Дъждовното време остава и в четвъртък, на места с интензивни валежи

По морето също ще е дъждовно
28 авг 2024 18:15, Красимир Ангелов
8
Дъждовното време остава и в четвъртък, на места с интензивни валежи
Снимка: БГНЕС

През нощта валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъсва и намалява, след полунощ над Западна България - до предимно ясно време, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Атмосферното налягане ще се понижи и до края на деня ще е по-ниско от средното за месеца.

В четвъртък преди обяд над Източна България, а след обяд и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Лудогорието и планинските райони ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки.

Вятърът ще се ориентира от север-североизток, предимно умерен. Максималните температури ще бъдат в широки граници: от 23°-25° в Североизточна България до 29°-31° в Западна България и  Горнотракийската низина. В София максималната температура ще е около 27°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Преди обяд по северното крайбрежие, а след обяд и на юг ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия и за градушки. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 14°.

И през следващите два дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен.

Максималните температури в петък ще бъдат между 25° и 30°. (НИМХ)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Снимка на деня
В сряда валежи от дъжд, включително и по морето
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
НЕ преди 2 седмици
ПОЗНАВАТ НИЩО-ЩЕ ВАЛИ В ЮЖНА АФРИКА
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ЧичоТърговищте
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Денят не си личи от заранта. Което означава, че заради ведрата утрин не трябва да оставите чадъра в къщи. Не помня кой беше казал, че няма нищо по-хубаво от лошото време. Не знам дали е така, но имам усещането, че като захладее, ще се случи нещо позитивно. Отделно, че ще се диша по-леко.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
днес в Североизточна България вали цял ден, по-точно ръми, все е нещо, температурите паднаха с повече от 10 градуса, сега е +22
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вече е слънчево. Вятърът спада. Към залез!
3
2
 
2
 
! Отговори
Мили Боже преди 2 седмици
Прибери си синоптиците - всеки ден пише в Sinoptik.bg,че тук на Слънчев бряг ще вали, а вече трети месец няма дъжд! Е, вярно днес има облаци, ама само облаци...
2
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Къде е този дъжд в Западна България? Повече от 2 месеца не капнало!
1
2
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 2 седмици
В коя част на България има дъжд, че в София няма с месеци...