Русия ще евакуира още хиляди хора от Курска област

200 000 души са били евакуирани след украинското нападение
Обновена: 15 авг 2024 07:58 | 15 авг 2024 07:18, Елка Василева
85
Русия ще евакуира още хиляди хора от Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще евакуира още хиляди хора от Курска област, атакувана от Украйна, предаде Ройтерс.

Властите на областта са решили да евакуират жителите на Глушковия окръг, заяви губернаторът на Курска област Алексей Смирнов. Окръгът директно граничи с Украйна и има население от около 20 000 души. Процесът по евакуация ще бъде координиран от полицията и от други държавни ведомства.

Украйна заяви вчера, че силите й са напреднали с още един до два километра в Курска област и нейните войски са приключили с прочистването на руския граничен град Суджа от силите на Москва.

Руски официални лица заявиха, че близо 200 000 души са били евакуирани след нападението.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от Русия
Августовското проклятие: 24 г. след потъването на "Курск" нова криза пред Путин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Русия няма нужда да евакуира хора. Около 3 милиона се евакуираха в съседни държави да не се бият за Путин.
58
0
 
11
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 седмици
Руснаците подадоха официално оплакване в ООН, че не било коректно украинците да ги атакуват докато те атакували тях.
57
0
 
8
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
До Анонимен62. А ти сега ли прогледна? Две години и половина снимки на възрастни, майки с деца от Украйна, не те ли накараха поне малко като човек да се разбунтуваш срещу Путин? Опс...вие копейките нямате нищо общо с човешкия род.
56
0
 
8
 
! Отговори
Защо ли? преди 3 седмици
Русия ги евакуира, защото самата тя ще "бомби" украйнците в собствената си област, и само ще разрушат домовете на "спасените" руснаци от Курска област. После ще кажат, че украйнците са им разрушили домовете, нищо, че ще е очевидно, че са разрушени от уски ракети, които цели са били украйнците. Все пак ще е прекалено, ако започнат да бомбят толкова много свой съграждани, поне повечето да ги "спасят/евакуират/ИЗГОНЯТ/ от домовете им и тогава, а тези които са остаснали, кучета ги яли.
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Киевските фашисти ще си платят за това масово избиване на цивилни. Като гледам снимките това са все възрастни жени от разни малки села." - Ти сега ли се сети, че умират цивилни в тази война? А две години и половина един ред за цивилните в Украйна написа ли?
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки един неграм.отник може да бъде лесно талибанизиран - чрез непрекъснато повтаряне на лъжи, било то в църквата или в политиката.Русофилите са агенти на лъжкинята Русия...
53
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вкараха ни във войната да помагаме на Украйна, за да може тя да защитава територията си. Сега излиза, че те правят номера, подобни на руските. Това е дефакто терористична атака върху цивилни. Фронтът е на съвсем друго място и вместо тези терористи, наричащи се войници, да помогнат на колегите си, те вървят сред пусти територии и тероризират цивилните. Политиците-лъжци, които ни вкараха във войната нещо са се скрили от телевизиите и не дават обичайните си пропагандни интервюта, може би от срам.
52
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Готов ли е вече чувала?
51
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
До Анонимен практиката показва голямо сходство в отговора на въпроса "къде да се настаня", ако е зададен на територията на РФ, или в северозападнал булгаристанъ
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
тия 200 000 на палатки ли ще ги настаняват
49
7
 
1
 
! Отговори
Като преди 3 седмици
четеш този с главните букви и почваш да се отвращаваш от симпатизантите на Украйна и западната политика. Може пък и такава да е целта. Иначе е луд за Карлуково, а коментарите му за изтриване.
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украински журналисти вече съвсем спокойно си ходят до Суджа да си правят репортажи, все едно са си у дома. Малеееееееее какъв резил за Путин
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
вече никой не се страхува от Русия - 10-ти ден територията и е окупирана от чужди войски и тия в Кремъл нищо не могат да направят. Голям смях. Свърши тая, че били 2-та найсилна армия в света, вече са 2-та най-силна в Русия.
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
с темпото, което рашняците превземат нещо си - 9 години Бахмут с 60 000 жертви, 10 години Авдеевка с 50 000 жертви - за да изтласкат ВСУ от Курска област ще им трябват поне 30 г и 100 000 черни чувала
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е как така? Сам герасимов още миналата седмица обясни на путин, че врага е изтласкан и хиляди украинци избити или в плен? А тука копейките ни уверяваха че нямало останал жив украинец. Аахахаааааа
44
3
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 3 седмици
Паниката е страшна. Руските баби крещят : Бягайте монголите идват. Медведев се напи и крещи в изтрезвителното: Пускайте ракетата. Шойгу избяга в Урал на кон. Путин бяга из коридорите на Кремъл ,крещи и драска символа Z по стените.
43
17
 
4
 
! Отговори
Петър преди 3 седмици
Влезлите Украйнци ще бъдат изцити като пилци и върнати в чували обратно към Украйна.
42
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На изток от Урал има слабонаселени райони. Изобщо мястото на московците е в Азия.
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
руските воен-кори хленчат, че единия Су-34 е свален в Курска област с ракета въздух-въздух изстреляна от Ф-16. А честито, Ф-ките започнаха да шетат на руска територия.
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До пияница мистик - объркал си концентрата тая сутрин ))))))