Прес Делник

Още новини от бюлетина на София Филм Фест
Обновена: 8 мар 2011 09:46 | 8 мар 2011 09:46, Петя Славова
0
Прес Делник
Снимка: София Филм Фест

Вчера във фестивалния пресцентър в клуб „Мати’Д” се проведе среща с журналисти, на която зам.-директорът на Фестивала Мира Сталева представи филмите от конкурса в документалната програма.

Тя обърна внимание, че през годините зрителският интерес към документалното кино нараства и затова са нужни повече зали, в които да се прожектират тези филми. След като посочи критериите за селекция, както и заглавията на филмите от документалния конкурс, тя даде думата на Стефан Вълдобрев, който разказа за създаването на своя документален филм „Манчестър Юнайтед от Свищов”.

Той сподели, че е щастлив от факта премиерата на неговата лента да бъде именно на София Филм Фест, защото това е добро начало на фестивален живот и бъдеща дистрибуция на филма… Режисьорът разказа за трудностите по време на снимките, за контактите с ръководството на футболния клуб и защо са се съгласили да се снима на „тяхна” територия.

За главния герой на филма срещата му с Митко Бербатов била сбъдната мечта, едно силно емоционално преживяване. Стефан Вълдобрев разкри и един любопитен факт – ден преди екипът на филма да замине за Англия, се ражда дъщерята на Митко Бербатов и режисьорът е трябвало да промени сценария в движение.

Накрая Вълдобрев призна, че идеята на филма е тръгнала от един частен случай, но всъщност разкрива историята на цяло едно поколение и неговото време след демократичните промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари