са в Русия, се "състезават" и ... "печелят" състезания. Цялата РФ е една трагична измислица.
181
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен "След ударите с американски ракети в Севастопол на плажа, нищо чудно да започнат с ответен удар и руснаците." - за това не са нужни ядрени оръжия. Русия може без проблем унищожи всички разузнавателни самолети и дронове на НАТО над Черно море, и тогава всичките HIMARS и АТАCMC са напълно безполезни. И тогава НАТО да решава, дали ще започне ядрена война с Русия.
180
10
 
8
 
! Отговори
Василев преди 1 седмица
В Афганистан и Виетнам великата американска армия не отиде да заграбва територии както го прави Русия в Украйна, а отиде да се бори с комунизма и тероризма!И днес тези две страни са коренно различни, нищо че САЩ се изтеглиха, но излиза че пак са спечелили голямата битка и пак те диктуват правилата!Агент Джина Рамбалджи!ЦРУ!!!
179
9
 
9
 
! Отговори
НЕпритеснен преди 1 седмица
Стига вече с тия фантасмагории! Русия у ядрен удар като им знам качеството на руснаците представям си какви са им и ядрените оръжия. После Русия изчезва. Завинаги. Бай бай Раша :D
178
3
 
2
 
! Отговори
Public enemies преди 1 седмица
НАТО слага бази в Румъния ако Путин си вземе Украйна да защити близките до нея страни.
177
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
11 месеца, вносът на торове е нарастнал с 900%. Внася от Русия.