Песков: Русия не води диалог с Тръмп за конфликта в Украйна

Стокооборотът с Китай е надхвърлил 200 млрд. долара
Обновена: 3 юли 2024 15:56 | 3 юли 2024 15:55, Елка Василева
46
Песков: Русия не води диалог с Тръмп за конфликта в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Няма диалог между Русия и кандидат-президента на САЩ Доналд Тръмп относно конфликта в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Тръмп заяви миналата седмица на дебата с президента Джо Байдън, че ако спечели президентските избори през ноември, ще уреди войната още преди да встъпи в длъжност.

Кремъл отбеляза, че не може да коментира никакви предложения на Тръмп, без да знае какво включват.

Освен това Песков заяви, че Москва и Пекин си сътрудничат във всички области, "включително в чувствителните". Той напомни, че обемът на стокооборота между двете страни е надхвърлил 200 милиарда долара.

В отговор на въпрос за публикацията на "Блумбърг", че Китай разработва бойни дронове съвместно с Русия, говорителят на Кремъл подчерта, че "това не е първата публикация" от подобен характер. "Ние изобщо не реагираме на тези писания", добави той.

Въпросите, свързани с Украйна и Сирия, без съмнение ще бъдат обсъдени и на днешната среща на Путин с турския му колега Реджеп Тайип Ердоган, добави Песков, като подчерта, че Москва полага големи усилия за уреждане на ситуацията в Сирия.

Освен това не е изключено в казахстанската столица да се състоят контакти между руския президент и делегацията на Катар, отбеляза говорителят на Кремъл.(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от Русия
Репресиите в Русия срещу онези, които се противопоставят на войната в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 ден
Повечето проучвания показват, че европейците са скептични относно победата на режима в Киев над Русия. Повечето страни от Европейския съюз (ЕС) се противопоставиха на увеличаването на разходите за отбрана в Украйна. Това показва проучване на Европейския съвет за външни отношения.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Предния път Тръмп зарина Украйна с Джавелини - никой преди него не даде и един. Сега вече ще даде Томахавките.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Къв диалог? Тръмп ви отсвири, рашки. Сега ще кажат, че те са го отсвирили: така ги е учило КГБто.
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Еми недеи се къхари те не са като твоите сънародници в Газа ,дето набиват бомбите в бежанските лагери.Затова и напредват бавно=пазят цивилните,утре ще са техните цивилни
39
6
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 дни
Обикновеното градинско охлювче развива скорост от 0.048км/ч, което е точно 9 пъти по-бързо от скоростта на великата роска армия в инвазията на Украйна.
38
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Капейки, я кажете колко стигна долара на черно в голташка пРосия след като путинарко го дедоларизира хахах Корекомите работят ли?
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Все едно пък на някой му е много зор кво правят колхозниците
36
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
русия не води диалог с тръмп, тя му дърпа конците
35
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Русия не води диалог с Тръмп, а нанесе мощен удар по Южмаш в Днепропетровск.
34
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Трябва да се каже на хората истината - доларът вече не е валута.
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Руснаците много активно използват наемници заедно с армията от алкохолици и затворници. Какво пречи на Украйна да пусне наемни войски в боя?
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
31
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Финландия не е никакъв проблем, във Финландия не живеят руснаци, и Финландия не принадлежи на Руския свят. Както и Швеция. Швеция и Финландия могат да изгорят буквално за 10 минути да изчезнат от лицето на земята.
30
1
 
12
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 дни
Само не разбрах стигнаха ли до Киев или още час-два само?
29
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Вaтницитe вече имат друг наболял проблем на главата - Финландия дава на САЩ достъп до военните си бази, с което ще позволи разполагане на американски войски и оръжия в непосредствена близост до руската граница, и до слабо защитения район на Мурманск! Вaтeнките проревали че щели "да предприемат мерки", ама се оказва че няма какво да направят, защото целия им потенциал е мобилизиран в Украйна
28
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мирът е възможен само при условията на неутралитет и невлизане на Украйна в никакви военно-политически блокове или съюзи. Никаква армия, с изключение на стрелковите части, които могат да превземат най-много областния център. И пълна забрана на всякакъв бандеровщина. Само при такива първоначални условия е възможно да се започнат мирни преговори. И нищо друго. Само на тази основа е възможно да се запази поне някаква украинска държавност.
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А на Зеленски изведнъж му се приискаха преговори с Русия. С посредници. Засега. Украйна може да влезе в преговори с Русия с участието на посредници. Лицето Владимир Зеленски, чиито правомощия като президент на така наречената държава Украйна изтекоха на 20 май, и не е ясна в момента функцията му, заяви това в неделя, 30 юни, в интервю Philadelfia Inquirer. "Украйна може да намери модел, в който според съответните документи, стъпки, модалности (не е ясно, какво точно има предвид гражданинът на Украйна Зеленски под модалности) да се намери решение".
26
2
 
8
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 дни
Има си и предимства да си намериш много по млада жена като цяло,но този мустакатия изтегли късата клечка с тази неговата фигуристка:):):)Половин Гърция му станаха баджанаци:):):)
25
3
 
1
 
! Отговори
Тоест да преди 2 дни
Не си говорите по телефона, ясно - имате си предостатъчно посредници. Онези около Тръмпи вече се облизват за сочни далаверки, които ще изкрънкат от Вовата, за да му поднесат Украйна на тепсия. От такива - толкова.
24
0
 
14
 
! Отговори
ФорУМняк преди 2 дни
Абе, тук някакъв развален грамофон постоянно пита за Крим, а дума не обелва за Одеса, Киев, Берлин, Лисабон и Ламанша. :):):)/