Руските депутати ратифицираха пакта със Северна Корея

САЩ потвърдиха, че КНДР изпраща войници в Русия
Обновена: 24 окт 2024 14:15 | 24 окт 2024 14:15, Елка Василева
255
Руските депутати ратифицираха пакта със Северна Корея
Снимка: архив, БГНЕС

Руските депутати ратифицираха днес пакта за военно сътрудничество със Северна Корея в момент, когато САЩ потвърдиха разполагането на 3000 севернокорейски войници в Русия, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Долната камара на руския парламент, Държавната дума, гласува за прилагането на договора за "всеобхватно стратегическо партньорство", който руският президент Владимир Путин подписа при посещението си в Пхенян през юни.

Очаква се скоро горната камара на парламента също да ратифицира документа.

Пактът задължава Русия и Северна Корея незабавно да си окажат военна помощ, използвайки "всички средства", в случай че някоя от двете страни е атакувана. Това е най-силното обвързване между Москва и Пхенян от края на Студената война, отбелязва АП.

САЩ заявиха вчера, че 3000 севернокорейски войници се намират в Русия и се обучават на няколко места в страната. Те казаха, че това е много сериозен ход и предупредиха, че ако тези сили участват в сражения в Украйна, те ще бъдат легитимна мишена.

Русия и Северна Корея по-рано отхвърлиха твърденията на САЩ и техните съюзници, че Пхенян изпраща балистични ракети на Москва, както и милиони артилерийски снаряди, които да се използват в Украйна.

През юни Путин бе запитан дали севернокорейски войници ще се бият на страната на руските сили в Украйна според споразумението. Той отговори, че няма нужда от това, но съобщи също, че за първи път Русия ще има възможност да изпраща оръжия на Пхенян.

Според наблюдатели в замяна на военната подкрепа Москва може да предостави усъвършенствани оръжейни технологии на Пхенян, за да помогне в развитието на капацитета за балистични ракети и сателити. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от Русия
Лукашенко: Войски на Ким в Украйна ще ескалират конфликта
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Анонимен 68 === За Канада са отменени отдавна. То там е по-добре и от САЩ, другарю редник :))) А за САЩ всеки може да кандидатсва за виза в посолството и ако знаеш що-годе нормален английски веднага ти дават. На мен ми дадоха одобрение за седмица и заминах. Но само с руски език не става. А в Москва как е? Започна ли приема на бежанци от прогнилия Запад и империалистическия САЩ? Путин нали обяви отворени граници за путюненадеpталци като теб :)))
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Бай Иван Ти добре ги чакаш "братушките", но освен ядене и пиене им приготви и някоя и друга пералня (ако имаш пералня, де).
62
0
 
1
 
! Отговори
61 преди 5 часа
Дай линк, бе, колега!
61
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 64 преди 5 часа
"По руската телевизия преди време казаха, че Русия е сгрешила като е воювала с Турция" - - Бабини ти трънкити измислици. Нищо такова никой не е казвал по "руската телевизия". Войната, за която се опитваш да си съчиняваш, е допринесла ползи за самата Русия и няма за какво да се съжалява от тяхна страна въобще. Много са ви смешни опорките.
60
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Преди 3 години Путин гледаше от високо на Прасчо и дори не искаше да се ръкува с него, а сега до къде стигна великата руска мечка да се подмазва на гладуващата държава, на която ООН пращаме храни за да не измрат от глад. И това ако не е международна изолация, кое е?
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Няма лошо. НАТО си е военен пакт. От къде - накъде ще е единствен? Всеки може да си се договаря за взаимопомощ с когото си поиска.
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Визите за САЩ отмениха ли ги вече?
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Защо е написано "предаде Асошиейтед прес", а не е написано например "предаде ТАСС" или "предаде БТА"?
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Светът много бързо се промени. Ще има нови решения и нови споразумения, и България отново ще се върне към историческите си корени, там където беше 500 години, и където заслужава да бъде.
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Анонимен 51 Мечтите на плебея. Китай хитро стои от страни и гледа серира. От къде, с коя нетрезва, изветряла глва реши, че Китай ще прати войски, еле пък 1 милон. Шофьор ли си или склададжия? Или нещо с гипсокартон?
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
По руската телевизия преди време казаха, че Русия е сгрешила като е воювала с Турция за освобождаването на България и Гърция. За Русия днес би било много по изгодно България и Гърция да бъдат част от Турция.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
фолцваген как е?
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Гледайте бруталните разкрития на Григор Здравков от Легия анти мафия , при Светослава Рудолф .Имена , бизнеси , обвързаности , сигнали до посолството , като картечница изстреля много информация .Много му е накипяло .
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Сеул ще падне за три дни.
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
браво ,успехи на Путин
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
"Щом има наемници от Запада в Украйна" - От Китай и Индия също има наемници в Междунарония легион към ВСУ. Да не говорим за многото бивши руски войници там, които нахлуваха успешно в Русия от територията на Украйна.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
До Анонимен 54 Добре е ЕС. 400 милионен пазар, втора икономика в света. Не е добре само са непригодните и неможещите, за слабоумните и необразованите.
47
4
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 часа
Кога ще дойдат братушките, нали уж за три дни, това-онова. Трета година ги чакам, подготвил съм се с руски знамена, ракия, мезета, каквото им душа иска. Кога?
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
ЕС как е?
45
2
 
6
 
! Отговори
Мечока преди 6 часа
Всички говорят за забитият севернокорейски флаг в едно превзето от руснаците село.Всъщост няма корейски войски там а руските щурмоваци са си направили шега.Укрите са видяли флага и са се деморализирали,като някой са напуснали и позициите си.