Путин се оплака: Русия може да разчита само на себе си

Никой няма да ни помогне докато сме във война, заяви той
26 юни 2024 21:45, Нели Христова
761
Путин се оплака: Русия може да разчита само на себе си
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин се оплака, че никой няма да помогне на Русия, докато води война срещу Украйна.

Руският президент каза, че страната му може да разчита "само на себе си", докато се обръщаше към военния персонал, събрал се в Георгиевската зала на Големия Кремълски дворец.

В забележки, заснети и публикувани в Telegram от държавната телевизия, той говори за необходимостта от стабилна икономика в Русия, която да подкрепя нейното министерство на отбраната.

"Всеки има значение: и заплатата, и новото оборудване, и поръчките – това е много важно. Това е база", каза Путин.

"В този смисъл можем да разчитаме само на себе си. Никой няма да дойде и да ни даде нещо с протегната ръка, всеки сам ще си го направи. Ние го можем", добави той.

Коментарите на Путин идват, след като той подписа договор заедно със севернокорейския лидер Ким Чен Ун за обещание за взаимна военна помощ в случай на атака срещу Русия или Северна Корея.

Споразумението гласи, че "другата страна предоставя военна и друга помощ без забавяне с всички средства, с които разполага".

Международният наказателен съд (МНС) издаде заповеди за арест във вторник, 25 юли, за бившия руски министър на отбраната Сергей Шойгу и генерал Валери Герасимов по обвинения в извършване на военни престъпления и престъпления срещу човечеството за нападения срещу цивилни.

Съветът за сигурност на Русия твърди, че заповедта за арест на МНС за Сергей Шойгу е част от хибридна война на Запада срещу Москва, според държавната информационна агенция.

69-годишният Шойгу беше смятан за ключова фигура в решението на Путин да нахлуе в Украйна, преди да бъде сменен като министър на отбраната през май тази година.

Нахлуването, при което Русия очакваше бързо да превземе Киев и вместо това да постави марионетен лидер, се сблъска със сериозна съпротива от вълна смели украинци.

68-годишният Герасимов, който е началник на генералния щаб от 2012 г., продължава да ръководи военните операции в Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


761
Още от Русия
Министрите на отбраната на САЩ и Русия проведоха телефонен разговор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
560
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А коги Запада му казва, че влезе ли при урките ше настъпи мотиката? Нищо де, след 2,5 год пълномащабна война се виде до къде може да стигне срещу 25 пъти по-малка държава подпомагана не много редовно със старо НАТО вско оръжие и пари. Сега обаче няма как да каже на колхозниците и кАпейките, че се оакал до ушите...
559
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Това му остана.
558
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тежко е да си дикратор. Никой не те обича, всеки гледа та те гръмне.
557
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Даже си поплака тихо в ъгъла
556
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Путин не е човек, който ще се "оплаква". Русия е наясно, че е сама и сама трябва да се справя. Не й е за първи път. Историята се повтаря, макар и с други играчи. Правили са го не веднъж и пак ще го направят. Враговете й винаги са бъркали, когато са я подценявали.
555
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Краят на укронацисткия марионетъчен режим наближава.
554
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Шест батальона от въоръжените сили на Украйна са отказали да изпълнят бойна мисия. Това разказа бившият съветник в кабинета на президента на Украйна Aлексий Арестович в интервю с украинския журналист Васил Голованов.
553
10
 
11
 
! Отговори
Бобо преди 4 дни
Кремълските баскетболисти, разчитат на Дебелия Ким, на хитрия Си, на изборите в Сащ.Нали бяха само достатъчни, а разчитат други да им вършат работата.
552
12
 
11
 
! Отговори
НЕ! преди 4 дни
розия може да разчита на еритрея, судан, нигер, центр.африканска република, куба, никарагуа, всичките мощни икономически и военни сили!!!
551
3
 
4
 
! Отговори
До 553 преди 4 дни
Те добрите американци са се обадили на руснаците и са ги поканили да отидат и на тях да се оплачат така правят добрите хора нали
550
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Русия настъпи сатърчето!
549
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Понеже Путин се оплаква ,часове след разговора на Лойд Остин с колегата му Андрей Белоусов правителствен руски самолет е излетял към САЩ,а американците заявиха през 2022г ,че затварят въздушното си пространство за руски самолети.Това щото Русия е слаба и Путин се оплаква
548
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Га нимойш разбра нещо което е по умно от теб, кажи че е глynaвo! Начи ти си по глynaв от него!
547
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Как е урко-зомбита драскате ли глупави коментари
546
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Опутин се Оплака че Окрайна не му подарява земята си!
545
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Това е абсолютно невярно, може да разчитате на флота, армията и Северна Корея. Путине, Путине , не трябваше да се месиш в Украйна. С ядрено оръжие няма кой да те нападне. А ако нямаш икономика, рано или късно ще паднеш.
544
8
 
11
 
! Отговори
фАНФАН ЛАЛЕТО преди 4 дни
Сам си ударих тесла.
543
10
 
17
 
! Отговори
Жужакот преди 4 дни
може да разчита само на мегаЖижака дебелия Ким.,Азиатските терористи се поддържат.
542
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Щом ботокса пищи така значи. украинците се справят много добре и скоро в Разия пак ще има мобилизация. Помнете ми думата, ще обяви такава до три месеца.
541
7
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 4 дни
"Никой" - като ЕС и САЩ яко (не) помагат като се късат да купуват руски горива и суровини! А както върви скоро и храни.