Уиски с водка

Питието е забъркано във филма на Андреас Дрезен. Може да видите лентата на София Филм Фест
21 мар 2010 09:07, Петя Славова
2
Уиски с водка
Кадър от "Уиски с водка". Снимка: София Филм Фест

Още малко филми от програмата на София Филм Фест може да видите в неделя в Дома на киното.

От 13.30 часа там започва „Концертът” на Раду Михайлеану. Той ни разказва историята на бившия диригент на Болшой театър, който е бил уволнен, защото е назначил евреи музиканти. 30 години след това той е чистач в сградата и случайно научава, че новият оркестър е поканен в Париж. Той решава да събере бившите си колеги и вместо истинския оркестър, те да свирят в театър Шателе.

В 16.00 часа е „Уиски с водка”. Филмът на Андреас Дрезен проследява конфликтите и ревността на снимачната площадка на ситуационна комедия. Актьорът и любител на чашката Ото е принуден да има дубльор под заплахата, че той ще поеме ролята, ако Ото не се придържа към правилата. Някога Ото е имал афера с партньорката си във филма, която сега е женена за режисьора двуличник. Оттук идват и още усложнения...

В 18.00 часа гледайте „С куршум в главата” – новият филм на Жан-Пиер Жьоне (режисьора на „Невероятната съдба на Амели Пулен” и на „Най-дългият годеж”). Главният персонаж тук е Базил, който е уцелен от куршум като случаен свидетел на преследване с коли и престрелка. След като е изписан от болницата, той се оказва безработен, но късметът му проработва, когато среща бивш затворник. Изобретателният нов познат на Базил владее изкуството на преработването на отпадъци и води маргинално съществуване на бунището заедно с находчива група от неудачници, неизменно в добро настроение.

В 20.00 часа може да гледате „Сън” на Ким Ки Дук. В най-новия си филм режисьорът от Южна Корея изследва реалността, сънищата и границата между тях. Докато младият Джин сънува различни събития, бившата му приятелка Ран извършва действията от неговите сънища.

От 22.00 часа е „Антихрист” – филмът, с който Ларс Фон Триер разбуни духовете в Кан миналата година. Сюжетът на „Антихрист” разказва за скърбяща двойка, която се опитва да преживее загубата на невръстния си син. Двамата главни герои се опитват да преоткрият себе си, като се преселват в горска хижа. Вместо спокойствие обаче, там те се срещат с най-големите си страхове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Golqm Kockar.Gaza na pilonaaaa,chakame patronaaaaaaaaaaaaaa
1
2
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Аз слагам към този .....буламач и домашна ракия,за да става за .....пиене.