Сеул: Севернокорейските военни в Русия са наемници и пушечно месо

Те са дегизирани в руски униформи и действат под руско командване
24 окт 2024 11:55, Елка Василева
200
Сеул: Севернокорейските военни в Русия са наемници и пушечно месо
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на отбраната на Южна Корея Ким Йон Хьон заяви, че севернокорейските военни, разположени в Русия, са "наемници и пушечно месо", предадоха ДПА и Йонхап.

Още по темата
Той също така обвини лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, че експлоатира въоръжените си сили "за противозаконна агресивна война".

Южнокорейската разузнавателна служба вчера информира депутати, че Северна Корея е изпратила около 3000 войници в Русия, които да преминат обучение, преди да бъдат разположени на бойното поле в Украйна.

"Когато военни бъдат изпратени в чужбина, те обикновено са под командването на собствената си страна и гордо извършват дейностите си в своята военна униформа, със своите отличителни знаци и под своя флаг", заяви южнокорейският министър на отбраната на парламентарно изслушване. Севернокорейските военни обаче са дегизирани в руски униформи и действат под руско командване без каквито и да било оперативни правомощия, добави Ким.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин вчера заяви, че Вашингтон е видял "доказателства", че в Русия има севернокорейски военни.

"Предстои да видим какво точно те правят там", каза той.

Ако намерението на военнослужещите на Пхенян обаче "е да участват в тази война на страната на Русия, това е много, много сериозен проблем", каза още Остин и добави, че това би довело до всеобхватни последици, без да дава повече подробности. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от Русия
Мария Захарова отново заплаши с ядрен сблъсък
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
7
 
! Отговори
абе преди 5 часа
Безмислени са тези дрънканици, сложени в устата на южнокорейскиото "ръководство". Няма да помогнат за допълнителна мотивация на редовите европейци и американци да ходят в Украйна. Редовите европейци и американци чудесно осъзнават кой и за какво се бие там, и нямат желание да стават курбан заради нюйоркските гърбоноси. Бадева хвърлени пари за пропаганда.
69
9
 
5
 
! Отговори
Руско позорище преди 5 часа
Необятно
68
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До 68.Е в Южна Корея няма нито един доброволец за фронта в Източна Украйна.Помагат с въоръжение но с хора няма желаещи.Виж на Север има доста желаещи и това плаши Юга.Плаши и Зельо също така.
67
3
 
3
 
! Отговори
? преди 5 часа
Тия севернокорейци кога са сварили да научат руски? И къде точно се бият? За да са пушечно месо под прякото командване на руснаците.
66
4
 
10
 
! Отговори
хе хе хе преди 5 часа
Свободният свят търси повод официално да навре войските на НАТО в Украйна. Малко като химическите оръжия на Саддам, нали помните? Само че Свободният свят не осъзнава мащабите на залозите. Въобще, западните лидери са някъде на границата между безочливата и безнаказана наглост, и откровената лудост. Предстои да направят решителната крачка:)
65
0
 
5
 
! Отговори
До 63 преди 5 часа
Щом си рекъл... А защо поредната? Сега говорят за първа.
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Не се притеснявайте. Точно те са доста печени воини за разлика от бундесвера, френския чуждестранен легион и американските морски прасита.
63
10
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 часа
Поредната севернокорейска пратка месо ще бъде ликви дирана. На Ким не му пука.
62
0
 
8
 
! Отговори
Фо Баба 59 преди 5 часа
Не знам какво му береш грижата на Путин. Гледай себе си.
61
1
 
5
 
! Отговори
До Баба 55 преди 5 часа
Картоноядец да ми говори за логика е комично
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
брейй, колко загрижени се появиха за северно корейците. А за наемниците от европейските страни, биещи се за Украйна защо няма загрижени? Опс, забравих, че там трябва да се отрича, че има такива
59
11
 
5
 
! Отговори
Баба преди 5 часа
Какво постигна геният Путин: 1. Загуба на територия (Курска област) 2. Рублата потъна и имат санкции по целия свят 3. НАТО се разшири с две страни (Финландия и Швеция) 4. ЕС ще се разшири с Молдова 5. Толкова много руски загуби, че се моли на най-жалките страни в света (С. Корея и джихадистите от Иран) за войници и ракетки.Ей това ако не е гениален държавник, не знам.
58
1
 
2
 
! Отговори
Центю Гривнюв преди 5 часа
Американски ли е го гълтам със затворени очи, целия съм мокър.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Садам Хюсеин -диктатор-убит от САЩ,Ирак демократизиран, Милошевич-диктатор-осъден от САЩ, Югославия-няма я на картата, Кадафи-диктатор-убит от САЩ, Либия-демократизирана, Башар Асад-диктатор- нападнат от САЩ-Сирия разделена и в руини, Афганистан-терористична държава, окупирана от САЩ цели 20 години-демократизирана, след което понедоносно изоставена на талибаните, Ким Чен- диктатор-???, Сев. Корея-???, Путин-диктатор и терорист-???, Русия-терористична държава-???...ЗАЩО???
56
2
 
4
 
! Отговори
ПЕТКО КАТЪРА преди 5 часа
Южна Корея се надява,че след обучението си тия неясно вече колко хиляди ще заминат към Окраина,а няма да се появят на полуострова!
55
9
 
3
 
! Отговори
Баба преди 5 часа
"Сега пък война."Брат, ако очакваш логика от нашите русо-роби, ще има да чакаш. Както ще има да чакаш пРосия да си върне Курска област, вече 3 месеца чакаш. И както чакаш ееей сега пРосия да превземе Киев (вече 3 години чакаш). И както чакаш логиката страната, в която действат Шулц-88 и Русич (неонацистки групировки) да "денацифицира" други страни. Уж не е война, а Путин проси войници и ракетки от С. Корея. Абсолютни жалки смешници са нашите русо-роби, сега цвърчат кат мишки.
54
0
 
7
 
! Отговори
Тъй си е, преди 5 часа
А пък френските, полските и т.н. са едни пеперудки лекокрили и са отишли на курорт.
53
2
 
5
 
! Отговори
Русия преди 5 часа
Сеул 2014та прикриваше убийството на 200 деца в потънал ферибот. Как да им вярваме. Иначе 10млн *** станаха пушечно месо на Саша, а колко южно кореаца няма никога да разберем.
52
7
 
3
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 5 часа
До 49. Нали това е СВО бе, л***хман. Сега пък война.
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Президентът на Беларус Александър Лукашенко даде дълго интервю за BBC и каза, че Русия ще получи най-опасното оръжие. Отговорът на ядрена провокация може да бъде изчезването на Украйна.Русия няма да умре, ако Зеленски хвърли *** бомба върху Москва, но ще отговори по такъв начин, че Украйна да изчезне