Путин: Близкият изток е на ръба на пълномащабна война

Нивото на конфронтация рязко се е повишило
24 окт 2024 13:36, Инна Ангелова
49
Путин: Близкият изток е на ръба на пълномащабна война
Снимка: ЕПА/БГНЕС

По време на срещата на върха на БРИКС руският президент Владимир Путин каза, че Близкият изток е на ръба на пълномащабна война.

"Военните действия, които започнаха преди година в Газа, сега се разпространиха в Ливан. Други страни в региона също са засегнати", каза Путин пред световните лидери по време на среща в Казан, предаде АФП.

Руският лидер също така заяви, че нивото на конфронтация между Израел и Иран рязко се е повишило. "Всичко това напомня верижна реакция и поставя целия Близък изток на ръба на пълномащабна война", заяви Путин.

Насилието в Близкия изток няма да спре до създаването на независима палестинска държава, каза Путин на срещата на върха, на която присъства палестинският лидер Махмуд Абас.

"Основното изискване за възстановяване на мира и стабилността на палестинските територии е прилагането на формулата за 2 държави, одобрена от Съвета за сигурност и Общото събрание на ООН. Докато този въпрос не бъде разрешен, няма да е възможно да се прекъсне порочният кръг на насилието", добави руският президент. / БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от Русия
Прекратяване на огъня в Ливан е малко вероятно преди вота в САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
емо преди 3 часа
ако човек борави с фактите такива, каквито са, ще стигне до извода, че Путин е напълно прав. Защото израел бомбардира, когато си поиска: ливан, сирия, иран - в скоро време, поддържан от сащ и инфалтилния ЕС. в този аспект, коментарите на евро-атлантическите ибрикчий - центаджий са проява на безсилна злоба.
35
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 4 часа
Сащ и Великобритания са заплаха за човечеството и трябва да бъдат заличени за да има спокоисвие
34
1
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 часа
Айде да се обади в Хага и после да пуска мисли.
33
2
 
5
 
! Отговори
Пояснение преди 5 часа
Не на пълнмащабна война, а на Специална военна операция, Между другото Израел помни кой насъска Хамас срещу тях, на сакралната дата 07.10. 2023 -рожденния ден на Путинчо. Не харесват особено новите му приятелчета на Вовата от Иран. И той знае, че му кроят шапка, затова и навсякъде навън го представя двойник. Но това няма да го спаси. Евреите ще го погубят. ще се доберат и до бункера му.
32
1
 
2
 
! Отговори
Пипо преди 5 часа
Не бе не е верно, това си е "специална ""операция"" възложена на военновъздушните сили на израел и включваща кратки бурни изблици на сухопътна инвазия... Бъркате се нещо
31
6
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 5 часа
Военнопрестъпникът,който разпали война в Украйна,предупреждава за възможна война в Близкия Изток.Пълен абсурд.Само нагла чебурашка е способна на подобно изпълнение.
30
1
 
3
 
! Отговори
?!? преди 6 часа
"Независима Държава" За тоя такава няма. Едните са зависими от запада другите са зависими от Русия ощи Китай и се наричат свободен свят!
29
5
 
8
 
! Отговори
Майора преди 6 часа
Путин , а ти защо искаш Украйна и не желаеш тя да е свободна и независима?
28
1
 
9
 
! Отговори
Веселяка преди 6 часа
Костадин Костадинов защо не е на тази среща...явно не е интересна или няма покана... жалко можеше да му закачат на ревера червена звездичка или сърп и чук.
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Ракетите на Путин са на привършване и започват вътрешни бунтове за отцепване от руската ***. Скоро ще се разцепи и ще влезе в гражданска война.
26
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Колко ли трябва да си ттъп като Путягтта да си мислеш,че горе няма да плащаш за всичките погубените животи заради него.Мноооого тттъп,колкото само един КГБ-еец може да бъде.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Дреме ни на шмайзера! Просто евреите ще си получат това, което одавна са заслужили!
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Война в Иран и Севрна Корея би отслабила Русия за нейната война в Украйна. Защото сега Путин разчита ракети и дронове от Иран и ракети и войници от Корея, но ако тяхната територия е нападната, ще спрат да му пращат оръжия и пушечно месо и тогава Путин остава без съюзници.
23
3
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 6 часа
Болшевишката пропаганда винаги представя желаното за вече сбъдващо се, ама то никога не става!
22
4
 
2
 
! Отговори
Войводата преди 6 часа
1. ЗА НЕЯ 2. Победих цру 3. Кога САЩ ще нападнат ядрен Иран? 4. Нали било същото като Ирак. Давайте момчета и момичета. 5. По лесно е да използвате целия си ресурс срещу 1 нали?
21
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Абе Путин,че нали ти я подклаждаш тая война ко са прайш на лъжец и масов убиец ддолен.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Чак е интересно дали от всичките а6дали, слушащи го, се намери поне един разумен та да го попита какво прави той в Украйна и защо за нея не е загрижен толкова, колкото за Палестина и Ливан.
19
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Слушайте Путин. Никога не греши. И със сигурност знае повече, отколкото вие.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Само по 4 плюсчета ли можеш бе картонен боец?
17
2
 
7
 
! Отговори
До 18 преди 6 часа
Тя и твоята така прави затова се нервиш нали!